Imtech: order 24,5 miljoen dollar voor technologie in Shahdag Hotels in Azerbeidzjan

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 24/10/2012 07:38
Gouda - Royal Imtech NV (IM-AE, technische dienstverlening in en buiten Europa) maakt bekend dat haar Turkse dochter AE Arma-Elektropanç een order heeft ontvangen voor alle technische oplossingen in het nieuw te realiseren Shahdag Hotels project in de Gusar regio, circa 250 kilometer ten noorden van Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Dit hotelproject vormt het middelpunt van het grootste gecombineerde winter-/zomerresort ter wereld. Voor Imtech vertegenwoordigt deze order een waarde van 24,5 miljoen dollar.

Rene van der Bruggen, CEO Imtech: 'In maart 2012 hebben we AE Arma-Elektropanç overgenomen, waarmee we een sterke positie in de groeimarkt Turkije hebben verworven. Met deze strategische overname creëren we tegelijkertijd 'stepping stones' in 'emerging markets' als het Midden-Oosten, Rusland en diverse voormalige Sovjetrepublieken. Onder de sterke financiële vleugels van Imtech is AE Arma-Elektropanç in staat verdere groei te realiseren. De order voor alle technische oplossingen in het nieuw te realiseren Shahdag Hotels project in Azerbeidzjan vormt hiervan is een goed voorbeeld. Deze hotels zijn het middelpunt van het grootste gecombineerde winter-/zomerresort ter wereld, waarmee aan het toerisme in dit snel groeiende land een belangrijke impuls wordt gegeven.'

Grootste gecombineerde winter-/zomerresort ter wereld
Om het toerisme op een hoger plan te tillen heeft het Ministerie van Cultuur en Toerisme van Azerbeidzjan besloten in de noordelijke regio van het land het grootse gecombineerde winter-/zomerresort ter wereld te bouwen. Deze regio is beroemd om zijn prachtige natuur. Het Shahdag Hotels project vormt het middelpunt van deze ontwikkeling, waar toeristen kunnen skiën en snowboarden in zowel de winter als zomer. Om dit te garanderen, worden alle hellingen uitgerust met sneeuwkanonnen. Het resort zal daarnaast voorzien zijn van tennisbanen, voetbal- en basketbalvelden, casino's, een aquapark met diverse zwembaden, shopping plaza's, villa's en luxe hotels.

Twee vijf-sterren hotel, totale oppervlakte meer dan 50.000 m²

Het Shahdag Hotels project omvat twee luxe vijf-sterren hotels, het Palace Hotel en het Five Star Hotel. De ontwikkelaar van het project is PASHA Bouw LLC, architect is ReardonSmith. De capaciteit van beide hotels bedraagt 332 luxe en (zeer) ruime suites, kamers en appartementen met een totale oppervlakte van meer dan 50.000 m², inclusief restaurants, winkels, vergaderzalen en een spa. Het Shahdag Hotels project is gesitueerd op een natuurlijk plateau dat dat op 1.640 meter boven de zeespiegel ligt, 32 km van het regionale centrum Kusar. De eerste fase van het project wordt eind 2012 geopend.

Alle technische oplossingen
Imtech (AE Arma-Elektropanç) is verantwoordelijk voor alle technische oplossingen in beide hotels en bijpassende gebouwen. Het gaat om alle energie-toepassingen, de complete elektrotechniek en alle werktuigbouwkundige oplossingen (HVAC: Heating, Ventilation en Air Conditioning), evenals alle sanitaire- en wateroplossingen.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

reactie XEA.nl
Een bedrijf dat haar orders goed weet binnen te halen. Gister werd het fonds nog teruggezet, Maar de baisse positie in het fonds zal er wel mee te maken hebben. Per 1 nov. a.s. kunnen wij bij de AFM deze posities inzien.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL