Nutreco neemt Tomboy Aquafeed JSC in Vietnam over

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 01/07/2010 07:12
Nutreco maakte vandaag bekend dat het 100% van de aandelen heeft overgenomen van Tomboy Aquafeed JSC, een gerenommeerde en winstgevende Vietnamese vis- en garnalenvoeronderneming. Tomboy Aquafeed is met een nummer vier positie een toonaangevende speler op de Vietnamese garnalenmarkt. Het bedrijf investeerde onlangs in een nieuwe fabriek voor de productie van voer voor tilapia, barramundi, snapper en grouper. Tomboy heeft twee fabrieken, een in de buurt van Ho Chi Min Stad en een in de provincie Long An. Er werken ongeveer 300 mensen. De omzet bedroeg in 2009 EUR 18 miljoen.

Vietnam is na China en India de grootste speler ter wereld op het gebied van viskweek. Het land is een van de grootste producenten van garnalen wereldwijd. Met 3.260 kilometer kust en de Mekong Delta heeft de viskweeksector het afgelopen decennium een flinke groei door kunnen maken, eerst op het gebied van garnalen en meerval, maar later ook op het gebied van zeevissoorten. Vietnam ontwikkelt zich tot een toonaangevende producent en verwerker van gekweekte garnalen en zeevis in Aziƫ, met een sterke nadruk op export.

Tomboy Aquafeed produceert voer van hoge kwaliteit en heeft een goede naamsbekendheid, die is gebaseerd op betrouwbaarheid, kwaliteit en klantenservice. Hun technische ondersteuning wordt door klanten goed beoordeeld en gewaardeerd. Ook beschikt het bedrijf over een goed distributienetwerk voor vis- en garnalenvoer in geheel Vietnam.

Knut Nesse, Nutreco's Executive Vice-President Aquaculture: "Skretting heeft wereldwijd een toonaangevende positie op het gebied van duurzame productie van kwaliteitsvoer. Wij willen profiteren van deze positie en onze kennis, door nieuwe markten te betreden, zowel geografisch als met nieuwe vissoorten. De acquisitie van Tomboy Aquafeed is in lijn met onze groeistrategie om onze wereldwijde posities in strategische markten verder te versterken met voer voor andere soorten in de aquacultuur zoals garnaal. De overname is voor Skretting een mooie ingang op de Vietnamese markt en een goede basis voor verdere groei."

De overname van Tomboy Aquafeed past in de strategie van Nutreco om haar mondiale marktposities op het gebied van speciaalvoer en visvoer uit te bouwen in groeimarkten.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL