Oce een bedrijf in beweging.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 11/01/2009 10:07
Oce is nog een Nederlands bedrijf, maar voor hoelang nog vragen wij ons (red.XEA.nl) af.
Wordt partner van concurrenten en gaat joint Ventures met ze aan en dat is meestal de start van inniger samengaan.
Oce heeft te leiden van de teruggang in de Bouw en van de bankcrisis, daar werden veel machines neergezet (lees: afgenomen).
Toch heeft Oce met de overname enkele jaren geleden van Imagistics een stap in de goede richting gezet in de VS. Ook de kwetsbaarheid van de USA dollar is verminderd, want nu wordt er ook binnen de VS verdiend en betaald in USA dollars. Een compenserende werking, al werden de dollars altijd voor de 6 tot 9 maanden termijn ingedekt bij Oce.
Het laatste nieuws over dit bedrijf,
Oce stapt bij zijn Amerikaanse dochteronderneming Imagistics over van bedrijfssoftware van Oracle naar SAP. Dit heeft Pierre Vincent, hoofd investor relations van Oce, afgelopen week gezegd. Momenteel is Oce bezig met de invoering van deze software in Europa.
Oce heeft nu besloten het gebruik van Oracle-software bij Imagistics de komende twee tot drie jaar af te bouwen. Deze periode is gelijk aan de nog resterende periode van afschrijvingen, zo stelt Vincent. Volgens hem leidt de beslissing op korte termijn niet tot kostenbesparingen, maar op lange termijn zeker wel.
Jammer dat de innovatie van nieuwe machines en andere producten van Oce zo matig worden gewaardeerd door de Nederlandse beleggers. Maar Oce heeft ook last van de "computerspelletjes" op de beurs, en welk bedrijf niet.
Triest maar waar, enkele varen er wel bij (de spelletjes)en daarom zou de VEUO (verg. Van beursgenoteerde bedrijven) een vuist voor hen moeten maken en de Zorgplicht voor beursgenoteerde bedrijven moeten zien te bewerkstelligen. Die is er niet en daar zouden beleggers ook wel bij varen.

Partnerships zoals die tussen het Embedded Systems Institute en Océ zijn in toenemende mate belangrijk in de huidige industriële omgeving. Het is een van de manieren om elkaars innovatiekracht te versterken. Océ committeert zich aan het beschikbaar stellen aan, toegankelijk maken voor en delen van informatie met externe partners- andere bedrijven, kennisinstituten en expertisecentra zoals het ESI. Dat is belangrijk, want we moeten sneller en intelligenter werken met een kortere time-to-market.”
Dit was de kern van het betoog van Anton Schaaf, Chief Technology & Operations Officer en lid van de Raad van Bestuur van Océ.

Het boekjaar loopt tot 30 november en morgen komt Oce met de voorlopige cijfers 2007/2008.
Vorig jaar was er een verhoging van het dividend, de Raad van Commissarissen stelde toen aan aandeelhouders voor, het dividend over het boekjaar 2007 vast te stellen op € 0,64 (2006: € 0,58) per gewoon uitstaand aandeel van nominaal € 0,50. Er was EUR 0,15 als int.dividend betaald.
Derde kw.cijfers 2007/8 waren per 1 okt.2008
Samenvatting
Océ behaalt over derde kwartaal € 16,8 miljoen genormaliseerd bedrijfsresultaat.
Hoofdpunten:
Totale omzet € 700,1 miljoen [-1,5% autonoom, exclusief fax]
Genormaliseerd bedrijfsresultaat € 16,8 miljoen [ 2007: € 21,2 miljoen]
Eenmalige posten van € 28,0 miljoen leiden tot - € 11,2 miljoen bedrijfsresultaat
Uitvoering besparingsprogramma op schema
Aandeel kleur in de omzet stijgt naar 26% [2007: 20%]

Het orderboek voor het 4e kw. was vergelijkbaar met dat van 2007 en de kosten besparingen zouden ca. EUR 21 miljoen zijn in het laatste kwartaal.
Morgen weten we meer.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL