Volgt Nestle Wessanen voor een eventuele overname?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 25/02/2006 07:11
Het zou kunnen!
Wij hebben het bericht van Nestle, het Zwitserse Levensmiddelen bedrijf nog eens nader gelezen. Het bedrijf behaalde een nettowinst van Zw.f. 8 miljard en dat was 21% meer. en daar wordt een dividend van Zw.f. 9 per aandeel uit betaald. De omzet nam met 6,2% toe naar Zw.f. 91,08 miljard, en Nestle wist een organische groei van 6,2% te behalen, daar stond het jaar ervoor nog 4,2% voor. Dus daar mag je mee thuiskomen in deze tijd.
Bestuursvoorzitter Peter Brabeck voorziet een afname van de stijging van de grondstofprijzen, maar nog wel hoge energie en verpakkingskosten.
Wat wij verder in het verslag lazen was dat de heer Brabeck in 2008 wil opstappen en er werd naar zijn strategie gevraagd.
Daar werd gevraagd, in welke sector ziet U nog mogelijkheden om de groei op peil te houden en uit te breiden?
Nestle zien o.a.acquisities in de levensmiddelen van de voedingsindustrie, etenswaren en vooral sterke merken in de gezondheidssfeer. Dus producten die kwalitatief een hoge standard hebben voor de mens.
Waar denk je dan aan?
Wij (red. XEA.nl) dachten aan onze Wessanen.
De heer Brabeck wil voor zijn vertrek nog een nieuwe "poot" op gebied van wat Wessanen brengt, aan zijn bedrijf toevoegen/uitbreiden.
Sterke stevige merken in het gezondheidsegment.
Daar heeft Wessanen al haar levenswerk van gemaakt onder leiding, bij de start, van de heer Zondervan.
De heer Ad Veenhof en zijn mensen, is dat aan het uitbouwen.
In Nederland, Frankrijk, Duitsland, UK en In de VS timmert dit bedrijf met, juist ja, sterke en bekende merken met gezondheidsproducten aan de weg.
Welke merken dan wel?
Dr Ritter, Zonnatura, Beckers, Daily's, Kame, Bjorg,Merza, Whole Earth, Tartex, Allos, De Rit, Bonneterre en nog enkele andere.
Wessanen zit daar al goed in en om zo'n divisie nog te gaan opbouwen zou een zinloze actie van de heer Brabeck zijn. Wessanen heeft dus al een mooie spreiding van haar sterke merken en daar zou de heer Brabeck best eens langs kunnen gaan en misschien heeft hij al eens met de heer Veenhof gesproken.

Daarom lijkt het voor de beleggers goed,deze gedachten gang van de heer Brabeck in de gaten te houden.
Wij lazen dit in het verslag van Nestle en wilden onze lezers dit niet onthouden.
Misschien dat er dan toch nog wat extra's voor de Wessanen beleggers onder de kurk zit.
De tijd zal het leren.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL