Océ inside bekeken.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 11/12/2005 08:33
In haar blad voor haar aandeelhouders zegt Océ bijmonden van de CEO de heer R. van Iperen het volgende:" we zijn op de goede weg".
Een paar maanden en een wereld van verschil. Zo typeert topman Van Iperen de gang van zaken in het concern. Een kostenreductieprogramma moet de winstgevendheid verder versterken.
In het 3e kwartaal is de wereld er voor Océ aanzienlijk aangenamer uit gaan zien. De periode van dalende trend, lijkt in het derde kwartaal een nieuwe lente voor de onderneming te hebben aangekondigd, "het is voorjaar geworden"aldus de CEO van Iperen bij Océ.
Er is een sterke vraag naar kleurenprinters en productie zwart-wit printers, die zouden kunnen leiden tot aanhoudende groei verkoop in het tweede halfjaar. Deze groei, op zijn beurt, zou er dan toe leiden dat ook de inkomsten uit service zich herstelden. In de praktijk blijkt het herstel echter sneller te hebben doorgezet dan verwacht. De verkoop van printsystemen groeide opnieuw met dubbele cijfers t.w. 12,2%, waardoor de groei in de eerste 3 kwartaal uitkwam op 12,3%.
De aanhoudende groei van de verkoop nieuwe machines heeft geleid tot een stabilisatie van de inkomsten uit onderhoudscontracten, die 45% van de omzet van Océ uitmaken. Vrijwel alle productlijnen van Océ lieten in het derde kwartaal een duidelijke hogere afzet zien ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Bij recurring omzet, waaronder service en onderhoud, is de stijgende lijn al zichtbaar bij de inkomsten uit onderhoudscontracten, die voor het eerst in 3 jaar een groei vertoonden, al was die met 0,2% nog bescheiden van aard.
De opgaande lijn heeft een permanent karakter.
Ook is de overname van Imagistics een goede voor alle betrokkenen bij Océ, voor het bedrijf, Océ is in een klap op de kaart gezet in de VS, de medewerkers, en aandeelhouders. Océ bouwt aan de uitbouw van het bedrijf en de kostenreductie zal in 2009 voor circa EUR45 miljoen synergievoordelen gaan zorgen. En vanaf 2007 zal Imagistics bijdragen aan de winst.

Redactie XEA.nl
Het jaar 2006 zal als een overgangsjaar moeten worden gezien bij Océ. Het inbouwen en herstructureren van Imagistics, het overbrengen van werk naar goedkopere landen en het volledige benutten van de synergievoordelen.
Daarmee kan Océ dan haar concurrenten voorblijven en de concurrentie aankunnen.
Met de overname van Imagistics heeft Océ gelijk een dertig tal eigen verkoopkantoren in de VS. ook haar distributiekracht is aanzienlijk toegenomen in de VS.
Océ dekt haar dollarposities altijd vooruit in met ca. 9 tot 12 maanden, dus zal het positieve dollareffect wat later in de cijfers van Océ naar voorkomen.

Océ op de weg naar boven?
De tijd zal het leren.
Wij van de redactie zien het wel zitten met Océ, maar hoe denken de anderen daar over?
23,08% hebben kopen staan, Houden 38,46% en verkopen ook 38,46%.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL