Wessanen: nader bekeken.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 11/11/2007 10:25
Op 31 oktober j.l. kwam Wessanen met goede cijfers en het zorgenkind Tree of life, lijkt aan de beterende hand.
Wessanen had een solide groei in alle vier divisies, een goed signaal voor de beleggers.
Nog even in het kort,
- De totale omzet over het derde kwartaal van 2007 kwam uit op EUR 387,9 miljoen (Q3-06: EUR 373,2 miljoen). Het valuta-effect had een negatieve impact van EUR 20,4 miljoen.
- Alle vier de divisies vertonen solide groeicijfers, gelijk aan of boven de doelstelling.
- De EBIT bedroeg EUR 13,1 miljoen in Q3-07 tegenover EUR 6,3 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar.
- De nettowinst toekomend aan aandeelhouders van Wessanen bedroeg EUR 9,9 miljoen in Q3-07 (Q3-06: EUR 3,6 miljoen, exclusief de nettowinst uit beëindigde bedrijfsactiviteiten).
- De kasstroom uit operationele activiteiten in de eerste negen maanden van 2007 bedroeg EUR 21,2 miljoen (EUR 41,9 miljoen in dezelfde periode vorig jaar).

Maar wat lazen wij elders in de media,
trends over de snelle opname door de consumenten van gezondheidsproducten.
De huidige maatschappij van "vlug, vlug" bevordert ook deze opname. Weinig tijd voor de ouderwetse maaltijden, die "tijdrovend" zijn. Dus gezonde voeding met alles wat erin moet zitten, de "vlugge gezonde hap"! Dat zal de producenten van de snelle gezonde hap geen windeieren leggen, Unilever, Danone, Wessanen e.a..
In de natuurwinkels en supermarkten zullen de aanbiedingen (lees schappen) eerder voller dan minder worden, wel minder door de snelle inkopen!
Het aanbod zal per saldo toenemen en daardoor kunnen de prijzen afvlakken, maar de marges zullen op een goed niveau kunnen blijven.
Er is een "groeimarkt", die nog wel even door zal gaan, is de verwachting van onderzoeksbureaus, zo lezen wij (Red.XEA.nl) in de media.

Nu met de gedaalde koersen van die aandelen, is het misschien 't moment, om nog op de rijdende "trein" te kunnen springen/meerijden.

Wessanens CEO de heer Veenhof zal alles in het werk stellen, dat Wessanen met zijn diversen gezondheidshuismerken zal groeien en als Tree of Live in de VS haar benen goed onder het "lijf" heeft, kan een verkoop van deze dochter aan de orde zijn/komen.
Hierdoor komt geld vrij om op de Europese thuismarkt te kunnen investeren.
Eindelijk de zorgen voorbij, bij dit lang geplaagde bedrijf?
De tijd zal het leren., afgelopen vrijdag sloot Wessanen op EUR 10,92 bij klein 300.000 sts omzet.


De Vooruitzichten voor 2007 per 31 okt. j.l.
• Realisatie van groei bij alle vier de divisies teneinde per ultimo 2007 (run rate) uit te komen op de streefniveaus van 5-7%.
• Verbreding en internationalisering van onze merken en onze merkenportfolio bij de belangrijkste productcategorieën.
• Versterking van onze distributieactiviteiten via organische groei, nieuwe contracten en ondersteunende consolidaties.
• Ultimo 2007 (run rate) uitkomen op de strategische winstniveaus voor Europe Branded (10-12%), North America Branded (10-12%) en Europe Distribution (4-5%). Verbetering van de winstgevendheid van North America Distribution, waarbij onverminderd – zij het met enige vertraging – een strategisch niveau van 3-4% wordt nagestreefd.
• Verdere verbetering van werkkapitaal en kasstroom.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL