Wessanen concentreert zich op Europese markten voor natuurlijke, biologische voedingsproducten en specialiteiten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 22/04/2009 20:40
Kernpunten:
• onderzoek naar het afstoten van alle Noord-Amerikaanse merk- en distributieactiviteiten
• strategische focus op natuurlijke, biologische voedingsproducten en specialiteiten in Europa
• wijziging van de segmentatie in Europese verslaggeving
De Concerndirectie van Koninklijke Wessanen nv maakt vandaag bekend dat de toekomstige strategie van het concern erop gericht zal zijn om zijn positie in de Europese markten voor natuurlijke, biologische voeding en specialiteiten te versterken via autonome groei en acquisities. In de komende maanden zal Wessanen deze activiteiten hergroeperen en de focus verder aanscherpen. Het concern verwacht later dit jaar, na afronding van een strategische herbeoordeling van de Europese activiteiten, meer details te kunnen verstrekken over zijn strategie.
In februari van dit jaar maakte Wessanen al bekend dat het zich zou buigen over een mogelijke desinvestering van het Amerikaanse drankenbedrijf American Beverage Corporation. Wessanen zal tevens een onderzoek starten naar het afstoten van alle overige Noord-Amerikaanse activiteiten; hieronder vallen het distributiebedrijf Tree of Life North America en de merkactiviteiten van PANOS Brands en Liberty Richter.
In het licht van de nieuwe strategische focus zal Wessanen met onmiddellijke ingang de segmentatie in de Europese verslaglegging aanpassen. De Europese activiteiten van Wessanen bestaan voortaan uit Wessanen Europe (natuurlijke, biologische voeding en specialiteiten) met een omzet van EUR 501 miljoen in 2008, en Frozen Foods met een omzet van EUR 158 miljoen in 2008. Aangezien het aansturen van de merk- en distributieactiviteiten in de verschillende Europese landen in toenemende mate geïntegreerd is, zijn deze activiteiten als afzonderlijke verslaggevingssegmenten minder onderscheidend geworden. Zie de bijlagen voor nadere informatie over de wijziging in de verslaggeving naar segmenten.
2
Wessanen zal de resultaten over het eerste kwartaal bekendmaken op 5 mei 2009 en niet op de eerder gecommuniceerde datum 13 mei.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL