Oce, Spaanse krantenmagnaat print op nieuwe Océ kleurentechnologie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 12/03/2009 13:01
Grootste Spaanse krantenuitgever Imcodávila kiest Océ JetStream kleurenprinter
Venlo, Nederland, 12 maart 2009 - Océ, een internationale documentmanagement onderneming, maakt bekend dat de onderneming een contract heeft getekend met de grote Spaanse dagbladuitgever Imcodávila voor de levering van een Océ JetStream printer, waarmee Imcodávila digitaal kranten in kleur gaat printen.

Dagelijks zes duizend digitaal geprinte kranten in kleur
Imcodávila, gevestigd op 100 kilometer afstand van Madrid, produceert dagelijks een oplage van 6.000 kranten in kleur, met een omvang van gemiddeld 80 pagina's. De productie van ruim 40 titels - een mix van kranten, weekbladen en maandbladen - gebeurt voortaan op een digitale Océ JetStream 2200 inkjet kleuren pers.

Océ JetStream print 150 meter per minuut
Dit is de eerste keer dat er op één enkele locatie zoveel (dagblad)titels digitaal worden geprint. Imcodávila is de meest productieve dagbladuitgever ter wereld en kan met de Océ JetStream 2200 de capaciteit vertienvoudigen ten opzicht van andere dagbladuitgevers, die met digitale technologie werken. Imcodávila produceert en distribueert nationale en lokale titels zoals: La Vanguárdia, Diaro de Ávila, Público, 20 minutos en Diario de Salamanca, De nieuwe Océ JetStream 2200, met een productie van 150 meter of 2020 A4 pagina's per minuut, wordt binnen een maand geïnstalleerd. De eerste digitaal geprinte kranten rollen vanaf mei 2009 van de pers.

'Océ maakt het mogelijk het uitgeven van dagbladen te vernieuwen'
'Met de installatie van de Océ JetStream printer kunnen wij klanten een variëteit aan kwalitatieve publicaties bieden, in kleur,' stelt Luciano Monedero, Imcodávila's Manager. 'Deze beslissing ondersteunt onze doelstelling om het uitgeven van dagbladen te innoveren.'

Uitgeverijen benutten nieuwe digitale technieken
'De digitale kleuren productie van landelijke kranten of speciale edities in kleinere oplagen opent nieuwe mogelijkheden voor uitgeverijen. Juist onder deze moeilijke economische omstandigheden biedt de digitale technologie lucratieve vernieuwing voor deze industrie', aldus Sebastian Landesberger, Executive Vice President Océ Production Printing. 'Doelgroepgerichte trends zoals microzoning, het gericht adverteren voor kleine doelgroepen, bieden nieuwe kansen voor de gehele markt. Océ wil uitgeverijen ondersteunen door nieuwe business modellen aan te bieden en hen zodoende te laten profiteren van de mogelijkheden van het digitaal printen van kranten.'

Lagere kosten, betere kranten
Dagbladuitgevers worstelen met enerzijds kostenbesparingen en minder lezers en anderzijds de concurrentie van nieuwsvoorziening via het internet. Sommige uitgeverijen gaan over op digitaal printen om zo extra inkomsten te creëren. Het digitaal printen is vaak kosteneffectiever dan de tradionele manier van het drukken van kranten. Dankzij het digitale printproces nemen snelheid en flexibiliteit toe.

Océ printsystemen marktleider met krantenproductie van twintig miljoen
Océ is in de markt voor digitaal printen van kranten marktleider. Via Océ technologie zijn wereldwijd inmiddels ruim twintig miljoen kranten geproduceerd, inclusief vijf miljoen bij Stroma, een uitgeverij in Londen. De markt verwacht dat het digitaal printen van dagbladen snel zal toenemen dankzij de introductie van snellere systemen zoals de Océ JetStream inkjet kleuren technologie.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL