Océ lanceert Document Services Valley en innoveert dienstverlening rondom documenten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 30/10/2007 16:47
Venlo, 29 oktober 2007 – Océ N.V., een leidende internationale onderneming in printing en document management, gaat in Venlo een Document Services Valley oprichten, waarin onderzoek en ontwikkeling worden uitgevoerd rondom documenten. In de nieuwe Valley wil Océ gaan samenwerken met vooraanstaande partners uit de wetenschappelijke wereld en het bedrijfsleven. Momenteel voert Océ gesprekken met deze partijen. Samenwerking is essentieel om de nieuwe diensten zo snel mogelijk te ontwikkelen en te testen in de markt. Vanaf 2008 zullen in de Document Services Valley naar verwachting circa 50 experts werken. De vraag naar diensten rond documenten stijgt sterk, onder meer als gevolg van nieuwe regelgeving op het gebied van openbaar bestuur en ondernemingsbestuur (bijvoorbeeld‘Sarbanes Oxley’).

Diensten rondom documenten versneld professionaliseren
Voorzitter Rokus van Iperen van Océ maakte de oprichting van de Document Services Valley vanmiddag bekend tijdens het jubileumsymposium van Océ in Venlo ter gelegenheid van het 130-jarig bestaan van de onderneming. “Met de oprichting van de Document Services Valley willen wij de professionalisering van de dienstverlening rondom documenten versnellen”, aldus de bestuursvoorzitter van Océ in zijn toespraak op het jubileumsymposium.

Klanten vragen innovatieve oplossingen
Volgens Van Iperen verwachten onder meer (semi-)overheden, zorginstellingen, banken en instellingen voor sociale zekerheid innovatieve oplossingen van Océ. Met deze oplossingen kunnen zij tegemoet komen aan de eisen, die nieuwe wet- en regelgeving stelt aan het digitaal opslaan, beheren en terugvinden van miljoenen documenten. Bovendien ervaren steeds meer organisaties dat outsourcing van documentprocessen leidt tot lagere kosten en betere kwaliteit. Daarom komt Océ met dit initiatief om een centrum voor dienstenresearch
in te richten, naast de zeven R&D centra, die de onderneming wereldwijd exploiteert voor het ontwikkelen van printers en software. Océ investeert jaarlijks circa 7% van zijn omzet in research en development (2006:
€ 221 miljoen). Wereldwijd werken bij Océ circa 1.800 experts aan de ontwikkeling van nieuwe printsystemen en de daarbij behorende software.

Dienstenomzet groeit snel
Océ is al jaren actief op het terrein van dienstverlening rondom documenten via het bedrijfsonderdeel Océ Business Services, dat momenteel op jaarbasis een omzet heeft van bijna € 500 miljoen. Momenteel stijgt de diensten-gerelateerde omzet sneller dan de printer-gerelateerde omzet. Océ verwacht dat deze ontwikkeling zich doorzet. Tegen die achtergrond kocht de onderneming in 2006 het Amerikaanse bedrijf CaseData, dat in de VS speciale technologie (‘e-discovery’) ter beschikking stelt aan grote ondernemingen en advocatenkantoren,
die voor een rechtszaak vaak uit miljoenen documenten een selectie moeten maken op mogelijke relevantie voor het desbetreffende dossier.

reactie XEA.nl
dit PB is zojuist binnengekomen bij de redactie.
Daar zit haast 1 dag vertraging in, kijk eens wat er na 11.20 en later met de koers is gebeurd! Er werd een coputersysteem opgezet en daar gingen we naar de EUR 14,06 na EUR 14,93 even te zijn geweest.
Is hier niet wat aan de hand? De koers is steeds bij of onder de EUR 14,20 gehouden met dat systeem.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL