Oce, Snel verslechterende economie beïnvloedt resultaat Océ

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 12/01/2009 07:36
Snel verslechterende economie beïnvloedt resultaat Océ over
vierde kwartaal: € 27,8 miljoen genormaliseerd bedrijfsresultaat
Hoofdpunten vierde kwartaal:
• Uitzonderlijke economische achteruitgang beïnvloedt printindustrie aanzienlijk
• Totale omzet € 802,0 miljoen (–5,5% autonoom, exclusief fax)
• Genormaliseerd bedrijfsresultaat € 27,8 miljoen (2007: € 50,1 miljoen)
• Vrije kasstroom van € 142 miljoen (2007: € 208 miljoen)
• Kostenreductieprogramma in 2008 levert beoogde € 80 miljoen op
• Dividendvoorstel 2008 € 0,15 per gewoon aandeel (2007: € 0,64), al volledig
betaald als interimdividend
Commentaar Rokus van Iperen, voorzitter Raad van Bestuur:
‘De versnelling van de uitzonderlijke economische neergang heeft de printindustrie sinds oktober sterk geraakt. De gevolgen hiervan hebben ook Océ’s financiële prestaties fors beïnvloed. Door onze innovatieve producten en onze sterke verkoop- en service-organisatie hebben we onze marktpositie in deze roerige tijden kunnen behouden. We hebben de gevolgen van de economische neergang kunnen beperken dankzij ons business model, met ongeveer 70% recurring omzet, en dankzij krachtig doorgevoerde bezuinigingen.
Voor 2009 voorzien we aanhoudend moeilijke marktcondities. In overeenstemming met onze strategie voeren we acties uit om onze winstgevendheid in 2009 te ondersteunen. We hebben ons kostenbesparingsprogramma voor 2009 uitgebreid van € 50 miljoen naar € 80 miljoen. We zullen aanvullend € 100 miljoen kasstroom genereren, onder meer door de verkoop van onroerend goed, verlagen van voorraden en financiële lease debiteuren, en door beter debiteurenbeheer.
We handhaven onze strategie. Als onderdeel daarvan onderzoeken we mogelijkheden om nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan, waardoor we continuous feed en grootformaat printers via derden kunnen gaan verkopen. Deze acties zijn erop gericht om onze marktpositie te behouden in deze tijd van economische neergang.
De voortgaande verslechtering van de economie heeft effect op de periode waarbinnen we onze financiële doelstellingen kunnen bereiken.We houden aan deze doelstellingen vast en zullen een nieuw tijdpad uitzetten zodra de economische ontwikkelingen voorspelbaar worden.’

reactie XEA.nl
Oce blijft nog in zwaar weer zitten.
Zal een vervanging van het management ook niet voor verheldering zorgen.
Hun salarissen moesten wel omhoog!
Dat loopt niet in de pas met de dividend verlaging. De BAVA moest voor hun eigen salaris verhoging zorgen op 21 okt. 2008 Toen wisten ze ook al dat er tegenwind was.
BAVA 21 okt. 2008
Het voorstel voor een aangepast beloningsbeleid voor de Raad van Bestuur is eveneens aangenomen.
Het bestuur zal ook een loon gebaar moeten maken naar de aandeelhouders, anders gaat het op Reed Elsevier lijken, toen daalde de koers en werden de opties van het management niets waard. Toen was het kiezen loon of aanpassing van de opties prijzen.
Het werd een daling van de opties voor het management.
Veel wordt naar hen toegerekend, een kwalijke zaak.

Vooruitzicht 2009
Gezien de economische neergang zullen de marktomstandigheden in 2009 uitzonderlijk moeilijk blijven.
Het strategisch plan en de tastbare acties zorgen ervoor dat Océ zijn concurrerende positie kan behouden. In 2009 zal Océ een vergroot
operational excellence programma uitvoeren, dat € 80 miljoen aan besparingen oplevert. Door balansverkorting, waaronder verkoop van onroerend
goed, genereert Océ € 100 miljoen kasstroom.
Tevens wil Océ zijn samenwerkingsverbanden in continuous feed en grootformaat printers uitbreiden en de flexibiliteit van de productiekosten vergroten.
Raad van Bestuur Océ N.V.
12 januari 2009



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL