Imtech ICT bouwt VDI gemeente Utrecht

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 26/03/2013 11:11
Dienstverlener Imtech ICT heeft opdrachten ontvangen van gemeente Utrecht voor een innovatief werkplekconcept voor het nieuwe stadskantoor. Imtech gaat een langdurige raamovereenkomst met de gemeente Utrecht aan. De overeenkomst bevat het leveren van netwerk-, beveiliging-, storage-, server- en desktoptechnologie voor de komende vijf jaar.

Gemeente Utrecht bouwt een nieuw stadskantoor waar vanuit de verschillende gemeentelijke organisaties gaan samenwerken. Dit vraagt om een werkplekconcept bestaande uit de combinatie van een nieuwe manier van werken (de ‘U-factor’) en een organisatievernieuwing. Aan de ict worden hoge eisen gesteld op het gebied van flexibiliteit, beschikbaarheid en continuïteit. Onder de naam ‘U-Cloud’ wordt een totaaloplossing geboden voor het netwerk, de beveiliging, desktoptechnologie, storage en hosting.

Vdi met VMware
Als onderdeel van het U-Cloud-programma ontwerpt en implementeert Imtech ICT een volledig nieuwe virtuele desktop infrastructuur (vdi) op basis van VMware-technologie. De virtuele werkplek en de productieomgeving worden gehost op een FlexPod-omgeving in de datacenters van gemeente Utrecht. Deze flexibele infrastructuur bestaat uit modulaire en schaalbare componenten van leveranciers Cisco (netwerken en servers) en NetApp (storage en back-up). Daarnaast wordt aanvullende technologie van Trend Micro, Res Software en F5 ingezet.

Er gaan zo’n vierduizend medewerkers gebruikmaken van de beveiligde virtuele desktop van Imtech ICT. Met de nieuwe werkplek beschikken medewerkers altijd en overal over toegang tot applicaties en data die nodig zijn om effectief te presteren. De nieuwe omgeving is centraal te beheren, schaalbaar en flexibel om applicaties via willekeurige apparaten aan te bieden.

Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/infrastructuur/4696699/2379248/imtech-ict-bouwt-vdi-gemeente-utrecht.html#ixzz2OdhWFlXX



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL