Imtech: orders 80 miljoen euro voor hightech technologie in Duitse researchcentra

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 12/04/2012 07:38
Gouda - Royal Imtech N.V. (IM-AE, technische dienstverlening in en buiten Europa) maakt bekend dat het voor een bedrag van circa 25 miljoen euro de technologische infrastructuur in een nieuw research- en onderwijsgebouw van de Universiteit van Münster in Duitsland zal verzorgen. Eerder had Imtech al orders ter waarde van 55 miljoen euro ontvangen voor de technologische inrichting in diverse andere Duitse researchcentra.

Imtech is verantwoordelijk voor de planning, implementatie en het projectmanagement van de hightech technologische infrastructuur in een nieuw research- en onderwijsgebouw van de Universiteit van Münster in Duitsland. Het nieuwe gebouw biedt ruimte aan innovatieve researchfaculteiten als 'farmaceutische biologie & fytochemie', 'farmaceutische & medicinale chemie' en 'farmaceutische technologie & biofarmacie' en vervangt de oude behuizing die niet meer voldeed aan de huidige eisen van onderwijs en onderzoek. Het nieuwe gebouw telt een oppervlakte van ruim 11.000 m² en biedt hoogleraren, docenten en studenten state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten.

Imtech biedt een totaaloplossing op het gebied van water en afvalwater, warmte en koeling, airconditioning, gas en levering van speciale (onderzoeks)gassen, elektriciteit, telecommunicatie en gebouwautomatisering, inclusief de complete laboratoriuminfrastructuur en laboratoriuminrichting. Realisatie van een duurzame energievoorziening maakt integraal deel uit van de Imtech-order. De hoogste gas-gerelateerde veiligheidsnormen voor Duitse laboratoria en researchinstituten worden in acht genomen.

Eerder ontving Imtech al orders voor hightech technologische oplossingen in onder andere het Skylab in Heidelberg, het Max-Planck-Institut für Eisenforschung (MPIE) in Düsseldorf, het Fraunhofer Institut ISE in Freiburg en het Karlsruher Institut für Technologie (KIT) in Karlsruhe, het researchlaboratorium van de Universiteit van Heidelberg en de uitbreiding van de laboratoriumvoorzieningen in een researchcentrum in het biotechpark in Berlijn.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL