IHC Caland: succes voor aanbiedingen van Single Buoy Moorings Inc.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 22/10/2004 17:29
Met genoegen deelt IHC Caland N.V. het resultaat mede van een aantal aanbiedingen waarin Single Buoy Moorings Inc (SBM), een volle dochter van IHC Caland, recentelijk heeft deel genomen.

Uit vier overgebleven mededingers is SBM als laagste bieder naar voren gekomen bij de publieke opening van de aanbiedingen voor de lease aan Petrobras van een grote, via een ‘turret’ afgemeerde, FPSO voor de ontwikkeling van het Golfinho veld voor de kust van Brazilie. Volgend op de opening heeft Petrobras, in overeenstemming met haar tenderprocedures, SBM uitgenodigd voor besprekingen ter afronding van de contract documentatie. Het lease-en exploitatiecontract zal voor een vaste periode van zeven jaar zijn, met opties voor daarop volgende verlengingen. Start van de olieproductie is gepland in de loop van het eerste kwartaal van 2006.

SBM heeft van Petronas Carigali (Turkmenistan) Sdn. Bhd. een schriftelijke bevestiging ontvangen van de gunning van een opdracht voor de lease en exploitatie van een ‘Extended Well Test’ (EWT) -systeem voor Blok 1 voor de kust van Turkmenistan in de Kaspische Zee. Het EWT systeem omvat een speciaal gebouwde productieponton voor het accommoderen van de olie procesinstallatie en een export systeem bestaande uit een flexibele pijplijn, een eenpunts meerboei en een opslag tanker. De produktiestart is gepland voor het laatste kwartaal van 2005.

Deze twee systemen brengen het totaal aantal productie-eenheden op lease- en exploitatiebasis van de groep op zeventien.

Indian Oil Corporation Limited heeft schriftelijk aan SBM de order bevestigd voor de levering van een compleet CALM systeem voor de invoer van olie, voor installatie bij Paradip aan de oostkust van India. Oplevering zal plaats vinden in het derde kwartaal van 2005.

Op basis van de nominale waarde van de toekomstige inkomsten van de leasecontracten vertegenwoordigen de drie bovengenoemde projecten voor de orderportefeuille van de groep een totale waarde van ongeveer 725 miljoen USA dollars.

Redactie XEA.nl,
Naar aanleiding van dit bericht zullen wij tot een herweging van het aandeel overgaan en zullen ons advies daaraan aanpassen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL