Wessanen presenteert strategie-update

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 13/01/2010 08:22
De Concerndirectie van Koninklijke Wessanen nv maakt bekend dat zij vandaag de strategie van het concern presenteert.
Piet Hein Merckens voorgedragen als nieuwe CEO Wessanen.
Na goedkeuring van de verkoop van Tree of Life, Inc. zal Wessanen uit drie voortgezette activiteiten bestaan: Wessanen Europe, American Beverage Corporation en Frozen Foods. American Beverage Corporation zal volgens planning in 2011 worden afgestoten, en de focus van Frozen Foods zal vooralsnog liggen op revitalisering van het merk Beckers, omzetgroei en kostenbeheersing. Wessanen Europe wordt het kernbedrijf van de onderneming.
Wessanen Europe ziet zichzelf uitgroeien tot de koploper op het gebied van biologische voeding in een select aantal Europese landen. Het bedrijf zal zich richten op de Europese markt voor biologische voeding. Het groeipotentieel van deze aantrekkelijke en groeiende markt is aanzienlijk. De meeste consumenten zijn zich tegenwoordig bewust van het belang van biologische producten en duurzame productiemethoden, en de consumptie per hoofd van de bevolking neemt toe. Sterke, onderliggende trends zoals de almaar toenemende betrokkenheid van de gemiddelde consument, gezondheidsvoordelen en smaakbeleving zullen naar verwachting de aanjagers zijn van aanhoudende groei van de Europese markten voor biologische voedingsproducten.
Wessanen Europe is primair een op merken gerichte verkoop-, marketing- en distributieorganisatie die van meerdere kanalen gebruik maakt. De portfolio van meer dan veertig merken, waaronder Bjorg, Zonnatura en Whole Earth, wordt voornamelijk verkocht via speciale schappen in supermarkten en via het speciaalzakenkanaal (winkels die in gezonde voeding zijn gespecialiseerd). Daarnaast houdt Wessanen Europe zich bezig met groothandelsactiviteiten en is het bedrijf eigenaar van de Nederlandse franchiseketen ‘de Natuurwinkel’ (natuurvoedingszaken). Wessanen Europe is hoofdzakelijk actief in Frankrijk, de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Momenteel wordt een nieuw operationeel model geïntroduceerd; een nieuwe managementstructuur is al geïmplementeerd.
In 2010 zal de focus van Wessanen Europe vooral liggen op versterking van de basis, inclusief merkenharmonisering, centrale sourcing en het opzetten van een Europees expertisecentrum voor biologische producten. Winstgevende omzetgroei is van cruciaal belang en het nagestreefde groeiniveau voor Wessanen Europe zal ten minste in lijn liggen met de marktgroei. Op langere termijn streeft Wessanen Europe naar een omzet van ruim EUR 1 miljard via enerzijds autonome groei en anderzijds complementaire acquisities.
Vandaag om 10.00 uur MET zal de Concerndirectie een bijeenkomst van analisten en beleggers voorzitten en de strategie-update presenteren. De audio-webcast van deze bijeenkomst kan worden gevolgd via de website van Wessanen (www.wessanen.com). Kort na de bijeenkomst kan de webcast opnieuw worden beluisterd. De presentatie is beschikbaar op de website en kan worden gedownload.
Belangrijke data (details op website)
13 januari 2010 Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (14.00 uur, Amsterdam)
25 februari 2010 Publicatie resultaten vierde kwartaal en jaarcijfers 2009
14 april 2010 Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL