'Wessanen is begeerlijke prooi'

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 12/11/2014 10:33
AMSTERDAM (AFN) - Wessanen ontpopt zich zo langzamerhand als een begeerlijke prooi. Zeker nu grote voedselproducenten in het algemeen gezonde voeding steeds meer omarmen om tot groei te komen. Dat stelde KBC vandaag in rapport over het voedingsmiddelenbedrijf.
De kwartaalcijfers die Wessanen eind oktober bekendmaakte overtroffen volgens de bank andermaal de verwachtingen. Dat het bedrijf daarbij activiteiten als ABC en Bio-Distrifrais naar verwachting nog dit jaar afstoot, pleit volgens KBC ook voor Wessanen. Het bedrijf kan zich daardoor volgens de bank voornamelijk richten op de 'core business' van gezonde en duurzame voeding.
KBC stelde de winstverwachtingen voor de komende jaren naar boven bij. De bank gaat voor dit jaar uit van een winstgroei van 7 procent, onder meer als gevolg van het afstoten van bedrijfsactiviteiten. Voor de komende twee jaar verwacht KBC dat respectievelijk 8 en 11 procent meer winst wordt gehaald. ,,Na een lange serie van desinvesteringen kan Wessanen zich weer richten op groei", zo oordeelde de bank.
KBC herhaalde zijn buy-advies maar verhoogde andermaal het koersdoel, ditmaal van 5,10 euro naar 6 euro. Wessanen noteerde vrijdag omstreeks 10.15 uur 0,55 procent hoger op 5,44 euro.

tijd 15.58
Wessanen EUR 5,546 +14,3ct vol. 367.000



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL