Kostenbesparing brengt Wolters Kluwer in de plus.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 16/08/2004 08:40
De kostenbesparingen hebben Wolters Kluwer weer in de plus gebracht en met EUR 0,05 per aandeel, is er nog veel te doen voor bestuurster Nancy.
Kostenbesparingen kunnen niet altijd doorgaan en ook niet het schrappen van banen (waren er 500) en dat laatste zet zoden aan de dijk.
Wolters Kluwer gaat investeren in nieuwe elektronische uitgaven en daar zullen t.z.t. de inkomsten (lees omzet) uit moeten gaan komen. Want de omzet was in het 1e halfjaar 2004 gedaald van 1,68 miljard naar 1,60 miljard. Die daling moet wel haast voor 100% aan de daling van de USA dollar worden toegeschreven, maar toch zal de omzet het moeten doen.
In het 1e halfjaar van 2004 is de omzetsgroei autonoom ca.1% geweest, terwijl de autonome groei in 2003 -2% was.
De VS gaf een positief beeld te zien, daar is een herstel gaande, maar in Nederland en Duitsland is nog weinig sprake van herstel en in het VK is er nog tegenwind.
In het onderwijs (schoolboeken) lijkt de markt het voor Wolters Kluwer beter te doen en daar was 'n 5% hogere omzet op EUR 127 miljoen, met een resultaat van ca. EUR 11 miljoen.
Ook maakte bestuurster McKinstry bekend, dat de aandeelhouders op een totaal dividend in 2004 van EUR 0,55 kunnen rekenen, dat is positief, maar geeft wel aan, dat er nog weinig ander positief nieuws onder de paraplu is.
Het is meer een "doekje" voor het bloeden en om de koers van het aandeel te ondersteunen.
Dit geeft een rendement bij de huidige koers van ca. 13,50 van ca. 4%.
Wij blijven op houden staan en kijken even wat de markt doet en het sentiment.
Bij dipdagen kan er ingestapt worden, richting de 11 euro!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL