Wat moest Oce dan met haar geld uit de opbrengst Lease portefeuille doen?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 18/09/2005 13:55
Met de overname van Imagistics International Inc., een leverancier van document imaging oplossingen in de VS, Canada en het Verenigd Koninkrijk, gevestigd in Trumbull, Connecticut, VS, kan Oce haar geld rendement vergroten/ en dat is in het belang voor de aandeelhouders. Océ de uitstaande aandelen Imagistics over voor $42 per aandeel in contanten.
Wat brengt het op?
De acquisitie zal naar verwachting leiden tot versnelde groei van omzet en winst bij Oce.
Daar is het toch moet te doen! Je kan wel centen uitdelen en wat doet de beleggers en leuk weer van spelen en weg is dat geld.
Is Imagistics duur?
De totale aankoopprijs voor 100 procent van de aandelen zal ca. $ 685 miljoen bedragen, hetgeen overeenkomt met een EV/Sales multiple van 1,3 en een EV/EBITDA multiple van 7,2.
Wat is duur, zoals wij gisteren al schreven, als je te laag biedt, maak je je concurrenten wakker. Deed Fugro ook en viste achter het net.
Kan nu ook nog, maar dat zal binnenkort wel blijken. Wij zien geen andere bieders en dan kan Oce weer verder werken.
Wel vinden wij dat de CEO van Oce wat meer "scherpte" zich mag toe-eigenen, want hij maakt op ons af en toe een te "zachte" indruk.
Dit even er tussendoor.
De uitbreiding in het middensegment is zo'n slechte zaak nog niet, daar valt ook best wat te verdienen.
Dan wordt er wel geschreven, Imagistics had een wat dalende omzet vorig jaar met ca. 2%. Dat hoeft niet altijd slecht te zijn, want omzet waar je niets aan verdien, kan je best wel missen. Als Oce na de overname de zaken in elkaar gaat schuiven en de synergie naar voor kan komen, zullen de resultaten ook wel verder versneld verbeteren. Vanaf 2009 (dat is nog ver) verwacht van Iperen ca. EUR 45 miljoen aan kosten te besparen per jaar. Ook zet de overname de deur voor afzet Oce's eigen producten open. Misschien dat Oce ook een deel van haar financiering in dollar gaat doen en daarmee vangt zij dan al een deel van het dollarrisico op. En laat de fundmanagers ook maar eens wat doen, moeten hun geld ook terugverdienen.
Je ziet het aan CSM, daar is ook voldoende geld binnengekomen, na de verkoop en de rente is nu zo laag, dus gaan de inkomsten ook fors naar beneden en dat vangt Oce nu gelijk op. Nu de rest van de Lease er nog uit en dan is er weer voldoende handelsgeld en misschien alweer wat aflossingen van de aankoopschuld.
Eigen aandelen inkopen is een zwakte bod en ook een superdividend vinden wij niets! De belasting gaat met het meeste weg, kijk bij Wessanen, kopen 10% van de eigen aandelen op ruim EUR 9 in, kost je toch geld, de aandelen doen nu ca. EUR 14.
Geld moet je in je bedrijf houden en ermee werken en laat de andere dan maar "zeuren", maar ga als CEO je eigen gang.
Als CEO kan je in je eigen keuken kijken en wij niet!
Oce een bedrijf om eens over na te denken, en op dips kan een instap niet zo gek zijn.
7 okt. a.s. komen zij (Oce) met de cijfers.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL