Nutreco verdubbelt omzet wereldwijde premixactiviteiten,met de overname van bedrijven van BASF in acht landen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 19/02/2007 08:14
Nutreco Holding N.V. maakt vandaag de overname bekend van de activiteiten van BASF in geconcentreerde vitaminemengsels, premixen en basismixen in Polen, Italië, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Mexico, Guatemala, China en Indonesië met in totaal 435 medewerkers. De overnameprijs is niet bekendgemaakt.
Met deze nieuwe stap verdubbelt Nutreco’s premix- en speciaalvoerbedrijf, Trouw Nutrition International met een omzet van EUR 550 miljoen in 2006, bijna haar omzet in premixen tot EUR 400 miljoen. Daarmee wordt Trouw Nutrition de nummer twee in de wereldwijde premix industrie.
Na integratie en transformatie leveren de verworven activiteiten van BASF een bijdrage aan de operationele winst van Nutreco in 2009 van EUR 10 miljoen, voornamelijk als gevolg van synergievoordelen. Naar verwachting is de winstmarge van de overgenomen bedrijven over twee jaar gelijk aan die van de bestaande activiteiten van Nutreco in premixen en speciaalvoer.
De acquisitie van de diervoederdivisie van BASF in vijf veelbelovende groeimarkten - de VS, Mexico, Polen, China, Guatemala en Indonesië - draagt rechtstreeks bij aan de realisatie van Nutreco’s groeiambities voor haar kernactiviteiten in deze markten. Nutreco versterkt met de overname van de Europese activiteiten van BASF haar leidende positie. Vooral de BASF
onderneming in het Verenigd Koninkrijk - ‘Frank Wright’ – is van grote waarde vanwege de specifieke rol van dit bedrijf als toeleverancier van producenten van voeding voor huisdieren (pet food). De geacquireerde bedrijven, met uitzondering van die in Indonesië en Guatemala, worden verbonden met de locale bedrijven van Trouw Nutrition International. Deze integratie zal resulteren in sterkere marktpositie en hogere marges.
De transactie vindt plaats onder voorbehoud van de goedkeuring van de desbetreffende regelgevende- en mededingingsautoriteiten en wordt ter goedkeuring en advies voorgelegd aan de ondernemingsraden en vakbonden.

Juergen Steinemann, Nutreco’s Chief Operating Officer: “Dit is een belangrijke stap voor Nutreco nu we het onderdeel Rebalancing van onze strategie “Rebalancing for Growth” hebben afgerond en we al onze middelen inzetten voor de groei van onze kernactiviteiten diervoeding en visvoer voor aquacultuur. Bovendien versterkt deze stap ons business model omdat we nu nog meer voerspecialiteiten, diensten en specialistische kennis aan onze
klanten overal in de wereld kunnen leveren.”
“De wereldmarkt voor diervoeding groeit met 2 à 3 procent per jaar, maar in China, Mexico, de VS, Polen en Indonesië ligt dit percentage hoger. De versterking van onze positie op deze groeimarkten door de overname van de activiteiten van BASF moet ons voldoende momentum geven voor een verdere uitbreiding in de beide Amerika’s en Azië. Tegelijkertijd verstevigen we onze leidende positie in Europa met de premix- en speciaalvoerproducten
van Trouw Nutrition International door de bijdrage van BASF’s activiteiten in belangrijke diervoedingmarkten in geconcentreerde vitaminemengsels, premixen en basismixen.”
Vitaminemengsels en premixen worden gebruikt in mengvoer voor pluimvee, runderen, varkens en huisdieren. De belangrijkste klanten zijn mengvoederproducenten, geïntegreerde veeteeltbedrijven en zogeheten zelfmengende boerenbedrijven. Op de boerderijen worden de noodzakelijke ingrediënten voor een complete voeding door de boeren vaak zelf
gemengd. Om een volwaardig mengvoer te verkrijgen voegen boeren soja, granen en
dergelijke toe aan basismixen, waar alle voedingssupplementen als vitaminen en mineralen al inzitten. Premixen en vitaminemengsels zijn sterker geconcentreerd dan basismixen.
Nutreco heeft in de afgelopen 20 maanden in Japan, Mexico, Rusland, China, India en Nederland premixen- en speciaalvoerbedrijven overgenomen. In Brazilië heeft Nutreco een nieuwe fabriek voor de productie van speciaalvoer geopend.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL