Imtech: partner Greater London Authority's RE:FIT programma, 47 miljoen euro technologie-orders in Londen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 02/01/2013 07:37
Gouda - Royal Imtech N.V. (IM-AE, technische dienstverlening in en buiten Europa) maakt bekend dat het is geselecteerd als één van de technologiepartners in het Greater London Authority's RE:FIT programma. RE:FIT is een door Burgemeester van Londen geïnitieerde miljoeneninvestering bestaande uit een programma voor openbare instellingen die de energie-efficiëntie in hun gebouwen willen vergroten of willen overgaan op decentrale energieopwekking. Tegelijkertijd heeft Imtech recent voor 47 miljoen euro technologie-orders in Londen ontvangen.

René van der Bruggen CEO Imtech: 'Als een van de belangrijkste spelers in de markt van technische dienstverlening en energieservices in de UK, zijn we verheugd geselecteerd te zijn in het door de Burgemeester van London geïnitieerde RE:FIT programma. Door toepassing van innovatieve energie-efficiëntiemaatregelen ondersteunen we de publieke sector bij verlaging van hun energieverbruik en 'vergroening' van hun energievoorzieningen. Dit maakt dat gebouwen beter 'performen', zowel in termen van exploitatie als op het gebied van duurzaamheid. Dit is in lijn met de Imtech-groeistrategie gericht op creatie van toegevoegde waarde door integratie van talloze oplossingen voor duurzaamheid en energie-efficiëntie. Dit partnership én de nieuwe technologie-orders in Londen bewijzen dat we goed op weg zijn in de implementatie van onze toegevoegde waarde groeistrategie.'

RE:FIT: 'energierevitalisering' van meer dan 400 publieke gebouwen
Het RE:FIT-programma is een manifest van Boris Johnson, de burgemeester van Londen. Het manifest vormt de basis voor een aanzienlijke 'energierevitalisering' van overheidsgebouwen. Het RE:FIT programma maakt het voor in energie-efficiëntie gespecialiseerde ondernemingen mogelijk energiebesparende maatregelen uit te voeren, waarmee publieke organisaties hun energieverbruik, CO2-uitstoot en daarmee ook hun energiekosten kunnen verlagen. De met Imtech afgesloten raamwerkovereenkomst kent een looptijd van 48 maanden, waarbinnen projecten worden toegekend die een bepaald niveau aan energiebesparingen kunnen behalen, inclusief een in het kader van de exploitatie vastgestelde terugverdientijd. De RE:FIT 'pijplijn' voor de maand november 2012 telt momenteel meer dan 400 overheidsgebouwen met een geschatte CO2-reductie van 35.000 ton per jaar. Het RE:FIT programma is ook toegankelijk voor publieke organisaties buiten Londen. Het vormt de basis voor de energie-efficiëntie strategie van de DECC, het Government's Department of Energy and Climate Change.

London: 'the place to be', nieuwe orders
Voor Imtech is en blijft London 'the place to be' met een substantieel investeringsvolume, ondanks hevige concurrentie en druk op prijzen. De toegevoegde waarde strategie van Imtech leidt tot onderscheidend vermogen, dat door de markt wordt (h)erkend. Imtech vertoont autonome groei in markten als technisch onderhoud, water, waste-to-energy, gebouwen, infrastructuur (luchthavens, power, rail) en de industrie. Recent zijn meerdere middelgrote projecten verworven met een totale waarde van 47 miljoen euro. Een voorbeeld is de technologische renovatie van het Eaton Court Building, waarvoor een innovatieve BIM-benadering (Building Information Management) werd ontwikkeld. Andere voorbeelden zijn geavanceerde luchtbehandeling in het kantoorgebouw '79-97 Wigmore Street, de technische revitalisering bij doorgaande exploitatie in het exclusieve warenhuis John Lewis. In het topsegment van exclusieve (top)appartementengebouwen is Imtech betrokken bij de prestigieuze projecten '375 Kensington High Street' en '61-75 Alie Street'. In de markt van luchthavens worden op Gatwick Airport innovatieve oplossingen geleverd voor het terugdringen van watervervuiling en een upgrade van de technische infrastructuur op en rond de landingsbanen. Ook met het Ministerie van Justitie is een innovatief raamwerkcontract gesloten, dat leidt tot nieuwe orders. Alle Imtech-oplossingen kenmerken zich door aanzienlijke energiebesparingen.

tijd 12.20
Imtech EUR 18,20 +81ct en 335.000 sts omzet.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL