Imtech: toename industriële export uit Nederland, 41 miljoen euro nieuwe orders

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 06/12/2012 07:43
Gouda - Imtech N.V. (IM-AE, technische dienstverlening in en buiten Europa) maakt bekend dat het recent voor 41 miljoen euro aan nieuwe orders heeft onvangen voor export van technologische oplossingen uit Nederland voor de internationale olie- en gasindustrie.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'In de internationale olie- en gasmarkt presteert Imtech uitstekend. De strategische focus gericht op export van hightech elektrische oplossingen en power electronics (combinatie van vermogenselektronica en hoogspanning) leidt tot succes. Hiermee biedt Imtech toegevoegde waarde op het snijpunt van energietechnologie, industriële automatisering en elektronica. Naast diverse vestigingen in Nederland beschikt Imtech over vestigingen in Gabon, Nigeria en Brunei. De nieuwe orders vormen het bewijs van een aanzienlijke toename van de internationale olie- en gasactiviteiten.'

Renovatie hart van olieterminal in Brunei
Na een pre-kwalificatietraject en oprichting van Imtech Brunei, is een Engineering Procurement & Contruction (EPC) contract verworven voor vervanging van de instrumentatie en elektrische infrastructuur in een bestaande olieterminal in Brunei. Naast vervanging van diverse meettechnieken, bekabeling en controlesystemen wordt ook een hightech controlroom gerealiseerd. Hiermee renoveert Imtech het hart van de terminal. Imtech is gespecialiseerd in het vernieuwen van bestaande technische infrastructuren zonder dat daarvoor een shutdown nodig is, waardoor de oliewinning op normale wijze gecontinueerd wordt.

Uitbreiding olieproductie in Gabon
Voor een olieproductielocatie in Gabon heeft Imtech recent een serie van orders verworven om de bestaande technische infrastructuur uit te breiden. Aangezien deze locatie midden in het oerwoud ligt, is gekozen voor een aanpak vergelijkbaar met die van een offshoreproject. Alle Imtech-oplossingen worden in eigen huis in zogenoemde 'prefabricated buildings' (hightech containers van enorme omvang) gerealiseerd en voor verscheping volledig getest. Imtech beschikt hiervoor in Coevorden over een goed geoutilleerde fabricage- en testhal met strikte testprocedures waardoor de functionaliteit wordt gegarandeerd. Eenmaal op de plaats van bestemming worden deze 'prefabricated buildings' op de bestaande olieproductievoorziening aangesloten, waarna het systeem automatisch wordt opgestart.

Export van laboratoriumoplossingen en energiezuinige droogtechnologie
Imtech levert laboratoriumtoepassingen voor het testen van zware olie naar lichtere olieproducten (FFC, Fluid Catalytic Cracking), bijvoorbeeld recent naar India, Abu Dhabi of de USA. Daarnaast beschikt Imtech over nagenoeg unieke energiezuinige droogtechnologie in de internationale markt van food, feed en mineralen. Ook hier is sprake van groei, bijvoorbeeld recent met omvangrijke contracten voor Huntsman in Frankrijk.

Export van analysehuizen voor chemische plants
Imtech biedt hightech oplossingen voor vervanging van bestaande analysehuizen in chemische plants. Hiermee worden, deels online, metingen gedaan voor onder meer het niveau aan TOC (Total Organic Carbon) en zuurstof. Ook de export van deze specifieke Imtech-technologie trekt aan.


toevoeging om 20.12
AMSTERDAM (AFN) - FNV Bondgenoten zegt een principeakkoord met Imtech te hebben bereikt over een sociaal plan bij twee divisies van de technisch dienstverlener. Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD) donderdag op zijn website.

Daardoor verdwijnen er bij het concern minder banen dan eerder was gepland, aldus het FD. Het akkoord betreft de divisies Buildings en Traffic & Infra. Begin november werd bekend dat er geen werk meer was voor 110 werknemers bij Imtech Traffic & Infra.

Hafid Chaaby, bestuurder bij FNV Bondgenoten, zegt dat voor deze groep goede afspraken zijn gemaakt over omscholing, werk-naar-werkbegeleiding en een financiële tegemoetkoming.volgens de nieuwe kantonrechtersformule.

Bij Imtech Buildings werd in maart bekend dat ruim 300 arbeidsplaatsen verloren gingen. Maar volgens FNV Bondgenoten kunnen, aldus het FD, van deze groep toch 100 tot 150 mensen aan het werk blijven in een andere functie.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL