Oce, Kredietcrisis geeft verkoop gebruikte Océ printers vleugels

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 16/04/2009 10:25
Slimme ontwerpen en duurzaamheid openen nieuwe marktkansen in moeizame economie
Venlo, 16 april 2009 -- De kredietcrisis heeft de verkoop van hergebruikte Océ printers vleugels gegeven. In 2008 verkocht Océ circa 5.000 gereviseerde printers (in 2007: circa 3.000) een stijging van 60%.

Deze wereldwijde stijging biedt klanten in landen zoals Nederland de mogelijkheid om versneld te investeren in nieuwe printers. Hun huidige printers worden dan hergebruikt en zij kunnen weer een stap vooruit maken met de nieuwste technologieën. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten. De gebruikte printers zijn gemiddeld drie tot vijf jaar gebruikt,
geheel gereviseerd, en zijn voordeliger in aanschaf. Océ garandeert dezelfde kwaliteit als die van een nieuwe printer. Dat blijkt uit het vandaag door Océ gepubliceerde Duurzaamheidsrapport over 2008

De onderneming introduceerde in 2008 het 'Océ Prémia Class'-label, waaronder wereldwijd hergebruikte printers worden aangeboden. De hergebruikte printers komen uit de eigen Océ Asset Recovery fabrieken, waarvan de onderneming de eerste in 1990 in Venlo opende. In 2008 leverden deze fabrieken 5.000 gereviseerde printsystemen en 130.000 onderdelen en modules. Andere Océ Asset Recovery fabrieken zijn gevestigd in de Verenigde Staten, nabij Chicago, in Duitsland, nabij München, en in Praag, hoofdstad van de Tsjechische republiek.

"Wij zijn al ruim 30 jaar aan de slag om het opnieuw gebruiken van materialen, de revisie en het hergebruik van onze printers te verbeteren. Dat begint al bij het intelligent ontwerpen van onze producten. In de huidige markt merken wij een toenemende acceptatie voor de aanschaf van printers met een tweede leven," aldus Rokus van Iperen, bestuursvoorzitter Océ.

Minder energie, afval en ozon in de totale levenscyclus door hergebruik
Hergebruik speelt een sleutelrol in het volledige productieproces. Océ hergebruikt vele onderdelen en modulen van systemen die terugkomen uit de markt. Hergebruik is milieuvriendelijker dan recyclen, omdat het geen afval produceert in het verwerkingsproces.
Vorig jaar introduceerde Océ de Prémia Class, een herkenbare lijn van printers met een tweede leven. Océ garandeert dezelfde kwaliteit als een nieuw systeem en bespaart de klant geld door een aantrekkelijker prijsstelling.

"Océ CrystalPoint technologie is een schot in de roos"
In 2008 introduceerde Océ de CrystalPoint technologie. Een technologie die Océ gebruikt voor de ontwikkeling van een aantal nieuwe producten.
'Jarenlang werkten we aan een technologie die emissies en energie zou minimaliseren. De introductie van de Océ CrystalPoint technologie is een schot in de roos. Het resultaat van deze duurzame technologie overtreft alle verwachtingen. Voor de werkomgeving zijn ze een verantwoorde keus, omdat ze minder energie gebruiken, minder afval produceren, weinig ozon uitstoten en heel geruisloos draaien. In de komende jaren introduceren we een lijn van
printers die met deze technologie werkt," aldus van Iperen.

Op de site staat het duurzaamheidsrapport 2008 met een overzicht van de
duurzaamheidsstrategie, doelstellingen en resultaten van Océ.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL