Accell Group breidt uit in Finland

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 12/06/2009 08:19
Heerenveen, 12 juni 2009 - Accell Group N.V. maakt bekend dat overeenstemming is bereikt ten aanzien van de overname van alle aandelen in Raul Hellberg Oy en daaraan verbonden ondernemingen (“Hellberg”). Hellberg is actief op de markt voor fietsen, fietsonderdelen en –accessoires en gevestigd te Helsinki, Finland. Middels een uitgebreid dealernetwerk bedient Hellberg de thuismarkt in Finland. De acquisitie zal met eigen middelen worden gefinancierd en consolidatie zal plaatsvinden vanaf juni 2009. Het huidige management van Hellberg zal na overname aanblijven. De overname zal naar verwachting direct bijdragen aan de winst per aandeel van Accell Group.

René Takens, CEO van Accell Group: “Hellberg is één van de grotere spelers in de markt voor fietsen, fietsonderdelen en –accessoires in Finland. Het is al jaren een wens onze marktpositie van Tunturi in Scandinavië en zeker in de thuismarkt Finland uit te breiden. Hoewel de markt in absolute omvang bescheiden is, zijn we met deze overname een nog belangrijkere speler geworden in Scandinavië. Door samenvoeging van Hellberg en Tunturi zal een sterke, efficiënte organisatie ontstaan, kunnen we de markt beter bewerken en zijn we beter in staat de juiste handelsartikelen te ontwikkelen, promoten en leveren.”

Hellberg (www.raulhellberg.fi) is exclusief distributeur van een aantal hoogwaardige merken van fietsonderdelen en –accessoires in Finland en levert net als Accell Group aan de gespecialiseerde vakhandel. Ook het fietsmerk van Hellberg, Nishiki, dat in het midden- en hogere segment van de markt voor sportieve fietsen is gepositioneerd, sluit goed aan bij de bestaande portefeuille van Accell Group. Sinds haar oprichting in 1926 heeft de onderneming een sterke reputatie opgebouwd als een zeer betrouwbare en gerespecteerde leverancier, wat ertoe heeft geleid dat Hellberg sinds vele jaren door de vakhandel als beste distributeur van Finland is verkozen. Hellberg heeft ongeveer 20 medewerkers in dienst. In 2008 bedroeg de winstgevende omzet ca. € 6,3 miljoen.

Bij samenvoeging van de activiteiten van Hellberg met Tunturi wordt de gecombineerde onderneming één van de belangrijkste aanbieders van fietsen, fietsonderdelen en –accessoires en fitnessapparatuur in Scandinavië.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL