Oce lijkt haar draai te hebben gevonden.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 15/09/2006 06:47
Na ons laatste schreven van 9/7/06 is de koers alweer iets meer dan EUR 1 opgelopen, toen was de koers EUR 12,64 en nu EUR 13,73.
Alles wijst erop dat van Yperen en zijn mensen, ondanks de ontslagen die er vallen, hun draai hebben gevonden. De ontslagen komen door het overbrengen van werk naar de goedkopere lage loon landen.
Lees het laatste verslag nog eens na via de fondsnavigator en overtuig uzelf.
Oce haalt ca. 47% van haar omzet na de overname van Imagistics uit de VS en is dus wel gevoelig voor de USA dollar, maar er zullen nu ook betalingen in USA dollars gebeuren en dat nivelleert 't weer voor een deel.
Van die omzet komt ca. 30% uit de verkoop van nieuwe machines en de rest 70% uit service contracten die een gem. looptijd hebben van ca. 5 jaar. Dus voor lange tijd nazorg (lees werk en inkomsten). De afbouw van de leaseportefeuille loopt volgens plan en daar zullen dan ook steeds minder inkomsten uitkomen.
Het productassortiment van Oce in de verschillende marktsegmenten is een van de meest brede assortimenten in de industrie.
Machines, software, en services komen allemaal uit eigen ontwikkelingen en productie.
Ook verkoopt Oce een aanvullend assortiment van hoofdzakelijk Japanse partners.
De services is te verdelen in onderhoud van de machines die Oce heeft geïnstalleerd. Daarnaast outsourcing-services; dat is dat zij (Oce) bij grote klanten alles wat met kopiëren, printen en documentenbeheer te maken heeft, in beheer neemt. Ook traint, adviseert en implementeert Oce bij grote klanten, wat met de grote installaties te maken heeft.
Oce is een echt "hihg-tech" bedrijf.
De overname van Imagistics in de VS door Oce is van groot strategisch belang geweest voor haar versnelde ontwikkeling in de VS.
Direct een grotere klantenkring, niet zelf de opbouw (lees kosten), om dat zelf te doen, synergie valt er te behalen en een bredere afzet van producten en betere benutting van het verkoopapparaat.
Ook konden er "showrooms" gesloten worden en het verkooppersoneel ingekrompen worden, totaal gezien, kostenbesparingen. De geplande besparingen voor 2006 van 10 miljoen zal dan ook ruimschoots worden gehaald.
Oce zal doorgaan op de ingeslagen weg, het is nog te vroeg voor weer een grote overname, maar kleine overnames worden door van Yperen CEO niet uitgesloten.
Verdere herstructureringen en integraties zullen leiden tot een verbetering van de winstgevendheid van de onderneming en daar zullen de investeerders (lees aandeelhouders) ook van profiteren.
Oce heeft de opgaande lijn weer te pakken.


Persbericht van vandaag.
De Raad van Bestuur van Océ N.V. maakt bekend dat Joseph D. Skrzypczak per 1 december 2006 is benoemd tot President/CEO van Océ North America, Inc. Op dit moment geeft de heer Skrzypczak leiding aan Océ Imagistics Inc., de Amerikaanse dochteronderneming, die in 2005 door Océ is overgenomen. In de Verenigde Staten is Océ Imagistics een vooraanstaande, nationaal werkende distributeur van printsystemen voor met name kantoren. Océ behaalt in de VS
ruim 45% van zijn wereldwijde pro forma jaaromzet van Euro 3,2 miljard.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL