Goede resultaten en verwachtingen bij Accell

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 26/02/2002 09:11
Fietsenfabrikant Accell heeft een goed jaar 2001 gehad. De nettowinst uit gewone bedrijfsvoering kwam uit op EUR 5 miljoen (was 4,2 miljoen) en over het gemiddeld aantal aandelen kwam de wpa uit op EUR 1,72 (was 1,45).
De omzet was licht hoger EUR 206 miljoen (was 204 miljoen). In het 2e halfjaar werd de Duitse Winora Group overgenomen en deze zal direct aan de winst gaan bijdragen.
Het dividend wordt EUR 0,85 contant of een keuze van EUR 0,50 contant en een stockdividend van 0,03 in aandelen.
De pay-out komt dan op ca. 50% uit.
De productie wordt van Duitsland naar Hongarije overgebracht en zal medio dit jaar in bedrijf gaan. Tevens zal dan ook de afzet richting het Oostblok worden vergroot.
Accell won met de Batavus de titel "Fiets van het jaar 2001", een mooie bekroning en gelijk een goede reklame.
Accell staat er in alle opzichten goed bij en de verwachting voor 2002 zijn onder normale omstandigheden, een verdere stijging van de winst per aandeel.
Bij een koers van ruim EUR 13 is de k/w ruim 7,5 en dat met een rendement van ruim 6%, een aandeel om op te nemen in de portefeuille.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL