Imtech: order 620 miljoen euro voor Adventure Park in Warschau in Polen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 20/07/2012 14:00
Grootste Imtech-order ooit
Gouda - Imtech (IM-AE, technische dienstverlening in en buiten Europa) maakt bekend dat het recent een contract heeft getekend met LasPalms, vertegenwoordigd door Peter Jan Mulder (CEO van Adventure World Warsaw) en Henk Roodenburg (directeur van Huisman Heavy Construction Equipment) voor de verdere realisatie van het avonturenpark Adventure World Warsaw in Polen. Het gaat om het complete projectmanagement, alle technische oplossingen en civiele constructie, inclusief het management van betrokken onderaannemers. Dit contract vertegenwoordigt een waarde van 620 miljoen euro. Imtech was in een eerste fase van het park al betrokken bij de aanleg van de technische infrastructuur en bij diverse duurzaamheidsprojecten met een opdrachtsom van 60 miljoen euro. De totale order komt daarmee uit op 680 miljoen euro, de grootste Imtech opdracht ooit.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'Dit projectplan is 'geboren' in Nederland. Peter Jan Mulder van Adventure World Warsaw, Henk Roodenburg van Huisman Heavy Construction Equipment en diverse Imtech-divisies (Imtech Nederland, Imtech Deutschland en Imtech Polska) hebben gemeenschappelijk een compleet uitgewerkt project(management)- en financieringsplan tot stand gebracht voor het eerste grootschalige avonturenpark in Centraal Europa. Bij de uitvoering zijn diverse Imtech-business units betrokken. Het project vormt een belangrijke referentie voor Imtech, zowel in het managen van grote projecten als in de specifieke markt van avonturenparken.'

Adventure World Warschau
Adventure World Warschau (AWW) is ontworpen als een wereldklasse themapark en resort. Het park biedt een unieke mix van een themapark, Europa's grootste indoor waterpark, een entertainmentdorp, hotels, restaurants en andere recreatievoorzieningen op één locatie. AWW is het eerste grootschalige avonturenpark in Centraal Europa en omvat 240 hectare. Onder de doorgang van een te realiseren Grand Resort Hotel komen miljoenen verwachte bezoekers samen op een centraal ontvangstplein - de kern van het park - met een grootschalige markt met winkels, restaurants en specifieke attracties. Vanaf dit plein ontsluiten zich vijf themaeilanden met in totaal 25 attracties.

Hightech en groene oplossingen van Imtech
Imtech vervult de rol van 'general contractor' en verzorgt het complete projectmanagement voor de realisatie van het volledige park. Technisch gezien is Imtech verantwoordelijk voor alle technische oplossingen - energieopwekking, energiedistributie, elektrotechniek, lucht- en klimaattechniek, (brand)beveiliging, ICT-oplossingen, sanitair, water(zuivering)oplossingen - in alle gebouwen, restaurants en winkels. Imtech is tevens verantwoordelijk voor de volledige technische systeemintegratie van de 25 attracties. Uniek en aanvullend op groene oplossingen waar Imtech al aan werkt - het opwekken van warmte door gebruik van biogas dat afkomstig is van een nabijgelegen waterzuiveringsbedrijf, zonnecollectoren, waterbesparing, gebruik van afvalwater ('grijs' water) voor de toiletten - is dat de energiebehoefte van het park nagenoeg volledig wordt opgewekt uit een duurzame afval-/energiecentrale. In deze energiecentrale wordt al het afval van het park verbrand en omgezet in duurzame energie. De centrale krijgt een capaciteit van 120.000 ton per jaar.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL