Koninklijke Vopak, Greenergy en Shell gaan nieuwe importterminal voor olieproducten ontwikkelen op Coryton.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 27/06/2012 07:36
Koninklijke Vopak N.V., Greenergy en Shell UK Limited hebben vandaag met de
gezamenlijke bewindvoerders van Petroplus Refining & Marketing Limited
overeenstemming bereikt over de aankoop van de activa van de voormalige Coryton
raffinaderij. De drie ondernemingen zijn voornemens te investeren in een state-of-the-art import- en distributieterminal en deze verder te ontwikkelen, waarbij Vopak verantwoordelijk zal zijn voor het operationeel management. De initiële opslagcapaciteit zal circa 500.000 kubieke meter (cbm) bedragen, met de mogelijkheid om de capaciteit uit te breiden tot 1 miljoen cbm in een later stadium.
Vopak, Greenergy en Shell zullen gelijkwaardige aandeelhouders zijn van de nieuwe joint venture, de onderneming die de activa en het terrein zal overnemen en verder ontwikkelen. Nadat definitief overeenstemming is bereikt over het toekomstige ontwerp en de operationele capaciteit zal Vopak, namens de joint venture, de ontwikkeling van deze faciliteit ten uitvoer brengen, en tevens het operationeel management op zich nemen nadat de werkzaamheden zijn afgerond. Greenergy en Shell zullen langetermijncontracten afsluiten met de joint venture. De diepwaterimportterminal zal een belangrijke rol spelen in het zeker stellen van de levering van olieproducten aan het Verenigd Koninkrijk, waarbij grote importvolumes mogelijk worden gemaakt.
De investering zal worden gebruikt om de componenten van de huidige infrastructuur van de raffinaderij te transformeren in een ‘first class’ importterminal, waarbij operationele en technische verbeteringen, waaronder een moderne mengtechnologie, zullen worden aangebracht, evenals verbeteringen op het gebied van veiligheid en milieu.
Eelco Hoekstra, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Vopak: “Volgend op de ontwikkelingen in de raffinagesector in de huidige markt kijken wij er naar uit samen te werken met onze partners Greenergy en Shell en deze faciliteit te ontwikkelen tot een state-of-the-art import- en distributieterminal op deze strategische locatie, zodat een veilige en efficiënte bedrijfsvoering voor de Engelse markt kan worden gegarandeerd.”
Andrew Owens, Chief Executive van Greenergy: “Deze investering zal de eerste
diepwaterimportterminal voor brandstoffen in het Verenigd Koninkrijk creëren, waardoor het mogelijk wordt om diesel op economische wijze te importeren vanuit de modernste raffinaderijen over de hele wereld. Met een sneller groeiende verkoop van diesel dan van benzine in het Verenigd Koninkrijk is dit een essentiële ontwikkeling om tegen lage kosten een betrouwbare levering van brandstof aan de Britse autorijder voor de toekomst zeker te stellen.”
Graham van ’t Hoff, Voorzitter van Shell UK: “Deze zet zal zorgen voor een veilige langetermijntoevoer aan onze klanten in het Verenigd Koninkrijk en de recente uitbreiding van ons retailnetwerk ondersteunen door concurrerende kosten in de leveringsketen.”



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL