Beknopt verslag AVA Corbion te Amsterdam

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 23/05/2015 09:31
Om ca.10.30 uur opende de Voorzitter v.d. R.v.C. dhr R. Markham de Algemene Vergadering van Aaandeelhouder in 't Mövenpick Hotel Amsterdam op 22 mei j.l. (2015). Hij nam de gebruikelijke stukken door en vertelde dat er was nu ook een Science commissie van memorandum en daar deed dhr Pieterse verslag over.
Aanwezig waren 86 aandeelhouders en er waren 30.357.185 aandelen gestort = 47,71 % van het uitstaande kapitaal. Er was 1 op 1 stemverhouding.
Het werd een vergadering waar onduidelijkheid werd weggenomen.
De strategie stond als nummer 1 op het "bord" en de cijfers die kon men in het verslag doornemen en het 1ste kwartaal 2015 liet zien dat Corbion door de sterker USA dollar de wind in de rug had. Het tweede kwartaal 2015 zal moeilijk te evenaren zijn, geen dubbele cijfers maar wel een goed resultaat is onze verwachting.
De samenwerking met Basf (Barnsteen -Succini acid) is een lang proces waarvan de prijs (ontwikkeling) duur is , maar we zijn samen in een groeiende markt/vraag bezig, maar het proces kan nog jaren duren. De eerst levering zijn al gedaan, maar meer als "prototypes").
Maar PLA staat op de eerste plaats in de wereld qua gebruik en als grondstof basis. PLA ondersteunt ook bij concurrent ontwikkelingen, want is afbreekbaar, goed, ondersteunend en creëert waarde.

Melkzuur = de basis van onze kennis en van PLA.
Er is een hoge groei naar de vraag van PLA. De Trend van de bevolkingsgroei wijst naar meer productie van voeding met/door minder mensen (technieken/mechanisatie), maar wel producten van betere kwaliteit(en) en langer houdbaarheid. Wat maakt Corbion heden ten dage zo bijzonder? Alles is gebaseerd op melkzuur, al 80 jaar land (CCA te Gorninchem) . PLA biedt volop kansen en is in veel proces inzetbaar, is natuurlijk en afbreekbaar.
Maar wij gaan ook nieuwe ingrediënten gebruiken , o.a. gras, houtrestanten etc.

Daarom heeft Corbion 2 speerpunten neergezet.
1. Strength the Core Food & Biochemicals. Wij zijn groot op dit gebied in de VS ( o.a. met CARAVAN) voor de bakkerij en Vlees sectoren.
2 Biobased Innovatie

De strategie was in 2014 te breed en Corbion gaat nu naar "beperktere en stevigere aanpak.
De groei in voeding bij ons is 1 - 3%
De groei in Biochemie is ons streven 5 - 8%
Daarom zetten we in om productie en organisatie te verbeteren en dat werpt z'n vruchten al af.
Dat zal is de komende jaren (lees vanaf nu t/m 2018) ca. 220 miljoen opleveren als besparing(en).

2 Biobased Innovatie
De productie van gips levert veel afval op en door gebruik te maken van een mengsel PLA en bestaande/aangepast grondstoffen wordt het beter afbreekbaar.

De markt is nu klaar (lees vraag) voor een tweede leverancier van PLA en daarom gaat Corbion een fabriek opstarten (investeringen ca. EUR 60 miljoen). Dat brengt risico's met zich mee, maar wij wilden als startpunt 30% hebben qua vraag PLA uit deze fabriek. Daar hebben wij nu 15 klanten voor en de opstart(lees bouw gestart op 31 okt. 2014) van deze fabriek en duur (lees tijd) is 1,5 tot 2 jaar. In die tijd hopen wij maar klanten aan te trekken ter dekking van de andere 70%.
Ook zullen er nieuwe/innovatieve producten in de tussentijd komen, die het gebruik van PLA vragen. Milieu komt steeds hoger op de lijst te staan. Toch is het huidige gebruik enkele procenten van de totale grondstof vraag voor plastics.
Maar in enkele landen begint het bewust zijn maar afbreekbare producten te komen o.a. Thailand. Daar heeft de Thaise Regering de fabrikanten van zuiverbekers (o.a. Yoghurt wordt er veel gegeten) verplicht deze te verpakken in afbreekbare grondstoffen. De markt aldaar groeit met ca. 15% per jaar. Ook is er een Europese regelgeving opkomst over plastics zakken van afbreekbare stoffen. Dit is bemoedigend en geeft vertrouwen dat een "doorbraak" aan staande is. Daar moet Corbion en andere concurrenten het van hebben.

Zware plastics worden van combinaties van PLA en andere grondstoffen gemaakt t.w. PET en PE.
PLA is qua hoeveelheid het best te verkrijgen als grondstof. Dat is ook nog een probleem, de verkrijgbaarheid van grondstoffen.

Wij werken (op vraag van XEA.nl) samen in ICOS (t.w.m. BAM, Imtech, Corbion, TU Delft) aan verbreding van de nieuwe technologieën, de investeringen zijn voor een toekomstige ontwikkeling van processen met 'n hoog risico. Maar als er twee van de tien nieuwe ideeën/ontwikkelingen scoren , dan is het wel "raak" en komen de investeringen er ruim uit, daarom zijn de investeringen het ook waard.

Wij werken met veel bedrijven samen en daarom mogen/kunnen wij onze vorderingen niet of nauwelijks naar buiten brengen. Sommige zijn Arkema sept. 2010, Basf al vanaf 2011 en vorige jaar 2014 zijn wij een JV gestart en hebben we de eerste levering van succini acid gedaan.
SuPla en Kuender (voor beeldschermen van PLA). Rotec samen doen bestuderen wij de mogelijkheden op PLA Plastics in Rusland. Perstorp, samenwerking voor Caprolactone. Perstorp is specialist op chemie gebied. Indorama en Fkur ontwikkeling wij hitte bestendig plastics onderdelen o.a. auto-industrie e.a. toepassingen.
Corbion is dus op vele gebieden bezig en de ontwikkelingen vragen tijd en geld. Dat heeft Corbion en wij willen een betere verhouding Eigen vermogen en schuld hebben, daarom besteden wij EUR 100 miljoen uit , o.a. 50 miljoen aan inkoop eigen aandelen en hetzelfde bedrag aan extra dividend EUR 0,81 p.a. per heden ex.div. 26 mei a.s.
Corbion gaat dus binnenkort ook PLA zelf produceren.

Samenvattend:
Corbion heeft veel kennis op dit gebied van PLA en met de juiste partners en investeringen staat er een goede toekomst voor Corbion open.
Het vorige management had wel een visie, maar de juiste strategie was er niet, althans te breed.

De vergoeding die al betaald was aan het vorige management, zonder toestemming van de aandeelhouders, werd nu met terugwerkende kracht over voorgaande jaren verdeeld. Zij boden een bedrag van EUR 350.000 aan terug te betalen. Na overleg hebben wij dat geaccepteerd. Kosten en lange duur procedures noopten ons dat.

XEA.nl
Heeft ook gevraagd of de heer Francois de Bie Chairman van de Board of European Bio Platstics volgend jaar een presentatie kan geven met sheets wat er voor mogelijkheden zijn in/voor Bioplastics. Want in de board zitten o.a. Nature Works, Novamont, Braskem, Basf, Boitec en Roquette.
Vanuit deze samenkomst van alle concurrenten en collega's kunnen mooie samenwerking t.g.v. Corbion en het milieu tot stand komen.
Benut deze voor 110%, want de markt verandert snel en nu is de huidige vraag
- Afbreekbaarheid
- Composteerbaarheid
- ademende eigenschappen en lichtwerende plastics voor o.a. in de "vers" sector langere houdbaarheid en minder derving.
Want de markt vraagt in veel gevallen gedeeltelijk afbreekbaarheid en de restafval is de start weer voor een nieuwe grondstof.

Daar was het huidige management ook achter gekomen en speelt daar nu op in!

Onze PR is soms moeilijk begrijpbaar - we moeten open zijn naar buiten en het blijft zoeken naar "balans" met het naar buiten brengen van nieuws/vorderingen.

Als PLA succes vol gaat worden in de markt (lees Regeringen besluiten nemen/verbieden van normale plastics) zal er snel verdubbeling tot verdrievoudiging komen van PLA en haar toepassingen.

Maar eerst zie en dan geloven. Gelukkig dat de eerste taak Strength the Core = Food en Biochemicals winstgevende resultaten laten zien en goede groei tonen voor Corbion.

Daarom heeft Corbion meer tijd als andere partijen. Corbion is een biochemical die winst maakt.

Het dividend is EUR 0,21 p.a. en ex. div. per 26 mei a.s. Het is een e/o cash /keuze
De keuze periode loopt van 28 mei t/t/ 10 juni 2015
10 juni nabeurs is de vaststelling van stockdividend.
12 juni is betaling van het cash als daarvoor gekozen is, dat is ook voo het extra dividend dat alleen CASH is.

Ga ook eens zelf naar de AVA's van bedrijven, dan kunt U ook zelf de sfeer proeven en vragen stellen.

Om 13.30 sloot een goed leidende Voorzitter de vergadering.

Bij het napraten bleek dat verschillende bezoekers niet precies wisten waarmee Corbion mee bezig was. Te technisch en ingewikkeld.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Corbion keurt dividend en RvC-benoemingen goed

De op 22 mei 2015 gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Corbion heeft het voorgestelde reguliere dividend van € 0,21 per gewoon aandeel over boekjaar 2014 en het speciale extra dividend in contanten van € 0,81 per aandeel goedgekeurd. De vergadering heeft ook haar goedkeuring verleend aan het nieuwe beloningsbeleid voor de Raad van Bestuur en aan de herbenoeming van de heer Jack de Kreij en de benoeming van mevrouw Liz Doherty tot lid van de Raad van Commissarissen.

Conclusie,
Het aandeel Corbion is er een met kansen, maar het vraagt geduld.
Jammer dat er zoveel met de prijsvorming van het aandeel "gespeeld" wordt.
Het eigen aandelen inkoopprogramma biedt steun voor de prijsontwikkeling.
Basf zal in onze ogen de ovbernemende partij kunnen worden, innige samenwerking en een te behappen partij voor Basf.

Jammer dat de VEB er niet was en pensionfondsen, die er in de BAVA wel waren.
Een beperkt aantal vragen stellers.

toevoeging 25 mei 2de Pinksterdag
Orderboek
Orders Volume Bied Laat Volume Orders
koop 1 172 19,305 19,345 303 1 verkoop
2 146 19,300 19,355 141 2
2 546 19,295 19,360 45 1
2 84 19,290 19,365 45 1
1 46 19,285 19,370 45 1

Zo zet je een aandeel naar je hand op dit soort dagen.
Tijd Koers Volume
17:28:29 19,325 169
17:28:29 19,325 170
17:28:20 19,31 500
17:26:17 19,29 270 <-----
17:26:17 19,355 155
Laat je niet misleiden door Norges bank,. UBS en andere partijen, die handelen in dit aandeel, maar willen wel circa 3% belang houden als de obername door BASF gedaan wordt.
1 Basf
2 Suiker Unie
3 DSM

Wijzigingen in samenstelling RvC Corbion
Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Corbion, die op 22 mei 2015 is gehouden, is de heer Werner Spinner afgetreden als commissaris na zich elf jaar op uitnemende wijze te hebben ingezet voor de onderneming.

toevoeging op 27 mei 2015
Straks halen de grootaandeelhouders Corbion van de beurs af en als de doorbraak komt, halen zij in enkele jaren de "buit" binnen. Zo gaat dat ook bij veel Private Equities transacties.

Ook wisselen R. Markham en M. Vrijsen van plaats M.Vrijsen de komende tijd Voorzitter en R.Markham vice voorzitter.

Dat is gebruikelijk geworden zei R.Markham tegen onze vertegenwoordiger.

toevoeging op 127 mei 2015
Dagelijkse patronen bij Corbion
Waarom is qua omzet ca. 80% meer vraag en toch dalende prijsvorming bij dit fonds. Zomaar een boekje van Corbion wanneer de controleurs al neer huis zijn.
Active as of 27 May 2015 17:00 CET
# ORDERS # SHARES BID PRICE ASK PRICE # SHARES # ORDERS
4 804 17,895 17,92 209 1
3 435 17,89 17,925 335 2
3 643 17,885 17,93 226 1
6 795 17,88 17,935 921 4
2 350 17,875 17,94 398 2
5 767 17,87 17,945 559 3
1 228 17,865 17,95 394 2
4 1.529 17,86 17,955 209 1
2 309 17,85 17,96 197 2
2 1.218 17,84 17,965 209 1
32 7.078 Total 3.657 19
Meer vraag dan aanbod.

Transacties bij Corbio van ????
TRADE ID DATE AND TIME PRICE NUMBER OF SHARES TYPE
1878 27/05/2015 17:18:33 CEST 17,925 200,00 Exchange Continuous
1877 27/05/2015 17:18:20 CEST 17,92 24,00 Exchange Continuous
1876 27/05/2015 17:17:18 CEST 17,925 2,00 Exchange Continuous
1875 27/05/2015 17:17:18 CEST 17,925 3,00 Exchange Continuous
1874 27/05/2015 17:17:18 CEST 17,925 37,00 Exchange Continuous
1873 27/05/2015 17:17:18 CEST 17,93 7,00 Exchange Continuous
1872 27/05/2015 17:17:18 CEST 17,93 191,00 Exchange Continuous
1871 27/05/2015 17:17:18 CEST 17,93 67,00 Exchange Continuous
1870 27/05/2015 17:17:18 CEST 17,93 6,00 Exchange Continuous
1869 27/05/2015 17:17:10 CEST 17,935 10,00 Exchange Continuous

Welke particulier legt er zoveel transacties in?
Dit zijn de handelaars o.a. UBS en Norges bank en zo sturen zij de prijsvorming. Niet alleen bij dit fonds, anderen doen dat weer bij anderen fondsen en zo hebben de Effectenkredietinstellingen HUN eigen "speelkaarten"en daar blijven de anderen vanaf.

Waarom ziet het boekje er om ca. 17.40 uur bij Corbion zo uit?
Orderboek
Orders Volume Bied Laat Volume Orders
koop 2 2.000 17,900 17,97 2.481* 1 verkoop
1 500 17,89 17,99 2.481* 1
2 2.531 17,88 17,995 3.384 1
1 915 17,875 18,00 260 2
3 3.070 17,870 18,01 1.182 1

toevoeging op donderdag 28 mei naar aanleiding van 1 vraag
Corbion
Wij kregen een vraag, weet XEA.nl wie er aan het dumpen is?
Niemand is aan het dumpen, er wordt stelselmatig door systemen de prijsvorming negatief bewerkt. Kijk eens naar de gemiddelde aanallen van de transacties.
25/5 EUR 19,32 omzet 194.363 aant. transacties 1013 om 17.30 uur
25/5 EUR 19,38 omzet 210.034 1.046 om 17.23.23
26/5 EUR 18,045 omzet 409.221 2.170 om 17.30 uur
26/5 EUR 18,06 omzet 449.464 2.241 om 17.35.03 Ex dividend
27/5 EUR 17,945 omzet 285.534 2.069 om 17.30 uur
27/5 EUR 17,905 omzet 332.008 2.169 om 17.35,03
Dan is het gemiddelde transactie aantal tussen de 150 en 200 sts. en wij zagen geen grote aantallen tegelijk gaan.
Grote partijen die af en ote een melding maken van < 3% en > 3% zijn gewoon aan het handelen.

Waarom hebben zij HUN post van 15.848 gewijzigd? zie * is nu 23.145 en daar tusssen wordt geschoven met aantallen. Kan en mag allemaal te Amsterdam.
Active as of 28 May 2015 17:11 CET
# ORDERS # SHARES BID PRICE ASK PRICE # SHARES # ORDERS
4 668 17,855 17,88 141 2
2 524 17,85 17,885 323 2
1 201 17,845 17,89 351 2
1 201 17,84 17,895 280 2
5 1.572 17,835 17,90 339 3
3 414 17,83 17,91 1.019 1
2 357 17,825 17,95 4.021 2
4 1.816 17,82 17,995 1.112 1
2 378 17,815 18,005 894 1
2 325 17,81 18,035 23.145* 1
26 6.456 Total 31.625 17
* dit aantal ligt ook aan de koop kant en daalt en stijgt met met de wijziging aan de verkoop kant. EEN SPEL wordt er gespeeld en niet alleen bij Corbion, bij "TIG" aantal fondsen.
d.d. donderdag 28 mei.
Nu een verkoop van 42.00 sts in de 5 spookminuten. Ze lezen mee!!!
Zijn niet blij met noze berichtgeving(en), wie en waar je moet kijken.

AZie dus de verschillen in aantal transacties in de 5 spookminuten. Even wat rekenwerk doen.
vandaag
17.30 EUR 17,95 omzet 167.403 aantal trasnacties 1.257
17.35.03 EUR 17,85 omzet 223.908 aantal transacties 1.357
ziet U het verschil ca. 56.000 en 100 posten waarvan 1 van 42.000 (verkoop)
Maar het aantal 23.145 ligt aan de koopkant lager, dus niet van invloed op de prijsvorming. DUS wel 10 ct lager, anders zou het effect minder zijn. ER GEBEURT NIETS ZONDER REDEN!

tijd 17.47
Waarom ziet het boekje er bij Corbion nu zo uit?
Orderboek
Orders Volume Bied Laat Volume Orders
koop 2 803 17,855 17,93 661 1 verkoop
3 7.787 17,85 17,985 745 1
4 3.864 17,84 17,99 5.723* 2
1 900 17,835 18,01 5.723* 2
6 6.522 17,83 18,015 2.887 2
* Opvallend!! Er zit gewoon een duidelijk voor opgezet plan achter het terugzetten van de prijs van het aandeel. (lees strategie).
Wij hebben jaren geleden al geschreven, de systemen hebben vaak de eind/slot prijs al in het systeem bij de opening van de dag.


Opening 29 mei 2015
13 29/05/2015 09:00:01 CEST 17,85 30,00 Exchange Continuous
12 29/05/2015 09:00:00 CEST 18,045 1,00 Auction
11 29/05/2015 09:00:00 CEST 18,045 37,00 Auction
10 29/05/2015 09:00:00 CEST 18,045 11,00 Auction
9 29/05/2015 09:00:00 CEST 18,045 15,00 Auction
8 29/05/2015 09:00:00 CEST 18,045 20,00 Auction
7 29/05/2015 09:00:00 CEST 18,045 45,00 Auction
6 29/05/2015 09:00:00 CEST 18,045 394,00 Auction
5 29/05/2015 09:00:00 CEST 18,045 54,00 Auction
4 29/05/2015 09:00:00 CEST 18,045 50,00 Auction
3 29/05/2015 09:00:00 CEST 18,045 7,00 Auction
2 29/05/2015 09:00:00 CEST 18,045 14,00 Auction
1 29/05/2015 09:00:00 CEST 18,045 9,00 Auction
Om 09.04.53 gingen 7.000 op EUR 18,03 Off Book Out of Market.
Om 10.15 55.923 omzet EUR 17,60 en aantal transacties 354
Trek daar de 7.000 sts af 55.923 -/- 7.000 is 48.923 de Off Book out of Market wordt niet in het aantal transacties meegeteld. Gemiddeld dus ca. 140 sts per transactie.

toevoeging op 29 mei 2015
Wij hebben vandaag Corbion (Mevr. S. Nuijten) gevraagd een actie richting de Instanties te doen voor een aanvraag Groen fonds voor Corbion. Dat is fiscaal voor beleggers voordelig. Wij wachten af.

29 mei
Vandaag twee post van grootte
7000 en 10.127
Omzet om 17.30 uur 221.369 en 1.537 transacties
Omzet om 17.35.06 304.680 en 1.643 transacties.
In het weekend het totale plaatje van de omzetten etc.
Heel belangrijk zijn de omzetten en het aantal transacties bij de handel in aandelen. Bij Corbion kunnen de eigen aandelen inkoop en de omwisseling van stocks (uit dividend) iets voordeliger zijn.

toevoeging op 30 mei 2015
Overzicht Corbion omzetten en aantal transactie.
Datum Prijs omzet aantal transactie Tijd 17.30 idem tijd 17.35.03 of later
25/5 EUR 19,32 194.363 1.013 EUR 19,38 210.034 1.044 17.35.23 1.500 sts
26/5 EUR 18,045 409.221 2.170 EUR 18.06 449.464 2.241 ex.div. 21ct +81ct
27/5 EUR 17.945 285.534 2.069 EUR 17,905 332.008 2.169
28/5 EUR 17,95 167.403 1.257 EUR 17,855 223.908 1.357 17.35.03 1 pst 42.000
29/5 EUR 17.69 221.369 1.537 EUR 17,69 304.680 1.643 *
* om 09.04.53 EUR 18,03 7.000 sts Off Book out of Market.
* om 17.35.06 10.127 EUR 17,69

Zie de gemiddelde order grootte eens. Systemen drukken de prijsvorming. Waar komen al die aandelen vandaan?

's Morgens bij de opening van de dag Fictieve aandelen intren en dan in de 5 spookminuten weer terug op nihil positie. Wie controleert dit? Od uit het verzameldepot.
OF de twee bekende Effectenkredietinstellingen UBS en Norges Bank die aan het handelen zijn en soms SusqueHanna en nog enkele anderen.

Overzicht aandelen Corbion in vaste handen
Huidige aandeelhouders Corbion

De onderstaande aandeelhouders hebben op dit moment een belang in Corbion.

# Aandeelhouder Soort Percentage Positie sinds
1 ING Groep A 20,49% 15 april 2015
2 Franklin Mutual Series Funds 9,95% 11 februari 2010
3 UBS Group S 6,35% 22 april 2015
4 ASR Nederland S 5,20% 9 mei 2014
5 RWC Partners A 5,07% 15 juli 2014
6 J O Hambro Capital Management A 5,03% 8 juli 2014
7 Delta Lloyd Deelnemingen Fonds 4,78% 24 januari 2008
8 BriTel Fund Trustees Limited 4,63% 11 mei 2009
9 NN Fund Management A 4,43% 9 maart 2015
10 UBS S 3,97% 10 april 2015
11 Pimco Europe A 2,94% ! 5 augustus 2014
12 Norges Bank A 2,85% ! 21 mei 2015
13 Lansdowne Partners A 1,96% ! 7 november 2014
14 BlackRock A 1,24% ! 20 maart 2015
15 Corbion A 0,78% ! 9 mei 2014! betreft de laatst bekende notering
totaal ca. 75% in vaste handen volgens dit overzicht.
Corbion is bezig ca. 50 Miljoen aan geld eigen aandelen in te kopen.

Inkoop eigen aandelen overzicht laatste tijd.
......
19-mei-2015 30.000 € 19,87 € 596.166,66
20-mei-2015 30.000 € 19,81 € 594.151,68
26-mei-2015 72.888 € 18,16 € 1.323.349,86
27-mei-2015 69.921 € 17,92 € 1.253.165,83
28-mei-2015 26.253 € 17,83 € 468.035,31
29-mei-2015 28.891 € 17,68 € 510.827,52
Total 956.966 € 18,59 € 17.785.920,05

Overzicht Corbion omzetten en aantal transactie.
Datum Prijs omzet aantal transactie Tijd 17.30 idem tijd 17.35.03 of later
25/5 EUR 19,32 194.363 1.013 EUR 19,38 210.034 1.044 17.35.23 1.500 sts
26/5 EUR 18,045 409.221 2.170 EUR 18.06 449.464 2.241 ex.div. 21ct +81ct
27/5 EUR 17.945 285.534 2.069 EUR 17,905 332.008 2.169
28/5 EUR 17,95 167.403 1.257 EUR 17,855 223.908 1.357 17.35.03 1 pst 42.000
29/5 EUR 17.69 221.369 1.537 EUR 17,69 304.680 1.643 *
* om 09.04.53 EUR 18,03 7.000 sts Off Book out of Market.
* om 17.35.06 10.127 EUR 17,69

Zie de gemiddelde order grootte eens. Systemen drukken de prijsvorming.Waar komen al die aandelen vandaan?

's Morgens bij de opening van de dag Fictieve aandelen intren en dan in de 5 spookminuten weer terug op nihil positie. Wie controleert dit? Od uit het verzameldepot.
OF de twee bekende Effectenkredietinstellingen UBS en Norges Bank die aan het handelen zijn en soms SusqueHanna en nog enkele anderen.
Waarom geen nummering van de digitale aandelen!! Als dat weer wordt ingevoerd is veel te controleren, zowel de aandelen als de geld stromen. Nu dagelijkse eind saldering en er wordt 1 bedrag en 1 aantal aan stukken/aandelen overgeboekt.
Controle nihil.

d.d. 1 juni 2015
Opvallende aantallen op verschillende tijden, wiie doet dat? Niet de particulier. Hier wordt al heel lang prijs gezet.
9:12:44 17,795 207
9:12:42 17,775 42
9:12:15 17,77 42
9:11:20 17,76 42
9:07:25 17,745 10

toevoeging op 1 juni 2015
Aandeelhouder Soort Percentage Positie sinds
1 NN Group A 19,98% 28 mei 2015 Was ING met 20,49%
2 Franklin Mutual Series Funds 9,95% 11 februari 2010
3 UBS Group S 6,35% 22 april 2015
4 ASR Nederland S 5,20% 9 mei 2014
5 RWC Partners A 5,07% 15 juli 2014
6 J O Hambro Capital Management A 5,03% 8 juli 2014
7 Delta Lloyd Deelnemingen Fonds 4,78% 24 januari 2008
8 BriTel Fund Trustees Limited 4,63% 11 mei 2009
9 NN Fund Management A 4,43% 9 maart 2015
10 UBS S 3,97% 10 april 2015
11 Pimco Europe A 2,94% ! 5 augustus 2014
12 Norges Bank A 2,85% ! 21 mei 2015
13 Lansdowne Partners A 1,96% ! 7 november 2014
14 BlackRock A 1,24% ! 20 maart 2015
15 Corbion A 0,78% ! 9 mei 2014

Handel??
TRADE ID DATE AND TIME PRICE NUMBER OF SHARES TYPE
693 01/06/2015 14:27:07 CEST 17,82 155,00 Exchange Continuous
692 01/06/2015 14:27:07 CEST 17,82 155,00 Exchange Continuous
691 01/06/2015 14:27:07 CEST 17,82 155,00 Exchange Continuous
690 01/06/2015 14:27:07 CEST 17,82 155,00 Exchange Continuous
689 01/06/2015 14:27:07 CEST 17,82 155,00 Exchange Continuous
Dit doet de particulier niet! Die koopt in een keer 775 sts en niet in vijf delen. Waarom zien de controleurs dit niet!!!

toevoeging op 2 juni 2015
Active as of 02 Jun 2015 16:37 CET
# ORDERS # SHARES BID PRICE ASK PRICE # SHARES # ORDERS
3 453 17,615 17,66 974 5
3 357 17,61 17,665 207 1
2 363 17,605 17,67 798 5
3 549 17,60 17,675 432 3
3 475 17,595 17,68 1.397 10 *
5 680 17,59 17,685 483 3
2 734 17,585 17,69 418 3
1 209 17,58 17,70 421 3
1 209 17,57 17,705 100 1
2 727 17,56 17,71 309 2
25 4.756 Total 5.539 36

* zo leg je een kleine drempel op doormiddel van het systeem. Heeft niets met handelen te maken.
Normale handel via vraag en aanbod ziet er anders uit. Handel zoals in de jaren 1960 t/m 1990 zag er anders uit. Waarb is GL en GB nog???

tijd 17.28
Corbion
Op EUR 17,66 ligt een grote koper, die haalt al minuten lang alles uit de markt, opvallend!!
Ruim 25.000 sts in ca. 4 minuten tijd.

Toevoeging op vrijdag 5 juni 2015
Waarom steeds groter aantal aan koop opdrachten
Active as of 05 Jun 2015 16:50 CET
# ORDERS # SHARES BID PRICE ASK PRICE # SHARES # ORDERS
6 648 17,50 17,53 187 1
4 637 17,495 17,535 100 1
3 496 17,49 17,54 465 2
3 431 17,485 17,545 492 3
5 670 17,48 17,55 417 3
1 100 17,475 17,555 630 4
3 376 17,47 17,56 502 4
1 100 17,465 17,565 365 2
3 341 17,46 17,575 300 2
2 11.041 17,395 17,585 200 1
31 14.840 Total 3.658 23

Zijn deze aantallen van de particulier? Zo wordt er gestuurd,
Corbion transacties op 5 juni 2015 om
Tijd Koers Volume
17:26:30 17,435 17
17:26:30 17,435 2
17:26:30 17,435 7
17:26:30 17,435 31
17:26:10 17,435 53
17:26:10 17,435 53
17:25:47 17,435 15
17:25:47 17,435 3
17:25:47 17,435 101
17:25:47 17,435 14
17:25:47 17,435 16
17:25:47 17,435 3
17:25:19 17,435 57
17:25:10 17,435 72

TRADE ID DATE AND TIME PRICE NUMBER OF SHARES TYPE van Corbion op 10 juni 2015
1135 10/06/2015 17:35:00 CEST 17,655 83,00 Auction
1134 10/06/2015 17:35:00 CEST 17,655 73,00 Auction
1133 10/06/2015 17:35:00 CEST 17,655 73,00 Auction
1132 10/06/2015 17:35:00 CEST 17,655 35,00 Auction
1131 10/06/2015 17:35:00 CEST 17,655 83,00 Auction
1130 10/06/2015 17:35:00 CEST 17,655 9,00 Auction
1129 10/06/2015 17:35:00 CEST 17,655 282,00 Auction
1128 10/06/2015 17:35:00 CEST 17,655 9,00 Auction

Corbion inkoop eigen aandelen geplaatst op 8 juni 2015 dagadvies.
26-mei-2015 72.888 € 18,16 € 1.323.349,86
27-mei-2015 69.921 € 17,92 € 1.253.165,83
28-mei-2015 26.253 € 17,83 € 468.035,31
29-mei-2015 28.891 € 17,68 € 510.827,52
1-jun-2015 54.490 € 17,78 € 968.968,04
2-jun-2015 70.000 € 17,63 € 1.233.762,74
3-jun-2015 69.031 € 17,66 € 1.218.905,56
4-jun-2015 22.000 € 17,52 € 385.420,16
5-jun-2015 58.609 € 17,43 € 1.021.703,15
Total 1.231.096 € 18,37 € 22.614.679,70

Corbion
transacties om 17.30 met aantallen en transacties 0m 17.35.03 en latere.
DD Prijs omzet en aantal transacties idm om 17.36.03 en latere
1 juni EUR 17,80 150.836 1.205 EUR 17,765 182.450 1.277
2 juni EUR 17,62 182.168 1.285 EUR 17,59 205.949 1.329
3 juni EUR 17,69 208.140 1.245 EUR 17,655 232.374 1.307
4 juni EUR 17,565 154.173 969 EUR 17,59 176.390 1.019 17.37.15 1500st
5 jubi EUR 17,475 142.398 962 EUR 17,445 155.802 1.003

Als je dan het totale overzicht ziet vanaf begin dit jaar, dan zie je een vaste trend in de manier van prijsvormingen. Systemen sturen de prijs van dit fonds en niet alleen bij Corbion. TIG fondsen en zeg dan niet dat het electronische gebeurd, DAN pas gaat het fout in de HANDEL. Geen nummers aan de digiotale stukken/aandelen en controle is er nauwelijks en fictieve aandelen bij de start om 09.00 uur en in de 5 "spookminuten" alles weer gald gestreken.
Om 17.00 uur gaan de meeste controleurs naar huis toe en dan gebeuren er vreemde vormen van prijszettingen.
Wie is er nog te veertrouwen?
Wie krijgen de meeste claims aan HUN BROEK? NIET de particulier, dat mogen we best zo stellen.
Waarom lezen we het laatste jaar NIETS meer over schonere handel? Omdat de handel steeds ONBEGRIJPELIJKER wordt. Klachten horen wij in AVA's en BAVA's van mede bezoekers. Die klachten worden steeds meer, vragen van begrijpen jullie van XEA.nl de handel NOG?
Wie hielp Griekenland aan een "mooie" balans voor toetreding bij de EUROZONE?
Ach beste lezers, laat U niet misleiden door allerlei mooie praatjes van daghandel, want WAAR KOMEN AL DIE AANDELEN VANDAAN? !!!!!
Er waren al veel TEKORT aandelen en daarom worden er zoveel producten in de markt gezet, om dat TEKORT wat op te vangen en toch te zorgen DAT er handel mogelijk is. We moeten elkaar geen "mietje gaan noemen", want de handel kennen wij als onze "broekzak".

TRADE ID DATE AND TIME PRICE NUMBER OF SHARES TYPE van Corbion op 10 juni 2015
1135 10/06/2015 17:35:00 CEST 17,655 83,00 Auction
1134 10/06/2015 17:35:00 CEST 17,655 73,00 Auction
1133 10/06/2015 17:35:00 CEST 17,655 73,00 Auction
1132 10/06/2015 17:35:00 CEST 17,655 35,00 Auction
1131 10/06/2015 17:35:00 CEST 17,655 83,00 Auction
1130 10/06/2015 17:35:00 CEST 17,655 9,00 Auction
1129 10/06/2015 17:35:00 CEST 17,655 282,00 Auction
1128 10/06/2015 17:35:00 CEST 17,655 9,00 Auction
dit doet de particulier niet, maar wie zitten er achter deze handel? In de 5 spookminuten veelvuldig 50.000 sts omzet. Bijzonder.

toevoeging op 11 juni 2015 om 17.28
Is dit normale handel?
Time en sales van Corbion en met 11 sts wordt de prijs weer teruggezet.
Tijd Koers Volume
17:29:19 17,65 8
17:29:02 17,65 6
17:29:02 17,65 3
17:27:26 17,65 11
17:26:33 17,66 110
17:26:33 17,66 61
17:26:33 17,66 16
17:26:00 17,66 30
17:26:00 17,655 18

Moet je hier trost op zijn als Euronext? Wij zouden ons schamen!
HET DAGELIJKSE VASTE PATROON. In de laatste minuten "tig" transacties van weinig sts. Gemaakte handel.

toevoeging op 13 juni 2015
De particuliere beleggers zouden veel meer op de patronen en de manier van, hoe komt de prijs en de omzet tot stand.
Wij volgen Corbion en daar is heel iets bijzonders aan de hand, vaste patronen doormiddel van systemen. Dat doen de particulieren niet, daar zitten enkele grote partijen achter, o.a. Norges bank en UBS en wij vermoeden nog enkele anderen.
Hier het weekoverzicht van Corbion, de handel enprijsvorming om 17.30 en 17.35.03 uur en latere
dd. prijs omzet aant. transacties idem om 17.35.03 en latere
8/6 17,305 196.861 1.812 EUR 17,25 247.621 1.877
9/6 17,615 169.658 1.208 EUR 17,60 210.004 1.292
10/6 17,65 131.513 1.074 EUR 17,655 151.254 1.135
11/6 17,65 176.215 1.380 EUR 17,65 196.722 1.429
12/6 17,54 157.875 1.477 EUR 17,60 197.009 1.545
Kijkt U vooral eens bij de prijsvorming in de 5 spookminuten, wat daar allemaal voor "afgewogen" inleg gaande is, is voor meer dan 100% berekende manipulaties.
HEEFT NIETS met vrije inleg en handel te maken, veelvuldig enkele seconden voor 17.35 uur nog even DE vaststelling van de PRIJS doormiddel van wijzigingen in het boekje.
Zien de controleurs dat dan niet? Neen, want die zijn al onderweg naar huis.
Belt U eens na 17.10 uur naar Euronext tel 020 - 5504444
Stel Uw vragen en dan hoort U het zelf.

Inkopen Eigen aandelen Corbion
3-jun-2015 69.031 € 17,66 € 1.218.905,56
4-jun-2015 22.000 € 17,52 € 385.420,16
5-jun-2015 58.609 € 17,43 € 1.021.703,15
8-jun-2015 47.000 € 17,22 € 809.368,15
9-jun-2015 24.553 € 17,50 € 429.648,18
10-jun-2015 14.000 € 17,57 € 246.000,02
11-jun-2015 25.113 € 17,60 € 441.943,04
12-jun-2015 60.418 € 17,49 € 1.056.744,84
Total 1.402.180 € 18,26 € 25.598.383,94

Maandag 15 juni 2015
Boekje en bekijk dit eens goed, 4 stukjes a.d. verkoopkant en vergwelijk de aantallen eens. Vorig slot EUR 17,60
Orderboek Corbion 0m 08.48 uur op 15/6/2015
Orders Volume Bied Laat Volume Orders
koop 1 125 mkt mkt 78 3 verkoop
1 350 17,70 17,45 380 1
1 46 17,40 17,55 101 1
1 82 17,27 17,60 12 1
1 2.000 17,21 17,70 4 1

toevoeging op 16 juni 2015
Dat Corbions prijsvorming niet door vraag en aanbod tot stand komt blijkt vandaag wederom.
Tegen de trend in vanmorgen een stijgende prijs.
Daar zit meer achter en dan gaat al lange tijd doorvanaf okt 2013 toen de tender was op EUR 17,50 en daarna vaak onbegrijpelijke prijsvormingen.
UBS en Norges bank handelen in Coprbion blijkt uit het reg. AFM, maar houdt SusqueHanna PLC ook in de gaten. Die gouden in okt 2013 plots een baisse positie van 1,88% in Corbion. UIT HET NIETS! Je moet al melden bij 0,5%

tijd 16.29
Corbion EUR 17,94 +50ct vol. 170.059 Hoog EUR 17,98 en laag EUR 17,31 op 16 juni 2015

d.d. 17 juni 2015 zie de koop kant op EUR 17,825
Active as of 17 Jun 2015 17:13 CET
# ORDERS # SHARES BID PRICE ASK PRICE # SHARES # ORDERS
1 10 17,925 17,96 1.067 5
3 731 17,92 17,965 787 4
3 496 17,915 17,97 872 4
1 268 17,91 17,975 916 7
1 259 17,905 17,98 564 3
2 1.293 17,90 17,985 918 4
1 100 17,89 17,99 1.597 3
2 180 17,845 17,995 326 2
1 891 17,83 18,00 733 3
2 24.251 17,825 18,005 1.623 5
17 28.479 Total 9.403 40

Transacties op om 17.30 uur
16/6 EUR 18,02 omzet 213.803 1.428 om 17.35.03 EUR 18,00 omzet 240.797 1.486
17/6 EUR 17,92 166.964 aant transact. 17.35 u EUR 17,895 200.736 aant; trs. 1.457

Zie U de kleine aantallen per transactie.

tijd 09.02
Toevoeging op 19 juni 2015
Orderboek
Orders Volume Bied Laat Volume Orders
koop 1 112 17,965 18,020 75 3 verkoop
1 100 17,960 18,080 311 1
2 511 17,955 18,085 262 1
1 *23.145 17,87 18,130 597 2
1 2.821 17,850 18,135 *28.502 2
de drempels zijn weer veranderd. 23.145 sts en daar tussen wordt al enkele jaren gestuurd. Die drempel schuiven mee met het sentiment en houdt daar wel rekening mee.

toevoeging op 20 juni 2015
Corbion,
wat is daar gaande, want gistermiddag in de 5 spookminuten gingen er ca. 191.000 sts in 117 transacties. Erg uitzonderlijk. maandag j.l gingen er ook ca. 38.000 in de laatste 5 spookminuten en de gehele dag ervoor ruim 93.000
Er zitten vaste patronen in en ook bij de prijsvromingen.
Zou SHV een oogje op Corbion hebben laten vallen?
Wijlen Fr. Fentener van Vlissingen is daar jaren President Commissaris geweest.
Hier ons overzicht.
Dag Prijs Omzet aant. transacties om 17.30 en idem om 17.35.03 en latere
15/6 EUR 17,47 93.349 859 EUR 17,44 131.246 916 1.000 sts 17.35.16
16/6 EUR 18,02 213.803 1.428 EUR 18,00 240.797 1.486
17/6 EUR 17,92 166.964 1.406 EUR 17,985 200.736 1.457
18/6 EUR 17,97 139.691 1.230 EUR 18,01 170.581 1.320
19/6 EUR 18,215 125.872 976 EUR 18,265 316.779 1.093 om 17.37 3 posten
Geen wijzigingen in de 3% posten Reg. bij de AFM, de Norges Babnk en UBS handelen erin en ook Susquehana verdenken wij van handelen in Corbion en ook het sturen van de prijsvorming bij dit aandeel.
Bijzonder, wie is dan die opkoper?

Ook kocht T. de Ruiter op 18 juni aandelen Corbion.
Soort effect Uitgevende instelling Aantal effecten Valuta Waarde per aandeel
Aantal stemmen Vrije hand beheer
Gewoon aandeel Corbion N.V. 19.832,00 EUR 17,85 19.832,00 Nee
Diens positie is nu
Restricted share Corbion N.V. 171.115,00 0,00
Gewoon aandeel Corbion N.V. 31.440,00 31.440,00 (was 11.608 sts ).
Datum laatste update 20 jun 2015

Corbion
Inkoop Eigen aandelen
12-jun-2015 60.418 € 17,49 € 1.056.744,84
15-jun-2015 50.000 € 17,46 € 873.199,05
16-jun-2015 25.000 € 17,73 € 443.282,98
17-jun-2015 70.000 € 17,96 € 1.257.355,68
18-jun-2015 14.000 € 17,87 € 250.115,50
19-jun-2015 25.000 € 18,12 € 452.922,70
Total 1.586.180 € 18,20 € 28.875.259,85

boekje Corbion op 26 juni 2015
Active as of 26 Jun 2015 17:15 CET
# ORDERS # SHARES BID PRICE ASK PRICE # SHARES # ORDERS
5 1.730 18,54 18,555 249 3
3 341 18,535 18,565 157 1
4 334 18,53 18,57 242 2
3 412 18,525 18,575 331 2
2 228 18,52 18,58 5.298 3
2 259 18,51 18,585 86 1
1 69 18,505 18,59 1.225 2
3 1.234 18,50 18,60 216 1
1 184 18,49 18,63 403 1
2 335 18,475 18,64 23.145* 1
26 5.126 Total 31.352 17
* de drempel ligt er nog steeds in aan beide kanten.
Corbion
Transacties en omzetten van om 17.30 en in de laatste 5 spookminuten 17.35.03 en later.
22/6 EUR 18,64 aant. 204.052 aant.trs 1.394 EUR 18,66 230.642 1.453
23/6 EUR 18,705 137.863 1.005 EUR 18,70 159.247 1.074
24/6 EUR 18,47 174.697 1.078 EUR 18,50 222.927 1.128
25/6 EUR 18,60 138.261 1.032 EUR 18,555 156.873 1.077
26/6 EUR 18,505 93.595 782 EUR 18,525 109.190 831

Inkoop Eigen aandelen Corbion
19-jun-2015 25.000 € 18,12 € 452.922,70
22-jun-2015 47.000 € 18,49 € 869.006,03
23-jun-2015 28.486 € 18,70 € 532.571,26
24-jun-2015 38.000 € 18,52 € 703.802,75
25-jun-2015 33.000 € 18,55 € 612.095,35
26-jun-2015 18.770 € 18,50 € 347.186,53
Total 1.751.436 € 18,24 € 31.939.921,78

Dagelijks zijn er meer kopen dan verkopen, slechts een enkele maal liggen er in het boekje meer verkopen. Corbion EUR 17m865 -8,5ct vol. 105.401 om 17.06 uur.
Active as of 30 Jun 2015 16:48 CET
# ORDERS# SHARES BID PRICE ASK PRICE # SHARES # ORDERS
1 134 17,845 17,87 89 2
3 197 17,84 17,875 106 1
2 185 17,835 17,88 106 1
3 481 17,83 17,885 206 2
2 158 17,825 17,89 379 3
3 334 17,82 17,90 173 1
2 161 17,815 17,905 35 1
4 453 17,81 17,91 173 1
4 323 17,805 17,92 173 1
4 508 17,80 17,925 71 1
28 2.934 Total 1.511 14

tijd 17.29
d.d. 30 juni 2015
Zo wordt er gestuurd. EUR 17,795 -15,5ct
Orderboek Corbion
Orders Volume Bied Laat Volume Orders
koop 4 688 17,795 17,80 167 2 verkoop
2 151 17,79 17,815 403 2
3 401 17,785 17,820 213 2
3 367 17,78 17,825 418 3
5 1.250 17,775 17,830 3.409 5

in de laatste minuut, bekijk het aantal transacties en de prijsvorming.
Tijd Koers Volume Corbion, dit is elke dag gaande.
17:29:55 17,795 153
17:29:55 17,795 41
17:29:49 17,825 101
17:29:49 17,825 116
17:29:51 17,795 235
17:29:30 17,80 141
17:29:30 17,80 26
17:29:31 17,815 290
17:29:33 17,80 78
17:29:33 17,80 50
17:29:33 17,80 115
17:29:25 17,795 311
17:29:28 17,795 23
17:29:28 17,795 77
17:29:28 17,795 73
17:29:28 17,795 204
17:29:18 17,795 6
17:29:18 17,795 48
17:29:18 17,795 54
Waar komen al die omzetten vandaan?
Active as of 02 Jul 2015 16:46 CET Corbion
# ORDERS # SHARES BID PRICE ASK PRICE # SHARES # ORDERS
2 199 17,73 17,745 589 4
2 320 17,725 17,75 5 1
2 312 17,72 17,755 349 2
3 416 17,715 17,76 566 4
3 387 17,71 17,765 367 3
8 880 17,705 17,77 512 4
3 371 17,70 17,775 100 1
4 571 17,695 17,78 404 3
2 246 17,69 17,79 169 1
3 415 17,685 17,80 349 2
32 4.117 Total 3.410 25
Steeds meer kopen dan verkopen, bijzonder.

Daar is de drempel aan de verkoop kant *23.145 aan de koop kant ligt die ook.
Orderboek Corbion 3/7/2015 om 09.04 uur. Zo sturen ze de prijs.
Orders Volume Bied Laat Volume Orders
koop 2 187 17,725 17,790 213 3 verkoop
1 260 17,71 17,795 506 1
1 265 17,705 17,85 494 1
2 125 17,70 17,90 *23.145 1
2 741 17,650 17,91 902 1

d.d.3/7
Van 1 lezer ontvangen
Breda zou graag een klein deel willen kopen van het voormalige CSM-terrein, iets net noorden van de spoorbrug, om daar een vertakking van de Mark te kunnen maken. Dat is nodig voor waterretentie (opvang overtollig water). Maar zo’n zijarm van de Mark zou ook goed kunnen dienen als jachthaven. De gemeente overlegt daarover nu met Corbion, de eigenaar van het braakliggende CSM-terrein.
Zou mooi zijn als er een deel wordt verkocht, het terrein ligt al jaren braak.

Standen van 17.30 u en 17.35.03 uur en latere Omzet met aantal transacties
29/6 EUR 17,885 156.745 1.272 EUR 17,95 174.906 1.325
30/6 EUR 17.795 116.321 1.272 EUR 17.735 165.030 1.346
1/7 EUR 18.06 146.663 1.217 EUR 18.08 170.785 1.280
2/7 EUR 17,76 135.814 1.132 EUR 17.785 155.299 1.193
3/7 EUR 17,66 63.914 589 EUR 17.685 76.190 641

Eigen aandelen inkoop Corbion.
26-jun-2015 18.770 € 18,50 € 347.186,53
29-jun-2015 40.000 € 17,91 € 716.576,92
30-jun-2015 23.996 € 17,80 € 427.188,57
1-Jul-2015(*) 170.500 € 23,46 € 3.999.930,00
2-jul-2015 44.357 € 17,78 € 788.555,59
3-jul-2015 12.000 € 17,63 € 211.525,07
Total 2.042.289 € 18,65 € 38.083.697,93
(*) financing preference shares buyback on 1 July 2015

9/7/2015
AMSTERDAM (AFN) - PrimeStone Capital heeft een kapitaalbelang van 3,03 procent in Corbion, met een overeenkomstig stemrecht. Dat bleek vandaag (9/7) uit een melding van de AFM. Het is de eerste melding van PrimeStone in de archieven van de toezichthouder
tijd 17.42 9/7/ 2015
Bijzondere afsluiting bij Corbion.
om 17.30 uur EUR 18,20 vol. 98.139 aantal transacties 833
om 17.36 uur EUR 18,11 vol 130.526 idem 914
Wel ruim 30.000 sts gegaan.
Steeds vreemde aantallen in de laatste 5 spookminuten. Wij ebben het sterke vermoeden dat SHV belangstelling heeft. Die willen op alle markten thuis zijn.

Overzicht handel om 17.30 en in de 5 spookminuten.
Bekijk ook een de transacties in die laatste minuten en het gemiddelde ervan.
D.D prijs omzet aant trs. idem om 17.35.03 en later
6/7 EUR 17,655 96.976 629 EUR 17.69 114.719 688
7/7 EUR 17,54 106.795 929 EUR 17.53 128.771 998
8/7 EUR 17,655 92.515 638 EUR 17,655 106.071 684
9/7 EUR 18,20 98.139 833 EUR 18,11 130.526 914
10/7 EUR 18,355 136.165 1.082 EUR 18,275 161.338 1.146
Weer grote verschillen qua aantallen in de 5 spookminuten.

Inkoop eigen aandelen
3-jul-2015 12.000 € 17,63 € 211.525,07
6-jul-2015 14.833 € 17,64 € 261.643,22
7-jul-2015 12.000 € 17,54 € 210.502,46
8-jul-2015 8.057 € 17,65 € 142.174,43
9-jul-2015 13.400 € 18,00 € 241.185,07
10-jul-2015 30.000 € 18,26 € 547.868,31
Total 2.120.579 € 18,62 € 39.487.071,42

14/7/2015
Let op de bijzondere prijsvorming na 17.30 uur en de omzetten. Dagelijks meer dan 20 - 25% in de laatste 5 spookminuten.
Bio plastics staan op de bovenste rij van aandacht en uitwerking.

d.d. 16/7/2015
Kijk dit bedoelen wij tot op seconden uitgerekend.
Tijd Koers Volume
17:29:59 19,195 69
17:29:59 19,195 106
17:29:55 19,20 4
17:29:33 19,20 272
17:29:33 19,20 228
17:29:28 19,20 8
17:29:05 19,20 13
17:28:58 19,20 132
steeds zien wij dit(lees dagelijks) hier is sprake van opzet en met een bedoeling!!

Publicatiedatum: 15-07-2015 SHARP
Het Japanse elektronicabedrijf Sharp brengt half juli een biobased smartphone op de markt. Het scherm van bioplastic is ontwikkeld door Mitsubishi Chemical Corporation. Dat schrijft Il Bioeconomista. Volgens Mitsubishi zijn traditionele plastics vaak alleen transparant en niet bestand tegen breuken, of juist andersom. Daarom gebruiken veel smartphonefabrikanten voor het scherm glas in plaats van plastic. Het biobased scherm van de Sharp-telefoon is gemaakt van DURABIO, een biobased plastic van plantaardige isosorbide. Het materiaal is goed bestand tegen schokken, hoge temperaturen en weersinvloeden. Daarnaast is het uitermate geschikt voor toepassing in een smartphone, omdat de transparantie van het plastic groot is en het niet optisch vervormt. Het is niet het eerste smart device met een biobased scherm. De Taiwanese electronicaproducent Kuender gebruikt een PLA-blend (op basis van melkzuur van Corbion Purac) voor een biobased touch screen van een tablet.

Handel tot 17.30 en in de 5 spookminuten
dag prijs omzet aantal transacties idem
13/7 EUR 18,83 133.950 1.014 EUR 18.785 161.264 1.074
14/7 EUR 18,905 115.185 994 EUR 18,96 143.566 1.047
15/7 EUR 19,00 97.668 778 EUR 19,005 114.692 820
16/7 EUR 19,195 70.326 502 EUR 19,20 81.075 543
17/7 EUR 19,15 93.229 565 EUR 19,155 111.718 614

Corbion
Inkoop eigen aandelen
10-jul-2015 30.000 € 18,26 € 547.868,31
13-jul-2015 11.250 € 18,65 € 209.792,79
14-jul-2015 6.000 € 18,83 € 113.000,33
15-jul-2015 8.000 € 18,94 € 151.522,69
16-jul-2015 8.000 € 19,16 € 153.274,19
17-jul-2015 15.000 € 19,18 € 287.727,05
Total 2.168.829 € 18,63 € 40.402.388,46

Handel in aandelen Corbion
om 17.30 en latere 5 spookminuten tot 17.35.03
20/7 EUR 19,365 170.778 aant trs. 995 EUR 19,365 187.803 1.041
21/7 EUR 19,23 109.773 876 EUR 19,28 131.367 932
22/7 EUR 19,255 76.178 590 EUR 19,255 92.378 643
23/7 EUR 19,265 92.193 702 EUR 19,27 106.071 760
24/7 EUR 19,18 131.487 584 EUR 19,20 160.336 645
bekijk eens de laatste transacties van 23/7 vooral de order grote.
Tijd Koers Volume
17:35:03 19,27 174
17:35:03 19,27 11
17:35:03 19,27 13
17:35:03 19,27 70
17:35:03 19,27 82
17:35:03 19,27 7
17:35:03 19,27 33
17:35:03 19,27 25
17:35:03 19,27 43 is dit normale handel van particulieren?

Inkoop eigen aandelen Corbion over de periode
17-jul-2015 15.000 € 19,18 € 287.727,05
20-jul-2015 5.000 € 19,21 € 96.049,74
21-jul-2015 30.000 € 19,34 € 580.079,31
22-jul-2015 6.000 € 19,24 € 115.438,87
23-jul-2015 3.300 € 19,24 € 63.493,90
24-jul-2015 20.900 € 19,19 € 401.091,23
Total 2.234.029 € 18,65 € 41.658.541,51

Handel in aandelen Corbion
om 17.30 en latere 5 spookminuten tot 17.35.03
27/7 EUR 18,79 81.749 638 idem EUR 18,78 103.018 694
28/7 EUR 18,795 104.142 570 EUR 18,77 123.207 623
29/7 EUR 18,98 55.388 551 EUR 19,00 72.910 607
30/7 EUR 19,02 114.200 513 EUR 19,045 133.240 570
31/7 EUR 19,255 73.250 694 EUR 19,18 182.846 768
Ziet U deze laats omzet! ca. 109.000 in de laatste 5 spookminuten en geen aan of afmeldingen. Bijzonder. er zijn grote kopers en verkopers.

Inkoop eigen aandelen Corbion
24-jul-2015 20.900 € 19,19 € 401.091,23
27-jul-2015 12.502 € 18,89 € 236.220,84
28-jul-2015 6.520 € 18,76 € 122.316,26
29-jul-2015 4.000 € 18,94 € 75.744,06
30-jul-2015 7.000 € 19,01 € 133.104,90
31-jul-2015 4.000 € 19,05 € 76.210,81
Total 2.268.051 € 18,65 € 42.302.138,38

Handel in aandelen Corbion
om 17.30 en latere 5 spookminuten tot 17.35.03
3/8 EUR 19,67 137.513 1.065 EUR 19,665 154.234 1.132 aantal transacties
4/8 EUR 19,67 102.620 1.017 EUR 19,68 123.847 1.081
5/8 EUR 19.685 87.508 744 EUR 19,675 101.108 789
6/8 EUR 19,86 109.125 965 EUR 19,825 126.594 1.021
7/8 EUR 19,84 110.883 1.107 EUR 19,83 118.007 1.142

31-Jul-2015 4.000 € 19,05 € 76.210,81
3-Aug-2015 5.400 € 19,59 € 105.767,27
4-Aug-2015 9.000 € 19,71 € 177.397,60
5-Aug-2015 10.000 € 19,66 € 196.556,03
6-Aug-2015 0 € 0,00 € 0,00
7-Aug-2015 10.000 € 19,86 € 198.616,62
Total 2.302.451 € 18,67 € 42.980.475,89

USA Dollar op 31 maart 2014 t.o. de euro 1.3852
per 28/4/2014 1,3831
per 2/6/2014 1,3630
per 30/6/2014 1,3647
per 30/3/2015 1,0893
per 4/5/2015 1,1208
per 1/6/2015 1,0992
per 29/6/2015 1.1173 daar zit dus valuta winst aan te komen bij de cijfers op 12 aug. 2015

Zie verslag bericht halfjaarcijfers Corbion elders.

Handel in aandelen Corbion
om 17.30 en latere 5 spookminuten tot 17.35.03
10/8 EUR 19,705 74.599 659 EUR 19,71 89.699 705
11/8 EUR 19,55 92.799 800 EUR 19,525 108.032 844
12/8 EUR 20,215 396.745 2.279 EUR 20,15 425.196 2.359 Uitstekende cijfers
op een zeer negatieve beurs in Amsterdam en Europa. De AEX 477,42 -16,94 -3,43%
13/8 EUR 20,545 240.123 1.698 EUR 20,545 287.166 1.743
14/8 EUR 20,545 142.512 1.036 EUR 20,525 163.670 1.101

Inkoop eigen aandelen door Corbion.
7-Aug-2015 10.000 € 19,86 € 198.616,62
10-Aug-2015 3.097 € 19,68 € 60.940,10
11-Aug-2015 20.000 € 19,62 € 392.471,70
12-Aug-2015 10.000 € 20,14 € 201.351,25
13-Aug-2015 4.000 € 20,44 € 81.740,00
14-Aug-2015 5.000 € 20,51 € 102.543,91
Total 2.344.548 € 18,69 € 43.819.522,85

Handel in aandelen Corbion
om 17.30 en latere 5 spookminuten tot 17.35.03
17/8 EUR 20,54 148.284 1.029 EUR 20.49 163.121 1.070
18/8 EUR 20,675 106.668 882 EUR 20.585 127.239 926
19/8 EUR 20,655 111.034 817 EUR 20,675 137.055 871
20/8 EUR 20,61 189.574 1.621 EUR 20,62 203.828 1.665
21/8 EUR 20,26 437.529 2.037 EUR 201,8 467.963 2.093

De 23.145 sts lagen om 17.20 aan de koopkant op EUR 20,155 deze liggen ook aan de verkoopkant en daar tussen wordt de handel gehouden. Opvallend en al maanden. Zo werken de systemen en manipulaties.
Ook laat het systeem enkele seconden voor 17.30 uur altijd een kleine transactie gaan en zo wordt het systeem voor de 5 spookminuten opgestart.

Corbion bijzondere ontwikkeling
daar ging gisteren 28/8 om 17.40.49 Off book out of market 50.00 sts op EUR 19,74
genummerde opdracht 5808589
Er moet iets zitten te broeden

Handel in aandelen Corbion
om 17.30 en latere 5 spookminuten tot 17.35.03
24/8 EUR 18,93 298.113 2.187 EUR 18,925 328.073 2.235
25/8 EUR 19,60 263.527 1.667 EUR 19,515 293.896 1.724
26/8 EUR 19,46 193.722 1.144 EUR 19,42 221.566 1.195
27/8 EUR 19,785 137.870 1.006 EUR 19,84 166.331 1.062
28/8 EUR 19,54 387.443 874 EUR 19,60 411.287 949 + 2 Off Book out of market.

28/8 waren er
1 post 32.000 sts op EUR 19,57 Off Book out of market om 17.04.04
1 Cross trade van 100.000 no 514 op EUR 19,62
1 post van 68.000 op EUR 19,57 Off Book out of market
1 Cross trade 100.000 sts op EUR 19.57 no 445 Euronext.

de week van maandag 31 aug. 2015
Wij verwachten deze week verrassingen, Waarom? bekijk dit eens
Corbion
daar ging afgelopen vrijdag (28/8) nabeurs om 17.40.49 uur, Off book out of market 50.000 sts op EUR 19,74 genummerde opdracht 5808589 Wie was de koper??? Of moest er ingedekt worden? De slotprijs om 17.35.03 uur was EUR 19,60 Opmerkelijk!
Er moet iets zitten te broeden.

Handel in aandelen Corbion
om 17.30 en latere 5 spookminuten tot 17.35.03
24/8 EUR 18,93 298.113 2.187 EUR 18,925 328.073 2.235
25/8 EUR 19,60 263.527 1.667 EUR 19,515 293.896 1.724
26/8 EUR 19,46 193.722 1.144 EUR 19,42 221.566 1.195
27/8 EUR 19,785 137.870 1.006 EUR 19,84 166.331 1.062
28/8 EUR 19,54 387.443 874 EUR 19,60 411.287 949 + 3 Off Book out of market. De laatste ging dus op EUR 19,74
Die wilde of MOEST kopen. Welke opening hebben wij a.s. maandag?

28/8 waren er
1 post 32.000 sts op EUR 19,57 Off Book out of market om 17.04.04
1 Cross trade van 100.000 no 514 op EUR 19,62
1 post van 68.000 op EUR 19,57 Off Book out of market
1 Cross trade 100.000 sts op EUR 19.57 no 445 Euronext.

WIJ brengen dit onder Uw aandacht, MAAR doet de andere Media dat OOK??
Wie valt DIT op?
OOK een bewijs dat de slotprijs GEZET werd op EUR 19,60
Bekijk de transacties eens , zulke kleine aantallen, die doen de particulier NIET !!!

Met flitshandel kun je de prijzen dus bepalen en wie doen dat?
De partijen die de MACHT en het Geld en de gelegenheid hebben.

inkoop eigen aandelen door Corbion.
21-Aug-2015 15.000 € 20,28 € 304.191,11
24-Aug-2015 50.000 € 18,94 € 946.998,20
25-Aug-2015 5.328 € 19,53 € 104.040,14
26-Aug-2015 10.000 € 19,50 € 195.027,90
27-Aug-2015 5.000 € 19,79 € 98.938,71
28-Aug-2015 5.000 € 19,62 € 98.110,54
Total 2.462.876 € 18,74 € 46.143.056,53

Handel in aandelen Corbion
om 17.30 en latere 5 spookminuten tot 17.35.03
31/8/15 EUR 19,59 67.455 485 EUR 19,60 125.530 560
1/9 EUR 19,175 123.462 1.005 EUR 19,245 146.401 1.062
2/9 EUR 19,015 102.534 987 EUR 19,05 134.035 1.041
3/9 EUR 19,305 96.612 780 EUR 19,35 123.380 845
4/9 EUR 19,24 89.711 946 EUR 19,22 103.085 1.000
Ziet de verschillen qua grootte van de transacties, let U daar eens op.
Patronen zie je dan ontstaan.

zie de laatste transacties voor de 5 spookmiunten op 2/9
Tijd Koers Volume
17:29:55 19,015 61
17:29:49 19,04 91
17:29:49 19,04 5
17:29:49 19,04 5
17:29:49 19,04 4
17:29:49 19,04 1
17:29:49 19,04 6
17:29:49 19,045 88 is dit Handel? Steeds het vaste patroon.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL