Imtech: technologiepartner nieuwe tramverbinding in Antwerpen, order 50 miljoen euro

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 20/12/2012 07:39
Gouda - Royal Imtech N.V. (IM-AE, technische dienstverlening in en buiten Europa) maakt bekend dat vandaag overeenkomst is bereikt met de Vlaamse transportautoriteit De Lijn voor verbetering van de duurzame mobiliteit in Antwerpen. Door de aanleg van een nieuwe tramverbinding met een lengte van bijna 7 km wordt het centrum van Antwerpen vanuit Wommelgem beter bereikbaar. Voor de uitvoering van deze DBFM-overeenkomst is een Special Purpose Company (SPV) - NV Livan Infrastructure - opgericht met als publieke aandeelhouder Lijninvest en als private partner Poseidon Infrastructure NV, bestaande uit Imtech, Denys en Macquarie Capital Group. Voor Imtech, die de rol van technologiepartner heeft, betekent dit een opdracht van ruim 50 miljoen euro.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'Met deze opdracht bewijzen we dat we als onderdeel van Livan Infrastructure NV in staat zijn complexe technologische infrastructurele oplossingen die leiden tot een betere bereikbaarheid van grote steden als Antwerpen tot een exploitabel en doordacht plan van aanpak te brengen.'

Livan 1 Tram Project Antwerpen
Het Livan 1 Tram Project Antwerpen bestaat uit een Design, Build, Finance en Maintain (DBFM) project voor verbetering en uitbreiding van de tramverbindingen en bijbehorende infrastructuur aan de rand van Antwerpen voor een periode van 25 jaar. Als onderdeel van het Masterplan Mobiliteit Antwerpen wordt een nieuw tramtracé aangelegd, deels gebruikmakend van bestaande tunnels en tramstations. Vanaf de Park & Ride in Wommelgem staan reizigers in 15 minuten op het Centraal Station Antwerpen. Einddoel van deze en andere nog te nemen maatregelen is dat in 2020 de helft van alle verplaatsingen in de Antwerpse agglomeratie met het openbaar vervoer, te voet of op de fiets gebeurt. De totale investering voor Livan 1 is 100 miljoen euro. Macquarie Capital is financieel adviseur van Livan Infrastructuur en tevens aandeelhouder in Poseidon Infrastructure NV. Denys verzorgt de civiel- en bouwtechnische delen. Imtech is verantwoordelijk voor alle technische oplossingen.

Imtech: technologiepartner
Imtech realiseert alle technische oplossingen in het nieuwe tramtracé, waaronder, automatisering (besturing) en geautomatiseerde treinseinen die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen, de tractie- en hoogspanning, camera- en telecomoplossingen, de HVAC (Heating, Ventilation, Airconditing, alle lucht- en klimaatoplossingen) op de stations, de duurzame verlichting, evenals alle brandblusoplossingen in de tunnels. Imtech is voor een periode van 25 jaar eveneens verantwoordelijk voor het technisch onderhoud en beheer.
0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL