Eerste orders voor Océ’s snelste printer

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 10/04/2006 14:37
Venlo, 10 april 2006 — Zeer kort na de introductie tijdens het Océ OpenHouse 2006 in Duitsland heeft Océ de eerste twee orders ontvangen voor het nieuwe Océ VarioPrint 6250 digitale printsysteem voor dubbelzijdige bedrukking. De Océ VarioPrint 6250 is bedoeld voor hoogwaardig drukwerk zoals dat wordt uitgevoerd bij commerciële aanbieders van drukwerkdiensten en bij bedrijven, en is ’s werelds snelste digitale afdruksysteem voor dubbelzijdige bedrukking van losse vellen. De nieuwe orders zijn afkomstig van twee commerciële aanbieders van drukwerkdiensten: DCL (België) en Resource Print Solutions (Verenigd Koninkrijk).

70% sneller dan andere systemen voor dubbelzijdige paginabedrukking
Met zijn hoge snelheid van 250 dubbelzijdige A4-afdrukken of 132 dubbelzijdige A3-afdrukken per minuut is de Océ VarioPrint 6250 tot 70% sneller dan andere systemen voor dubbelzijdige bedrukking van losse vellen die momenteel op de markt zijn. Het voorziet daarmee in de enorme behoefte aan systemen voor dubbelzijdige bedrukking bij commerciële aanbieders van drukwerkdiensten en bij bedrijven. Hoewel ruim 80% van het huidige productiedrukwerk op vellenprinters dubbelzijdige afdrukken betreft, zijn alle bestaande printsystemen ontworpen voor enkelzijdig afdrukken. Dat betekent dat voor dubbelzijdig afdrukken elk vel tweemaal door het afdrukproces moet worden gevoerd. Met de nieuwe Océ Gemini Instant Duplex Technology worden afbeeldingen tegelijkertijd op beide zijden van het papier afgedrukt. De voordelen voor de gebruiker bestaan uit een hogere productiviteit, een grotere bedrijfsefficiency en lagere drukkosten bij een kwaliteit van offsetniveau.

DCL wil verwachtingen van klanten ten aanzien van levertijd en kwaliteit overtreffen
DCL Print & Sign in Zelzate, België, is een ‘alles-in-één’ aanbieder van drukwerk- en kopieerdiensten voor scholen en bedrijven, die zowel kleine als grote orders verwerkt. Met de aankoop van de Océ VarioPrint 6250 wil DCL de verwachtingen van zijn klanten ten aanzien van levertijden en kwaliteit overtreffen. “Dankzij deze investering wordt onze totale dienstverlening nog beter, met het bijkomende voordeel van een afdrukkwaliteit op offsetniveau”, aldus algemeen directeur Kris Hemeryck van DCL.

Resource Print Solutions: 80% hogere capaciteit maakt omzetgroei mogelijk
Resource Print Solutions in Leeds, Verenigd Koninkrijk, bestelde een nieuwe Océ VarioPrint 6250 om de voor het komende jaar voorspelde omzettoename van 25% te kunnen verwerken. Het bedrijf beschikt al over drie Océ VarioPrint 2110 machines en een Océ CPS (Colour Production System) 900 voor zijn kernactiviteiten ten behoeve van grote bedrijven en overheidsinstanties. Directeur Phil Thomson is ervan overtuigd dat de Océ VarioPrint 6250 perfect aansluit bij de huidige en toekomstige behoeften van het bedrijf. “Door het aantrekken van nieuwe klanten is onze omzet het afgelopen jaar enorm gegroeid, en we zijn heel blij met de nieuwe ontwikkelingen bij Océ. We moeten vooruitkijken, en wij denken dat de Océ VarioPrint 6250 voor ons van cruciaal belang is om aan de marktvraag te kunnen voldoen. Het systeem geeft ons 80% meer capaciteit, en die hebben we nodig om de verwachte groei aan te kunnen, want het grootste deel van onze activiteiten op het gebied van zwart/wit drukwerk betreft dubbelzijdige afdrukken.”

Aan kop in de markt voor digitaal productiedrukwerk
De doorbraaktechnologie op het gebied van dubbelzijdig afdrukken die aan de basis ligt van de Océ VarioPrint 6250 bevestigt eens te meer dat Océ vastbesloten is koploper te blijven in de markt voor digitaal productiedrukwerk, zei Océ -bestuursvoorzitter Rokus van Iperen bij de introductie van het systeem. “Met de Océ VarioPrint 6250 en de Océ Gemini Instant Duplex Technology bewijzen we dat we snel kunnen innoveren en effectief inspelen op de steeds veranderende kansen in de markt, en dat we nog verder gaan dan de klant van ons verwacht. Ons organisatie-onderdeel dat snelle printers maakt loopt al tientallen jaren voorop in van de rol printen en nu nemen we ook het voortouw in vellen printen.”

Nieuwe mogelijkheden voor commerciële aanbieders van drukwerkdiensten
De Océ VarioPrint 6250 schept nieuwe mogelijkheden voor commerciële aanbieders van drukwerkdiensten. Zij kunnen nu meer omzet maken doordat ze meer opdrachten kunnen aannemen en meer dubbelzijdig drukwerk kunnen produceren in minder tijd en bovendien een hoger niveau van dienstverlening kunnen bieden aan hun klanten. Dankzij de hoge snelheid en kwaliteit is deze techniek een nieuw alternatief voor grafische printers voor de productie van boeken in kleine oplagen. Een andere belangrijke markt voor de Océ VarioPrint 6250 wordt gevormd door de huisdrukkerijen van grote bedrijven, waar een hogere snelheid bij het dubbelzijdig afdrukken leidt tot efficiëntere productie van manuals, technische documentatie en andere bedrijfsinformatie. De Océ VarioPrint 6250 is geschikt voor productievolumes tussen 600.000 en 8 miljoen afdrukken per maand.


Reactie XEA.nl,
Daarom begrijpen wij de reactie op de 1e kw. cijfers niet, waar kan "alles" tegelijk?
Toch nergens, eerst een bedrijf overnemen en wie heeft dat binnen enkele maanden gefixed?
Bij Oce gaat het pas echt in het 2e halfjaar zijn winst opleveren en dat vinden wij een knappe prestatie!
Koers kan naar hogere niveau's.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL