Sodexho en Imtech: 100 miljoen euro contract van Shell

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 16/02/2007 10:34
Capelle aan den IJssel / Gouda, 16 februari 2007 - Facilitair dienstverlener Sodexho en technisch dienstverlener Imtech hebben gezamenlijk, in concurrentie, een contract verworven voor de facilitair-technische dienstverlening in alle Shell-kantoren in Nederland. Het contract kent een looptijd van vijf jaar (van 2007 tot en met 2011, met mogelijkheid tot verlenging) en vertegenwoordigt een totale waarde van circa 100 miljoen euro.

Shell heeft voor alle Shell-kantoren in Nederland aan Sodexho (Sodexho Altys, gespecialiseerd in Facilities Management Services) en Imtech (Imtech Maintenance, gespecialiseerd in technisch facility management) de gezamenlijke opdracht gegund voor het bouwkundig en technisch beheer en onderhoud, alsmede de verzorging van zogenoemde 'hard services' (onder andere planning van de benodigde hoeveelheid kantoorruimte, evenals coördinatie en uitvoering van alle interne verhuizingen). De 'soft services' vallen dus buiten het contract.

Het contract betreft onder meer het hoofdkantoor van Shell in Den Haag, het exploratie- en productielaboratorium van Shell in Rijswijk en het Shell Research and Technology Centre in Amsterdam. In totaal betreft het ruim 275.000 m² kantooroppervlak, waarmee dit contract één van de grootste contracten voor facilitair-technische dienstverlening in Nederland is.

Sodexho en Imtech hebben voor Shell een Plan van Aanpak opgesteld waarmee Shell in staat is om optimale 'cost of ownership' te realiseren: de laagste (kwaliteits)kosten gedurende de looptijd van het contract.

Sodexho richt zich op de coördinatie van de klantwensen en alle 'hard services'. Imtech focust zich op het beheer, onderhoud en upgrading van alle bouwkundige en technologische voorzieningen.

Nadere informatie
Sodexho Nederland B.V.
J.J. (Jeroen) Stok
Directeur Communicatie
Telefoon: (010) 228 27 44
E-mail: jeroen.stok@sodexho-nl.com
www.sodexho.com

Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail:mark.salomons@imtech.eu
www.imtech.eu

Profiel Sodexho
Sodexho Nederland B.V. is de moedermaatschappij van Sodexho B.V., Sodexho Altys B.V. en Sodexho Prestige B.V. Sodexho Nederland heeft ruim 6.600 medewerkers in dienst en verleent haar services bij ruim 1.000 cliënten. Sodexho Nederland bereikt dagelijks circa 350.000 consumenten. Sodexho Nederland maakt deel uit van Sodexho Alliance.

Sodexho Alliance, opgericht in 1966 door Pierre Bellon, is wereldwijd marktleider op het gebied van Food and Facilities Management Services, met meer dan 332.000 medewerkers op 28.300 locaties in 80 landen. Sodexho Alliance is genoteerd aan de Euronext in Parijs en the New York Stock Exchange. De huidige totaalomzet van de groep bedraagt circa 12,8 miljard euro.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL