Nutreco verwerft Braziliaans speciaalvoer-bedrijf Bellman

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 02/04/2012 07:11
Nutreco maakte vandaag bekend dat zij een overeenkomst heeft gesloten om alle aandelen over te nemen van Bellman Nutriçao Animal Ltda, een Braziliaanse leverancier en producent van mineralen, concentraten en voersupplementen voor koeien. Met deze overname versterkt Nutreco haar positie op het gebied van premix en speciaalvoer in Brazilië, een van de belangrijkste groeimarkten in landbouw en aquacultuur ter wereld. Brazilië is de op twee na grootste diervoedingsmarkt ter wereld, met een groei van 4 - 5% per jaar.

Bellman is een grote speler op de Braziliaanse markt voor mineralen voor diervoer. De onderneming is actief in 18 Braziliaanse staten en heeft met name in het mid-westen van Brazilië een sterke positie. Naast de bestaande productiefaciliteit in Mirassol, in het noordwesten van de staat São Paulo, wordt in 2012 een fabriek in Mato Grosso in gebruik genomen. Bellman beschikt over sterke merken die zijn opgebouwd vanuit een wetenschappelijke benadering van de markt. De onderneming heeft 165 mensen in dienst en had in 2011 een omzet van EUR 37 miljoen.

Jerry Vergeer, Nutreco's Chief Operating Officer Animal Nutrition: "We zijn buitengewoon verheugd om na de recent aangekondigde uitbreiding van ons belang in Nutreco Fri-Ribe, nu de overname van Bellman bekend te kunnen maken. Bellman heeft een zeer goede reputatie en marktpositie opgebouwd door producten en diensten met toegevoegde waarde te leveren. De activiteiten, de geografische positie en het productenaanbod van de onderneming passen perfect in onze groeistrategie 'Ambition 2016 - driving sustainable growth'."

Nutreco's 'Ambition 2016 - driving sustainable growth' streeft naar groei en rendementsverbetering door de ontwikkeling en productie van innovatieve en duurzame voeroplossingen voor haar afnemers. Nutreco richt zich met name op voeroplossingen met een hogere marge, zoals premixen, speciaalvoer en visvoer en uitbreiding in en naar de groeiregio's Latijns-Amerika, Rusland, China en Zuidoost-Azië, waar zowel de productie als de consumptie van voedingsproducten op basis van dierlijke eiwitten het meest zullen toenemen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL