Verslag BAVA Wessanen Te Amsterdam

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 25/01/2014 11:50
Beleggers "morren" weet een morgenblad te schrijven.
Maar wij van XEA.nl waren aanwezig en hebben wat voorgesprekken gehad en hebben vragen gesteld en de sfeer geproefd.
Morren was er wel, maar niet zoals die Courant schrijft.
Ons verhaal is zo.
Om 14.00 uur opende de Voorzitter dhr. Fr. Koffire de BAVA en nam de bekende zaken van publicatie etc door. Deed het verhaal over het bericht van 's morgens, het van de agenda afhalen van diversen agenda punten.
Wat bleek, donderdagavond (23/1/14) had Delta Partners bezit 25-30% van het aandelenkapitaal van Wessanen en heeft R.Kluiber in de board zitten{die er weer niet was} gebeld dat zij niet akkoord gingen met de verlenging van ca. 2jr. van de max. termijn van 3x4 jr. voor de Heer Fr. Koffrie, waarop Koffrie zijn kandidatuur heeft ingetrokken en na afloop van de BAVA is afgetreden als lid van de Raad van Commissarissen.
Onze indruk over de Heer C. Barnouin.
Zijn lichaamstaal vertelde ons: aan zijn manier van lopen en zijn vlotheid van spreken (was Engels) maar niet het echte Franse Engels, maar toch redelijk verstaanbaar. Een aanwezige vroeg of hij Nederlands wilde leren, dat beloofde hij. Maar onze vertegenwoordiger zei tegen Barnouin, dat hoeft U van ons niet, maar doe waar U goed in bent. Dat is belangrijker voor Wessanen.
Barnouin maakte een doortastende indruk op ons en wist dat ook duidelijk en overtuigend te brengen. Dat gaf ons vertrouwen en dan komt de rest later wel.
Hij vertelde zich volledig te willen focussen op 'n versnelling van groei in gezonde en duurzame voeding en waardecreatie voor Wessanen en aandeelhouders.
Met zijn 45 jaar en vader van 4 kinderen, die net als vader dagelijks gezonde voeding op tafel krijgen zei hij, daarmee wil hij de basis leggen voor iedere consument. Meer naar betaalbare gezonde voeding op basis van duurzaamheid. De organic voeding proefden wij in de ondertoon, is te duur en dan is voor Wessanen de omzet groei moeilijker te realiseren. Terechte opmerking.
Wat zei Barnouin, we willen naar duurzaamheid en gezonde voeding en niet zelf eigenlijk de winkel runnen, laat andere dat maar doen. Koffrie had al gezegd dat dat niet bij de kern van Wessanen paste, dat runnen van winkels. Ook dit onderschreef Barnouin.
Hij was nu de baas in Frankrijk bij Distriborg en had daar tijdens zijn leiderschap van ruim 6 jaar de omzet weten te verdubbelen en de winstgevendheid zit ook goed. Wij mogen niet over cijfers praten, maar ons gevoel gaf wel aan dat dat ook uitstekend was.
Barnouin keek goed en oplettend uit zijn ogen en zal hij met zijn, door ons ingeschatte eigenschappen de lange duur van negatieve berichten over Wessanen een keer gaan geven?
Hij moet het kunnen is onze taxatie. Barnouin is jong, oplettend, doortastend en zakenman, die zijn woorden (hij moest soms zichtbaar zoeken) straks met daden kracht zal gaan geven.
Onze vraag
Waarom ging Piet Hein weg? Daar gaf Barnouin geen antwoord op, maar Fr. Koffrie nam dat voor zijn rekening en toen onze vertegenwoordiger vroeg aan Barnouin over de vertrekregeling van Piet Hein Merckens en wat Barnouin gaat doen met ABC en IZICO? Want Merckens had bij ABC "het vogeltje" over het touwtje laten wippen, nam de Voorzitter Koffrie het woord en zei, ik zal daarop antwoorden als de spreker dat goed vindt. Daar was geen bezwaar tegen.
De vertrekregeling met Merckens is conform zijn contract verlopen en niets meer. Over ABC heeft U gelijk en dat was ook de reden van het niet verlengen van het contract van Merckens, natuurlijk waren en veel plussen, maar dit was de grootste min. ABC is nog verlies gevend en wij vermoeden eind dit jaar (2014) of begin 2015 zal daar weer winst zijn, zitten in een sterk concurrerende markt.
Daarna zal de verkoop plaatsvinden.
Over IZICO, daar zal vermoedelijk in de tweede helf van dit jaar 2014 of tegen het einde van dit jaar een verkoop plaats vinden. Er zijn meerdere kandidaten begrepen wij het het antwoord.

De huidige two-tier-board gehandhaafd blijven tot tenminste de reguliere AVA op 16 april. Maar de plannen voor een one-tier- board blijven staan, maar daar zal mijnheer Barnouin en de opvolger van de tijdelijke van Oers over beslissen samen met U.
Heeft U nog last gehad van de Vleesfraude? Neen was het antwoord, we hebben toen extra controles gehad en gehouden en voor Wessanen waren er geen nadelige gevolgen geweest door de vleesfraude. Een zorg minder dus voor de aandeelhouders, want je weet maar nooit, vandaar ook onze vraag over die vleesfraude.
Op de vraag van XEA.nl waarom zo'n plotse en zo late wijziging door Delta Partners kon geen antwoord opgegeven worden en misschien dat haar vertegenwoordiger (R.Kluiber) er daarom ook niet was.

Ons vermoeden is dat er door Delta Partners "iets" geregeld is of gaat worden en dat daarom de het aandeel Wessanen al enige tijd gevraagd is.
Die Amerikanen gaan niet over 1 nacht ijs!

Veel vragenstellen waren gelaten over wat er allemaal was verteld, toch proefden wij na de BAVA en vorm van opluchting dat nieuwe bezems wonderen kunnen verrichten.
Een goede en duidelijk vergadering waar heldere taal gesproken werd en na 1,15 uur sloot de scheidende voorzitter Fr. Koffrie de BAVA.
Hij kreeg nog van Mevr. M. van Zuijlen (commissaris) ondersteunde woorden toegesproken voor het vele en goede werk wat hij in de afgelopen 12 jaar voor Wessanen had gedaan.

Daarna was het onder het genot van een drankje en hapje napraten en dan hoor en proef je de "nadronk" van de BAVA.
De "nadronk" gaf ruimte voor hoop op een betere toekomst voor de aandeelhouders.

Aanweig was 46,63% v,h, aandelenkapitaal
C. Barnouin werd gekozen met
voor 35.321.318
tegen 143.878
onth. 2.707

Wessanen
Het verhaal van de VEB
Chaos compleet bij Wessanen na machtsstrijd commissarissen.
De vertegenwoordiger Mijnheer Dekker van de VEB heeft in de BAVA niet de inhoud begrepen. Maar dat heeft de VEB wel meer gehad in het verleden.
Er was een rustige vergadering met goede vragen, maar met welke "INTENTIE" was de VEB daar dan gekomen?
Daar stellen wij nu wel vragen bij!
Geef de nieuwe man C. Barnouin de ruimte om de keer ten goede uit te voeren heren van de VEB. Die bracht hij duidelijk naar voor in ZIJN toelichting en dat hij het kan heeft Barnouin bij Distriborg laten zien.

d.d.30/1 2014 Wessanen EUR 3,45 gesloten met ruim 1 miljoen sts omzet.

d.d. 21/3/2014 EUR 4,015 vol. 22.594 tijd 09.34 uur.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL