Oce wil op de kleintjes gaan letten.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 21/01/2007 09:33
Printerfabrikant Oce gaat op de kleintjes letten, dat deden ze al, laten de beleggers zich daar geen zorgen over maken.
Maar in haar strategie heeft Oce nu opgenomen, dat vanaf heden en 2010 ca. EUR 75 miljoen aan kostenverlaging wordt nagestreefd.
De voorlopige cijfers 2006 en vooral het 4e kwartaal vielen mee en waren voor de "buitenwacht" boven verwachting. De koers reageerde positief, al daalde die eerst wel na het bericht, zoals gebruikelijk bij Oce.
Daarna kwam de realiteit en steeg het aandeel en gisteren werd op EUR 12,97 gesloten. Je zou zeggen er moet meer inzitten.
Oce komt regelmatig met vernieuwingen van haar printers/machines en ook met nieuwe producten en daarvan worden de meeste door de markt (lees klanten) goed ontvangen. Ook gaat Oce producten van derden verkopen en onderhouden, dat vraagt de klant en waarom zou Oce daar niet naar luisteren.
Oce's omzet ging van 2005 2.677,3 miljoen naar de 3.110,3 miljoen in 2006 en wat wij belangrijk vinden, het dividend wordt op EUR 0,58 gehouden (voorstel voor 19/4/07 in de AVA te Venlo), er is al 15 cent int.div. betaald, dus slotdividend EUR 0,43.
Natuurlijk zit alles niet mee, maar waar wel in zo'n hectische economie waar Oce in bezig is. Concurrent liggen op de loer en een bedrijf uit Nederland doet daar in mee.
Ja en doet het naar behoren, telt mee in de top. Mogen de Nederlanders best wel eens trots op zijn, want veel Nederlandse bedrijven worden toch (door)verkocht.
Oce werkt hard en weet de concurrenten vaak een "slag" voor te zijn, heeft al wel werk naar de lage loonlanden gebracht, maar het ontwerpen wordt i.v.m. beveiliging (patenten) in Venlo gehouden.
Oce heeft haar financiƫle doelstellingen voor nu tot en met 2010 op een autonome groei van 5% (tenminste) staan en de RoCE (Return on Capital Employed) van tenminste 13% in 2010.
Oce staat er financieel goed voor en de aankoop in de VS van Imagistics, waarvan de integratie nu is afgerond en dus geen extra aandacht meer vraagt, zal nu volledig gaan bijdrage aan het resultaat van Oce.
De ontwikkeling van de balans heeft belangrijk bijgedragen aan de free cash flow die in het 4e kwartaal EUR 127 miljoen bedroeg en voor het hele jaar 2006 EUR 119 miljoen.
De USA dollar dan, horen wij lezers denken!
Ja, daar is Oce gevoelig voor, maar die schatten wij minder dan voorheen. Nu heeft Oce meer omzet en arbeid in de VS, dus ontvangsten en betalingen in USA dollar zullen dichter bijelkaar liggen en Oce dekte de dollars meestal voor ca. 9 maanden in. Dat zal nu ook wel zo zijn.
Oce zien wij als een verdere herstel kandidaat met een goed rendement, koers EUR 13 en EUR 0,58 dividend, zit je op ca. 4,4% en een verbetering van de koers zal de rest doen.
Wij hebben Oce voor "lang" in de modelportefeuille en dat blijft zo.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL