Nutreco's Ambition 2016 - driving sustainable growth

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 16/11/2011 07:10
Nutreco, wereldleider in diervoeding en visvoer, presenteert vandaag haar strategie-update voor de komende vijf jaar "Ambition 2016 - driving sustainable growth".

Nutreco's ambitie bouwt voort op de bestaande strategie voor groei en rendementsverbetering door innovatieve en duurzame toepassingen voor onze klanten. Nutreco realiseert dit door zich te richten op premix, speciaalvoer en visvoer en door uitbreiding naar de groeiregio's Latijns-Amerika, Rusland, China en Zuidoost-Azië, waar zowel de productie als de consumptie van eiwitrijke voedingsproducten het meest zullen toenemen. Kernelementen zijn:

· Toename EBITA (bedrijfsresultaat voor aftrek van afschrijvingen van immateriële activa) tot EUR 400 miljoen in 2016;

· Vestiging in Nederland van Application and Solution Centre (ASC) voor Europa;

· Meer dan de helft van EBITA van Premix en speciaalvoer uit groeiregio's in 2016;

· Verdere groei in voer voor andere vissoorten dan zalm naar een omzetaandeel van 45% in visvoer in 2016;

· Verhoging van EBITA-marge target voor Visvoer van 6% naar 7% en EBITA-marge van Premix en speciaalvoer overtreft op den duur huidige target van 7%, resulterend in een overall EBITA-marge verbetering naar 5-6%;

· Nutreco's solide balans ondersteunt deze groeistrategie.


Update 2011:

· Vooruitzicht EBITA voor bijzondere posten van de huidige activiteiten van tenminste EUR 230 miljoen in 2011;

· Voorgenomen verkoop van Hendrix mengvoeractiviteiten aan ForFarmers. Lange termijn strategische partnership met ForFarmers;

· Tweede fase van investering in extra productiecapaciteit voor de visvoerfabriek in Averøy, Noorwegen tot een totaalbedrag van EUR 66 miljoen.


Verdubbeling van de voedselproductie, halvering van de ecologische voetafdruk
In oktober jongstleden maakte de Verenigde Naties bekend dat de wereldbevolking inmiddels zeven miljard mensen telt. Zo werden alle betrokkenen bij de voedselproductie herinnerd aan de taak die voor hen ligt: hoe negen miljard mensen in 2050 duurzaam te voeden. De uitdaging wordt nog groter door stijgende inkomens in de groeiregio's Latijns-Amerika, Rusland, China en Zuidoost-Azië, waardoor men overgaat op eiwitrijke voedingsproducten zoals vlees, vis, melk en eieren. De productie van deze voedingsproducten in die regio's zal in lijn met de vraag stijgen.

Men verwacht dat de wereldwijde consumptie van dierlijke eiwitten in 2050 zal stijgen naar 465 miljoen ton vlees en naar meer dan een miljard ton melk. Deze trends maken van Nutreco een essentiële schakel in de feed-to-food waardeketen. Nutreco's deskundigheid ligt in de omzetting van laagwaardige grondstoffen in veilige, voedzame diervoeding en in de ontwikkeling van modellen en managementinzichten waardoor veehouders productiever kunnen zijn en tegelijk de negatieve gevolgen voor het milieu kunnen verkleinen. Streven naar meer doelmatigheid in voer, met aandacht voor het milieu en de bedrijfseconomie van veehouderijen, is onlosmakelijk verbonden met de naam Nutreco. De naam werd in 1994 bij de oprichting van het bedrijf gekozen en staat voor nutrition, ecology en economy: voeding, milieu en economie.

Onlangs hebben wij onze focus gedefinieerd in drie woorden: Feeding the Future. Dit is de essentie van Nutreco, gericht op de uitdaging om de wereld in 2050 duurzaam te voeden. Wij organiseren ieder jaar afwisselend een internationale Agri Vision- en AquaVision-conferentie, waar diverse stakeholders samenkomen om te discussiëren over de uitdagingen en mogelijkheden in de agricultuur en aquacultuur. Onze R&D-teams, die van wereldniveau zijn, genereren nieuwe kennis en concepten om de productiviteit duurzaam te verhogen. Specialisten verwerken dit in producten en brengen deze op de markt. In alles wat wij doen is duurzaamheid prioriteit. Wij zullen de voedselproducten moeten verdubbelen, en wel op duurzame wijze: verdubbeling van de productie en tegelijkertijd halvering van de ecologische voetafdruk.


Wout Dekker, CEO Nutreco:
"Het is Nutreco's ambitie om wereldleider te worden in diervoeding en visvoer en innovatieve en duurzame voeroplossingen te bieden. Door innovatie en toepassing van onze kennis van voer-ingrediënten en voeroplossingen voor dieren en vissen willen wij waarde creëren voor al onze stakeholders.

Vandaag hebben wij bekend gemaakt dat wij een overeenkomst hebben getekend tussen Nutreco en ForFarmers inzake de voorgenomen verkoop van Hendrix aan ForFarmers. Als onderdeel van de transactie gaan Nutreco en ForFarmers een lange termijn strategische partnership aan, waarvan ook een knowhow agreement deel uitmaakt. Naar verwachting wordt de transactie in het eerste kwartaal van 2012 afgerond.

Wij vertrouwen erop dat onze doelstelling om de 2006 EBITA van onze huidige activiteiten tot meer dan EUR 230 miljoen te verdubbelen in 2011 zal worden bereikt. Vandaag maken we onze strategische ambitie voor de komende vijf jaar bekend, die er naar verwachting toe zal leiden dat EBITA verder stijgt tot EUR 400 miljoen in 2016.

Onze strategie voor diervoeding zal worden ondersteund door ons Application and Solution Centre (ASC) in Canada en de oprichting van een nieuw Europees ASC in Nederland in het eerste kwartaal van 2012. De ASCs koppelen onze kennis over voeding, technische kennis en innovatieve kracht ten behoeve van onze klanten. De focus zal liggen op de groei van Premix en speciaalvoer door uitbreiding van onze aanwezigheid in groeiregio's.

Skretting, Nutreco's wereldwijde merk voor visvoer, blijft profiteren van haar leidende posities in visvoer en van de know-how van het Skretting Aquaculture Research Centre voor innovatieve en duurzame voedingsoplossingen. De activiteitenportfolio zal verder worden uitgebreid naar nieuwe geografische gebieden en naar voer voor andere vissoorten en garnalen."

Agenda
· Publicatie van de resultaten over 2011 vindt plaats op 9 februari 2012

tijd 09.01
De Midcap 450,29 -0,82 -0,18%
Nutreco EUR 45,81 +51ct



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL