Oce nog niet gelieft bij de beleggers, maar toch zit er weer inhoud in het bedrijf.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 11/10/2005 15:50
Wat moet een bedrijf doen om gelieft te worden bij beleggers?
Een goed verhaal houden en een mooie toekomst proberen voor te schotelen en geregeld leuke dingen in het nieuws brengen, dan krijgt je koers vleugels zoals in de tijd van de ICT hype. Winst hoef je niet te maken, omzet met verlies maakt ook niet uit. Dat is nu ook nog steeds zo, maar het springt alleen nog niet zo in het oog.

Oce heeft een moeilijke tijd achter de rug, en het management is misschien ook niet altijd slagvaardig geweest, maar het is natuurlijk moeilijk in de keuken bij een bedrijf te kijken.
De beste "stuurlui" staan aan wal, dat schreven wij zo juist nog naar een belegger. Die vond dat wij de boot gemist hadden met het beleggen en ons rendement stelde niet veel voor!
Zo denken de beleggers ook over Oce, maar toch is daar veel gebeurd. In het derde kwartaal 2005 werden de verkopen weer met dubbele cijfers bij de printsystemen geschreven. Door de aanhoudende groei van machine stabiliceerde ook de dalende trend onderhoud, dat maakt wel ca. 45% van de omzet bij Oce uit.
Allemaal tekenen, dat de trend in positieve zin is omgebogen bij Oce.
Hadden Canon en andere concurrenten dan geen problemen met de moeilijk draaiende economie (uitstel van orders)? Jawel en daarom is het geen schande!
Oce's bod op Imagistics sluit op 17 oktober a.s. en dat lijkt te gaan slagen en dan is er werk aan de winkel voor het management. Passen en meten en de synergie eruit halen. In de VS zal de distributiekracht van Oce sterk toenemen en dat moet voordelen gaan opleveren. Ook loopt het uitbesteden van de Lease nog en dat gaat rustig voort, alles niet tegelijk. Het totaalbedrag aan leases op de balans per eind 3e kw. bedroeg EUR 347,7 miljoen. Door de overname van Imagistics zal de afbouw van de Lease worden versneld, daar komen middelen uit, die gebruikt gaan worden voor de betaling van de overname. Ook werden er schulden afgelost van ca. EUR 92 miljoen en dat zal de te betalen rentepost ten goede zijn gekomen.
Oce bleef bij haar 15 cent interimdividend en dat is een degelijk teken.
De goede gang van het derde kwartalen zette ook door in het vierde kwartaal en daarmee kan Oce duidelijk zijn, exclusief de boekwinsten van de leaseportefeuille, zal de winst in vergelijking van 2004 met ca. 20% stijgen en dat is een positief signaal. De winst in 2004 was EUR 38 miljoen en als de economie verder gaat aantrekken en de reorganisatie (werk naar lagelonenlanden) werpt zijn vruchten af, kunnen de instappers van nu, plezier aan het aandeel Oce beleven.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL