Imtech: 150 miljoen euro orders voor (energie)technologie in Duitse zorgsector

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 16/02/2012 07:33
Gouda - Imtech N.V. (IM-AE, technische dienstverlening in en buiten Europa) maakt bekend dat het nieuwe orders in de Duitse zorgsector heeft ontvangen ter waarde van circa 150 miljoen euro. Met innovatieve technologische oplossingen weet Imtech de energie-efficiënte in ziekenhuizen en zorginstellingen aanzienlijk te vergroten. Dit draagt substantieel bij aan een betere exploitatie en verduurzaming van de zorgsector.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'Technologie wordt in de zorg steeds belangrijker. Technologie kan de exploitatiekosten verlagen, bedrijfsprocessen verbeteren en het onderhoud verder professionaliseren. Technologie helpt ook bij het vergroten van de energie-efficiënte in zorggebouwen en het verder verduurzamen van de zorg. Daarnaast vraagt de zorgsector in toenemende mate om specifieke technologie die voldoet aan de strengste normen voor hygiëne en veiligheid, bijvoorbeeld voor luchtbehandeling in operatiekamers. De nieuwe orders bewijzen dat Imtech als deskundige technologiepartner hierop goed kan inspelen.'

Breed scala aan nieuwe orders
In de nieuwbouw van de Rems-Murr kliniek in Winnenden (600 bedden en 12 operatiekamers) verzorgt Imtech de complete energie-infrastructuur. Deze bestaat onder meer uit innovatieve thermische energie voor verwarming en koeling van het gebouw. Hiertoe worden 1.000 'energiepalen' diep in de grond aangebracht en verbonden met energie-efficiënte warmtepompen. Imtech is ook verantwoordelijk voor de energie-efficiënte gebouwautomatisering en brandbeveiliging, alsmede alle elektrotechnische oplossingen.

In het nieuwe ziekenhuis Schwarzwald-Baar Klinikum in Villingen-Schwenningen (in het Zwarte Woud), met onder meer een apart vrouwen-en kinderhuis, verzorgt Imtech de duurzame lucht- en klimaattechnologie, brandbeveiliging en de innovatieve luchtbehandeling in de operatiekamers.

Imtech is tevens technologiepartner bij de renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw van de Sana Kliniken in Düsseldorf en de renovatie van de universiteitskliniek van Schleswig-Holstein in Lübeck. Imtech is daarnaast betrokken bij technische oplossingen in het Dominikus ziekenhuis in Düsseldorf, het SRH ziekenhuis in Oberndorf, het Evangelisch ziekenhuis Amalie Sieveking in Hamburg-Volksdorf, de KRH Klinikum Regio Hannover en het Bundeswehr ziekenhuis in Ulm.

Sterke Europese speler in Europese zorgmarkt
In de Europese markt voor de technologische oplossingen in de zorg is Imtech is niet alleen een sterke speler in Duitsland, maar ook in Noorwegen, Zweden, Nederland, België, Luxemburg, de UK, Spanje en Polen. Op basis van de groeistrategie 2015 zal Imtech deze positie in de komende periode verder versterken. Onlangs heeft Imtech bijvoorbeeld bekend gemaakt dat het voor 60 miljoen euro orders in de Zweedse zorgsector heeft verworven.


0-0-0-0-0-0-0-0-0






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL