Nutreco maakt overname bekend van vis- en garnalenvoer bedrijf in China

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 14/02/2011 07:09
Nutreco maakt vandaag de overname bekend van 100% van de aandelen in Shihai Co Ltd., een vooraanstaand en winstgevend bedrijf voor vis- en garnalenvoer in China. De overeengekomen overnameprijs is EUR 40 miljoen. De omzet in 2010 was EUR 65 miljoen. Met deze overname krijgt Skretting, Nutreco's divisie voor visvoer, een productiebasis in China, 's werelds grootste markt voor viskweek en visvoer. Deze stap past in Nutreco's strategie om vanuit haar toonaangevende positie op het gebied van visvoer andere markten te betreden, zowel wat betreft vissoorten inclusief garnalen als geografisch, door uitbreiding naar Aziƫ en Latijns-Amerika. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de autoriteiten in China.

Shihai Co bedient een groeiende markt en produceerde in 2010 ca. 100.000 ton vis- en garnalenvoer. In hetzelfde jaar is een nieuwe fabriek met een capaciteit van 150.000 ton in gebruik genomen. De nieuwe fabriek is gebouwd en uitgerust naar de beste standaarden en kan volgens de specificaties van Skretting opereren. Shihai Co heeft ca. 300 mensen in dienst. Skretting blijft aan verdere groei van de onderneming werken door visvoer te leveren voor garnalen, verschillende soorten zeevis, tilapia, snakehead en zeewolf.

Markt groeit jaarlijks 10%
De markt voor visvoer waar Skretting zich op richt, wordt geschat op 8,6 miljoen ton. De laatste vijf jaar is deze markt met meer dan 10% per jaar gegroeid en naar verwachting zet de groei zich voort, met steun van de Chinese autoriteiten en een sterke binnenlandse vraag naar visproducten. Shihai Co, gevestigd in de Pearl River Delta in de provincie Guangdong, heeft ongeveer 5% van de markt voor visvoer in het zuiden van China in handen. Het bedrijf liet de laatste vijf jaar een jaarlijkse groei van ca. 23% zien.

Knut Nesse, Chief Operating Officer Aquacultuur van Nutreco zegt: "Dit is een uitstekende strategische stap voor Skretting, China heeft de grootste aquacultuurproductie ter wereld en is 's werelds grootste producent van garnalen. Skretting heeft de markt voor aquacultuur van China in de afgelopen vier jaar leren kennen via toll milling-activiteiten. Skretting brengt haar kennis in van voeding en productie op het gebied van voer voor garnalen, zeevis en soorten als tilapia. We kunnen de vooruitgang versnellen door de kennis en ervaring te delen die we bijvoorbeeld door onze aanwezigheid in Vietnam en Braziliƫ en door onze activiteiten in het Skretting Aquaculture Research Centre hebben opgedaan. De overname is een belangrijke verdere stap in de uitvoering van onze groeistrategie".








Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL