Imtech: 155 miljoen euro orders in Duitsland, Zwitserland en Zuidoost Azië

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 06/10/2011 08:18
Gouda - Imtech N.V. (IM-AE, technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het recent een groot aantal nieuwe orders heeft verworven op de Duitse en Zwitserse ICT-markt, evenals op de snelgroeiende ICT-markt in zuidoost Azië. De orders vertegenwoordigen een totale waarde van circa 155 miljoen euro.



René van der Bruggen, CEO Imtech: 'De strategische focus van Imtech ICT ligt op integrale ICT-oplossingen met hoge toegevoegde waarde in de ICT-kennisvelden Business Intelligence, Datacenter Technology, Managed Services en ERP-software. Hoge toegevoegde waarde is mede mogelijk door nauwe samenwerking met wereldmarktleiders als IBM, Microsoft, en Cisco. In Duitsland, Zwitserland en zuidoost Azië is sprake van positieve economische omstandigheden. Onze strategische focus leidt hier tot extra groei. De nieuwe orders, die vooral in nieuwe ICT-marktsegmenten tot stand komen, vormen hiervoor een prima bewijs.'



Leidende ICT-partner in nieuwe ICT-marktsegmenten

Op de Duitse ICT-markt wordt Imtech vertegenwoordigd door Fritz & Macziol, een volledige dochteronderneming van Imtech ICT die tot de grotere spelers op de Duitse ICT-markt behoort. Deze Imtech-onderneming is ook actief in Zwitserland en zuidoost Azië en is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Binnen de overkoepelende ICT-strategie van Imtech is de focus vooral gericht op actuele ICT-niches en nieuwe, snelgroeiende ICT-marktsegmenten



Orders in nieuwe Duitse ICT-marktsegmenten

Een goed voorbeeld van activiteiten in nieuwe ICT-marktsegmenten is Cloud Computing, waarbij gedeelde, configureerbare netwerken, applicaties, servers, data-opslag en additionele IT-diensten aan klanten aangeboden, die daar dan zelf geen investeringen in hoeven doen. Hiermee wordt 'recurring business' gegenereerd, waarbij op continue basis voor een groeiende groep klanten wordt gewerkt. Zo worden bijvoorbeeld nieuwe diensten als Paas (Platform as a Service), IaaS (Infrastructure as a Service) of Saas (Software as a Service) aan klanten beschikbaar gesteld.



Een ander voorbeeld vormt Managed Services. Hiervoor is in Duitsland een apart IT-domein ingericht met als naam Managed Dienstware®, waarmee bedrijfskritieke applicaties van klanten worden ondersteund.



Imtech richt zich ook op de ontwikkeling van innovatieve functionaliteiten als Unified Communications en Collaboration die worden ingezet om communicatie in en tussen 'communities' in het kader van 'Het Nieuwe Werken' en het gebruik van sociale media te bevorderen. Om bovengenoemde diensten veilig en bedrijfszeker te kunnen aanbieden, helpt Imtech ook bij de inrichting en optimalisatie van datacenters en ICT-infrastructuur.



Recente orders in bovenstaande nieuwe ICT-marktsegmenten zijn er onder meer van farmaceut Merck Pharma, de beheerder van het Duitse railnetwerk Deutsche Bahn, en levensmiddelenorganisatie Edeka.



De markt van Business Intelligence is volop in beweging. Het gaat om data rondom productie- en procesflow en het meten van de financiële performance van organisaties. Imtech beschikt over een onderscheidende oplossing: Imtech Control®, soms ook STAS Control® genoemd. Ruim 50 nieuwe klanten, waaronder de Duitse energiespecialist RWE, gebruiken deze innovatieve software. Imtech onderscheidt eveneens zich met 'NEO Mobile Suite', mobiele SAP-toepassingen, bijvoorbeeld bij de nieuwe klanten als SMA Solar Technology en Viessmann.



Verdere groei in financiële overheidssoftware in Zwitserland

Imtech (de business unit Infoma®) is eveneens een leidende partij in Duitsland en Zwitserland met software-oplossingen voor financiële dienstverlening aan de publieke sector. Het ontwikkelde modulaire Microsoft Dynamics NAV-softwarepakket 'newsystem® kommunal' voorziet in een geïntegreerde totaaloplossing voor zowel traditionele cash accounting als nieuwe overheidsaccounting, -reporting en -budgettering. In Duitsland wordt deze ICT-toepassing al door 800 klanten gebruikt. Een grote nieuwe order is er van de stad Baden-Baden. Vorig jaar kwamen hier 60 gemeenten en regionale samenwerkingsverbanden uit Zwitserland als klant bij. Recent werd het Zwitserse kanton Graubünden als nieuwe klant verwelkomd, hetgeen een substantiële order betekent. Deze klantrelaties genereren spin-offs met extra orders op het gebied van Document Management en Business Intelligence.



Sterke groei in Zuidoost Azië

In zuidoost Azië beschikt Imtech sinds kort over een 100%-belang in F&M Asia, een dochteronderneming Fritz & Macziol. F&M Asia, met vestigingen in Manilla en Singapore Stad, acteert in sterk groeiende markt. Een deel van de opbrengsten komt tot stand op basis van 'offshoring', waarbij aan Europese klanten van Imtech op afstand IT-services wordt aangeboden. Nieuwe orders waren er van onder meer van Globe Telecom en SM Shoemart.

Wat een management en wat een bedrijf, moeten wij (red. XEA.nl) hier nog iets aan toevoegen?






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL