Oce krijgt meer koopadviezen, een signaal voor koersherstel?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 09/12/2004 11:06
Het aandeel Oce uit Venlo krijgt de laatste tijd meer koopadviezen en dat kan een signaal zijn voor een herstel van de koers. De koers van ruim EUR 20 voor Oce zal er nog niet komen, maar door de koopadviezen zal de belangstelling voor dit aandeel toenemen. Lees onze nieuwsbrief van november 2002 nog eens na over de historie en resulaten, aan de linkerzijde; nieuwsbrieven op de voorpagina van onze site.
Het herstel van de economie gaat traag, maar Oce zal de eerste zijn die dat merkt. De bedrijven hebben de aanschaf van machines steeds uitgesteld, maar dat kan je niet blijven doen. Hierdoor verwachten wij (red.) dat de nieuwe machine verkoop verder zal aantrekken. Ook zet Oce steeds weer vernieuwde en betere (snellere) machines in de markt en een deel van de machinebouw gaat naar Hongarije en China, lage loon landen.
Oce gaat uit van een jaarwinst van EUR 75-80 miljoen voor 2004 en de afstoot van de Lease-portefeuille ligt op scheme. Dan krijgt Oce de beschikking over een surplus aan kasgeld en dan kunnen kleine "nichemarkten" betreden worden. Wij verwachten geen grote overname door Oce, het zal dan eerder zijn dan Oce een kandidaat is door zelf overgenomen te worden.
Voor de komende jaren gaan wij uit van een groei van de winst per aandeel van ca. 10%, nu zal de wpa tussen de EUR 0,90 en 0,95 zitten. Het dividend dat al enige jaren op EUR 0,58 staat, vormt de bodem onder de koers van het aandeel, van dit dividend is reeds EUR 0,15 als interimdiv. betaald en rest dus nog een slotdividend van EUR 0,43 (tax. XEA.nl).
Wij blijven het aandeel te goedkoop vinden, alleen de uitstraling op de AVA van begin maart 2004 was een "smet" op het managem,ent van Oce.
Het bedrijf is na de afstoot van de Lease-porfeuille schuldenvrij en heeft dan aan extra kasgeld circa EUR 300 miljoen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL