Oce, goede vooruitzichten ondanks de dip.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 28/10/2006 07:16
Ja, Oce heeft goede vooruitzichten ondanks de dip en dat willen beleggers nog te zien.
Ja, als straks alles aan kant is en de winsten zichtbaar zijn, dan willen ze (lees beleggers) er allen door dezelfde deur in (lees Oce).
Dat zal dan tegen een hogere koers gaan, dan nu van ca. EUR 12, is onze (Red.XEA.nl) verwachting.
Hoe staat het nu met Oce ?
Oce zelf zegt het volgende:
“ondanks verhevigde concurrentie, prijsdruk en uitleveringsvertragiongen ten gevolge van een Europese milieurichtlijn blijft Oce vol vertrouwen”.
Neem de omzet, steeg in het 3e kw 2006 met 14% in vergelijking met dezelfde periode in 2005. Kijkend naar de laatste 9 maanden steeg de omzet ruim 19%. Daar moet het wel vandaan komen. Het bedrijfsresultaat (ebit) steeg in de 9 maanden met 27%.
De omzet van DDS liep met 4% terug, veroorzaakt door hevige concurrentie, daardoor prijsdruk en als je dan ook nog eens uitleveringsvertragingen op je dak krijg, dan zijn de "rapen" gaar. Hierdoor dipte de koers van het aandeel Oce. Begrijpelijk?

Reactie van XEA.nl
Ja en neen.
Oce maakt uitstekende producten en is die productie naar lageloonlanden aan het overbrengen, dus goedkopere producten en lagere loonkosten.
Ook scoren Oce's producten goed in de markt, kijk in Las Vegas, daar scoorde de Oce Arizona 250GT. Maar ook de nieuwe Oce TCS300 doet het goed in de markt en steeds weer nieuwe eigen producten van Oce. Ook de overname in de VS van Imagistics is een uitstekende zet geweest. Kost wel geld, maar je hebt gelijk omzet, nieuwe klanten en een bredere mogelijkheid om je eigen producten af te zetten. Je hoeft geen markt meer op te bouwen.

Wat zegt Oce verder:
De DDS-orderpijplijn zit voor het 4e kw.2006 goed vol, dus de klanten blijven Oce producten vragen en was de daling van het 3e kw. 2006 van 4% omzetverlies eenmalig. Ja, in de toekomst kan niemand kijken (opmerking XEA.nl)
Darnaast wordt er gestart met de uitlevering van de Oce VarioPrint 6250, daar verwacht Oce vanaf 2007 veel afzet van. Maar Oce doet meer, in het WFPS-segment hebben zij de afgelopen tijd diverse nieuwe producten gelanceerd, o.a. Oce TCS300 en de Oce Arizona 259GT.
Alles bijelkaar ziet het er beter uit dan de beleggers verwachten.
Oce ziet voor dit jaar een bedrijfsresultaat van EUR 90 miljoen (ebit 2005: EUR 75 miljoen, excl. incidentele posten).

Reactie XEA.nl
Het dividend van EUR 0,58 biedt ook nog eens een goed rendement van ca. 4,85% op deze koers van EUR 12
En wij Nederlanders mogen toch met enig trots zeggen, Oce is nog een Nederlands bedrijf, die moeten wij zien te behouden en als de koers zo laag blijft, komen er durfkapitalisten of andere die het van de beurs afhalen en met de "winst" er vandoor gaan, die wij als beleggers de komende jaren met het aandeel Oce zouden binnen kunnen halen.
Laat het "kaas" niet van je beleggerbrood af eten!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL