Imtech verwerft omvangrijke opdracht nieuwe fabriek Volkswagen in Polen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 22/01/2015 07:56
Gouda - Royal Imtech N.V. (Europese technische dienstverlener) meldt dat de succesvolle samenwerking tussen de Volkswagen-groep en Imtech in Europa een vervolg krijgt. De grootste autofabrikant van Europa laat zijn nieuwe Crafter-fabriek in het Poolse Wrzesnia door Imtech voorzien van gebouw-gebonden technologie.

Gerard van de Aast, CEO Royal Imtech: 'We zijn verheugd dat Volkswagen ons dit belangrijke nieuwe contract heeft gegund in Polen. Het biedt ons de mogelijkheid om onze dienstverlening te continueren aan een van onze belangrijkste klanten in de Duitse auto-industrie. Wij waarderen het vertrouwen dat in ons wordt gesteld om een belangrijke rol te gaan spelen in de bouw van een nieuwe fabriek voor Volkswagen. De auto-industrie is een voorname markt voor ons, waar we onze expertise, ervaring en technische dienstverlening blijven inzetten.'

De opdracht werd in nauwe samenwerking binnengehaald door Imtech Polen, Imtech Hongarije en Imtech Duitsland. Er werden verschillende werkpakketten toegekend:

Imtech Polen neemt bij de nieuwbouw van de fabriek ventilatie, koudetechniek, klimaatbeheersing, verwarming, perslucht en de interne en externe installaties voor brandkranen voor zijn rekening. Imtech Hongarije is verantwoordelijk voor het ventilatiesysteem in de montagehal.

In de nieuwe Volkswagen-fabriek in Wrzesnia zullen vanaf 2016 circa 3.000 medewerkers het nieuwe model van de VW-bestelwagen Crafter produceren. De bouw van de fabriek is al begonnen en moet in de tweede helft van 2016 afgerond zijn.

Met dit project wordt de nauwe samenwerking tussen Imtech en de Volkswagen-groep voortgezet. Imtech Polen heeft in de afgelopen weken ook de productie van motoren van Volkswagen in Polkowice met succes gemoderniseerd.

tijd 09.04
De Midcap 654,82 +1,49 +0,23% Imtech EUR 3,70 +21ct vol. 228.000

media 22/1/2015
GOUDA (AFN) - Imtech is definitief sportsponsor af in Duitsland. Het door boekhoudproblemen in opspraak geraakte installateursbedrijf uit Gouda meldde donderdag dat het laatste nog lopende contract, met voetbalclub HSV uit Hamburg, per 30 juni voortijdig wordt beëindigd. Het stadion van de club van middenvelder Rafael van der Vaart heet dan niet langer de Imtech Arena.
Eerder werd al de samenwerking met Bayern München en het veel kleinere VfR Aalen stopgezet. De beëindiging van dergelijke sponsordeals maakt deel uit van de grote schoonmaak die topman Gerard van de Aast doorvoert bij Imtech. Hij werd bij zijn aantreden in 2013 direct geconfronteerd met een berg financiële problemen, die veelal hun oorsprong hadden bij de Duitse tak van de onderneming.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL