Aankoop terminal in Brazilië versterkt marktpositie Vopak

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 13/06/2007 08:00
Koninklijke Vopak heeft overeenstemming bereikt met de Puma Group over de aankoop van een nieuw gebouwde terminal in Suape (Recife), een van de snelst groeiende havens in Brazilië. Er vanuit gaande dat op korte termijn aan alle voorwaarden tegemoet wordt gekomen, streven Puma en Vopak ernaar om de overeenkomst op 1 augustus 2007 te bezegelen. Met deze uitbreiding versterkt Vopak zijn marktpositie door extra opslagcapaciteit in schone brandstoffen en de groeiende ethanolmarkt.
De nieuwe terminal in Suape bestaat op dit moment uit 10 tanks met een totale capaciteit van 83.000 kubieke meter (cbm). Zonodig kan het terrein van 3,3 hectare worden gebruikt om de capaciteit van de terminal uit te breiden tot ruim 100.000 cbm. De terminal is geschikt voor petroleum producten en ethanol export.
Suape, gelegen in de snel ontwikkelende regio in het noordoosten van Brazilië, wordt steeds belangrijker voor import van schone brandstoffen en export van ethanol. Er zijn ook toekomstige plannen om een nieuwe raffinaderij te bouwen in Suape. Dit zal verdere ontwikkeling van de lokale chemische industrie stimuleren. Met de aankoop van de terminal in Suape breidt Vopak binnen zijn divisie Latijns Amerika het huidige netwerk uit in Brazilië. Tegelijkertijd versterkt Vopak hiermee een strategische positie in een nieuwe markt.
Profiel Vopak
Koninklijke Vopak N.V. is ’s werelds grootste onafhankelijke tankterminal operator, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Desgewenst levert Vopak logistieke diensten voor klanten van de terminal.
Vopak exploiteert 75 terminals met een opslagcapaciteit van ruim 21 miljoen kubieke meter in 30 landen, waarvan 837.400 kubieke meter in 13 terminals in 7 landen in de divisie Latijns Amerika. Deze liggen op strategische plaatsen ten opzichte van de gebruikers en de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat die zijn weg naar een groot aantal industrieën vindt.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL