Vopak, de kracht van haar wereldwijde netwerk maakt hen klaar voor de toekomst.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 28/02/2010 13:50
Op 4 november 2009 bestond Vopak alweer 10 jaar. De combinatie Kon. Pakhoed N.V. en Kon. v. Ommeren werd toen Vopak. Inmiddels schrijft Vopak dus al ca. 400 jaar geschiedenis, want we kunnen teruggaan naar het jaar 1616
Vanaf de 17de eeuw tekent zich een lijn af die Vopak de afgelopen 10 jaar heeft doorgetrokken. In de VOC tijd handel in koffie, thee en specerijen vanuit het Verre Oosten naar Nederland, nu een onderneming die naar de wensen vanuit de markt luistert t.w. een pakket van service, logistiek en Tankopslag. Ook is de nieuwe poot LNG (Vloeibaar Gas) in ontwikkeling, samen met de Nederlandse Gas Unie.
Maar zoals de CEO John Paul Broeder zegt: "de sleutel voor onze groei ligt in het verleden en gewapend met deze DNA zijn wij als geen ander bedrijf ook klaar voor verdere groei de toekomst in".
Natuurlijk heeft Vopak na het samengaan te maken gehad met tegenspoed, Pakhoed en v. Ommeren samengaan, zoals in een huwelijk samensmelten en dat vroeg tijd en geld.
Maar de tussenkomst oud CEO van v. Ommeren Carel v.d. Driest is het schip Vopak in de juiste vaart gebracht (red. XEA.nl).
Nu staat er een heldere strategie,
De driesporen strategie van: groeileiderschap, klantenleiderschap en efficiency - of kostenleiderschap.
Het verschil tussen de diverse bloedgroepen verwaterde en kwam er een zelfbewuste en doortastende organisatie tot stand.
Een snelle groeier, "de ene Vopak - cultuur is mede gegroeid door dat netwerkmodel; dat merk VOPAK is wereldwijd neergezet en dat nu leidend is. Daar gelooft Vopak in.
Lokale verscheidenheid binnen de wereldwijde corporate strategie geeft een synergie die goed werkt. Kennis delen, ervaringen van anderen oppakken - het wordt steeds meer de normaalste zaak van de wereld".
Vopak groeit steeds meer in haar business en maakt qua resultaten het steeds beter waar, waar voor zij staat. De uitbouw van haar dienstverlening, betere klanten bediening waar ook ter wereld en tegen een acceptabele prijs.
Met de opstart van de LNG poot samen met de Ned. GasUnie is Vopak ook in de Gaswereld de specialist geworden.

Kredietcrisis
De wereldwijde crisis lijkt Vopak niet echt geraakt te hebben in haar bedrijfsresultaten, want die waren in 2009 weer boven verwachting, d.d. 12 maart a.s. komen de jaarcijfers.
Maar CEO John Paul Broeder kon dit al zeggen over het jaar 2009
Want Vopaks aanpak is: "een feilloze uitvoering van waar wij al goed in zijn, daar gaat Vopak de komende jaren mee scoren".

reactie XEA.nl
Er is maar een beperkt aantal aandelen vrij verhandelbaar.
Dat zou je af en toe aan de omzetten (dag) niet zeggen. Ook in dit fonds worden omzetten gemaakt.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL