OCE Resultaten 2e kwartaal 2009

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 02/07/2009 13:10
Oce nv is in zijn fiscaal tweede kwartaal terug in de rode cijfers beland. Na twee winstgevende periodes werd in de drie maanden tot en met mei 2009 een verlies geleden van EUR14 miljoen. Dat heeft de printerfabrikant uit Venlo donderdag bekendgemaakt.

Printerfabrikant Océ heeft meer verlies geleden dan de markt vooraf had ingeschat. Analisten rekenden vooraf op een verlies van EUR0,6 miljoen. In dezelfde periode een jaar eerder boekte Oce nog een nettowinst van EUR5,5 miljoen. Wel geeft het bedrijf uit Venlo aan dat de omzet zich beter ontwikkelde dan de markt.


Het bedrijfsresultaat was EUR12,5 miljoen negatief, terwijl analisten op een positief resultaat rekenden van EUR15,1 miljoen.

Het verlies voor rente en belastingen (EBIT) exclusief eenmalige posten, volgens analisten de beste afspiegeling van de operationele gang van zaken, kwam uit op EUR15,3 miljoen, tegen een operationele winst van EUR20,2 miljoen een jaar eerder.

"Het genormaliseerde bedrijfsresultaat over het tweede kwartaal van 2009 was teleurstellend als gevolg van marktomstandigheden, die slechter waren dan in het eerste kwartaal", zo licht bestuursvoorzitter Rokus van Iperen toe. "Het bedrijfsresultaat werd beinvloed door de onderbezetting van onze supply centers."

De omzet kwam uit op EUR676 miljoen, een daling van 4,1% miljoen vergeleken met een jaar eerder. De verwachting lag hier op EUR661 miljoen. Autonoom daalde de omzet met 8,1%. Zowel de omzet uit de verkoop van printers als de omzet uit diensten daalde.

"De tweedekwartaalcijfers van Oce zijn veel slechter dan verwacht, stelt analist Niels de Zwart van Fortis Bank Nederland in een eerste reactie. "Vooral de lagere brutomarge valt op." Deze daalde in de tweede verslagperiode naar 35,5% van 40,2% een jaar eerder.

Oce stelt versnelt acties te ondernemen om de kosten te verlagen. Het aantal banen dat verdwijnt blijft bij de eerder aangekondigde 2.350 in de periode 2008-2010. Het doel is nog altijd om EUR124 miljoen te besparen. Financieel bestuurder Hans Kerkhoven stelt tegenover nieuwszender CNBC geen verbetering van de marktomstandigheden te voorzien in de tweede helft van 2009.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL