Wessanen kondigt overname van Clipper Thee, het Verenigd Koninkrijk marktleider in biologische en fairtrade thee

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 01/03/2012 16:26
Wessanen kondigt vandaag de overname van het Britse thee en koffie bedrijf Clipper Thee Limited.
Clipper is gevestigd in Dorset, Verenigd Koninkrijk en heeft een omzet van GBP 16 miljoen in 2011, telt circa 90 medewerkers. De Clipper merk is marktleider in het Verenigd Koninkrijk biologische en fair trade thee.

Clipper is een 100%-merkactiviteiten die met succes strekt zich uit over de thee, koffie en warme chocolademelk bereik. Het heeft een eigen fabriek in Beaminster (VK). De producten worden verkocht in verschillende kanalen, zoals supermarktketens, reformwinkels, foodservice en in toenemende mate de export. Het heeft een volledig assortiment van thee inclusief dagelijkse, groen, wit, specialiteiten en infusies. Alle producten zijn vrij van kunstmatige ingrediënten en bevat een hele reeks van fair trade biologische thee. De directe en gemalen koffie worden gemaakt met biologische en fair trade Arabica bonen en de warme en chocolademelk zijn ook alle biologische en fair trade.

Vanaf de oprichting in 1984 heeft Clipper is gericht op een uitstekende kwaliteit herkomst en ethiek - met een strap-lijn van zijn 'natuurlijke, eerlijke en heerlijke'. Altijd innovatief, lanceerde de eerste fair trade thee terug in 1994 en maakt alleen gebruik van natuurlijke ongebleekte theezakjes. Het bedrijf werd overgenomen van fondsen die worden beheerd door FF & P Private Equity Limited.

Piet Hein Merckens (CEO) licht toe: "Clipper is een zeer welkome aanvulling op de Wessanen merkenportfolio, en haar producten zijn voornamelijk in thee, een van onze belangrijkste categorieën Zijn positie als favoriet biologische en fair trade in het Verenigd Koninkrijk theemerk, als goed. als zijn duidelijk potentieel in andere markten in Europa, betekent dat het ons in staat stelt om verder te bouwen aan onze ambitie van het hebben van de meest gewenste biologische merken in Europa. We zijn zeer veel bewondering voor wat het team van Clipper hebben bereikt en willen bouwen op dit, investeren in het merk, het mengen en vervaardigen van mogelijkheden. "

Clipper zal worden geïntegreerd in het Verenigd Koninkrijk bedrijven van Wessanen, die momenteel bestaat uit Kallo Foods Ltd, dat natuurlijke en biologische merken met inbegrip van Kallo en Whole Earth heeft. Voor meer informatie over Clipper kunt u terecht op www.clipper-teas.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL