Oce nader bekeken

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 09/04/2007 13:19
Oce's strategische ambities zijn gericht op waardecreatie voor alle stakeholders.
Klanten,
Oce wil in de strategische relevante marktsegmenten leidende posities bereiken en handhaven met een volledig (full-line) assortiment document managementproducten en diensten.
Medewerkers,
Oce wil een inspirerende werkomgeving en goed carrièremogelijkheden bieden, waarin medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen en waar talent zich toe aangetrokken voelt.
Aandeelhouders
Oce wil rendement realiseren die en reële waardecreatie betekenen voor aandeelhouders. Concreet betekent dat onder meer een rendement van tenminste 13% Return on Capital Employed (RoCE).
Partners
Oce wil een netwerk van partnerships opbouwen, dat de onderneming optimaal in staat stelt zijn doelstellingen te realiseren.
Samenleving
Oce wil ondernemen op een wijze die bijdraagt aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving.
Focus
De klant op de eerste plaats.
Reslutaat is de drijfveer
Houding
Steeds gericht op kwaliteit
Ondernemend
Vernieuwend
Stijl
Ethisch handelend
Met respect voor menselijke waarden.
Dat zijn Oce's kernwaarden.
Oce is een wereldwijde opererend bedrijf, met een toonaangevende positie in belangrijke printingmarkt en een belangrijke leveranciers van document management- en printsystemen en daaraan verwante dienstverlening, met een wereldwijde spreiding.

Oce valuta gevoelig?
Ja, dat kunnen wij (red. XEA.nl) niet ontkennen, maar door de overname van Imagistics is dat sterk minder geworden.
Kijk eens naar de boekwaarde van de leningen per eind boekjaar 2006: EUR 157,1 miljoen, US dollar 424,5 miljoen Pond Sterling 40,8 miljoen en Overige 90,3 miljoen.
De dollar is dus sterk aanwezig en de kosten (aflossingen en rente) worden daarmee al gedrukt.
Oce voert een actief beleid voor het beheersen van transactierisico's dat gericht is op valuta's (op bepaalde risico's). De toegepaste afdekking hebben een maximum van 80% van de nettopositie voor de komende 12 maanden. Per 30 nov. 2006 was de contractwaarde van de valutatermijncontracten EUR 307,9 miljoen. De 12 maandsdekking van het transactierisico geeft een beperkte dekking en een langdurige sterke euro zal de resultaten van Oce negatief beïnvloeden.
Valuta translatierisico's worden niet gehedged voor lokaal gemaakte winst en eigen vermogensposities buiten de Euro-zone.

Vielen de 1e kw. cijfers dan tegen?
Voor ons niet, je zou wel beter willen, maar je moet naar de toekomst kijken en die is duidelijk beter.
De Divisie Digital Document Systems had beter gekund, maar de orderportefeuille is duidelijk (schaal Mock 12-20%) hoger dan het 1e kw. 2006, door o.a. succesvolle verkoop van nieuwe eigen producten en OEM-producten.
Dit gaf ons het signaal, onze visie naar een hoger niveau te brengen.

Ook schrijf Oce zelf over haar Strategie 2007-2010, Zowel DDS en WFPS (Wide Format Printing Systems) hebben nieuwe printsystemen geïntroduceerd. Ook hebben beide Strategische Business Units hun distributiekracht verder versterkt. Dit zijn belangrijke stappen in de uitvoering van de strategie 2007-2010.
Als gevolg hiervan zal het aantal in de markt geïnstalleerde printsystemen toenemen en de bezettingsgraad van de serviceorganisatie groeien.
Dus ligt Oce op schema.
De WFPS had in het 1e kw. 2006/7 een voortvarende start en de verwachtingen blijven hoog op een goede verdere ontwikkeling.
DDS deed het minder, naar de onderliggende waarden wijzen (Tax. XEA.nl) op een aantrekkende markt. Nieuwe producten en samenwerking, zullen de omzet van Oce positief gaan beïnvloeden.
Wij (red. XEA.nl) gaan dan uit van een goede winst ontwikkelingen de komende jaren bij Oce.
Handhaving van het dividendbeleid van EUR 0,58 legt een basis van een goed rendement bij een koers van ruim EUR 13.
Er zit nog EUR 0,43 aan slotdividend in de huidige koers van het aandeel.
Wat wil je als belegger nog meer?




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL