Wolters Kluwer

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 15/08/2001 08:51
Wolters Kluwer is aan het reorganiseren geslagen op grote schaal. Hiervan is de dochter Ten Hagen & Stam het grootste slachtoffer. Deze dochter moet goed geld opbrengen en dat zal worden gebruikt bij de andere divisies van Legal,Tax & Business Europe. Op de resterende 6 onderdelen worden meer mensen en geld ingezet, deze totale divisie had vorig jaar nog een omzet van 1,3 miljard euro.
Je kan zeggen dat wat Elsevier pas achter de rug heeft nu bij Wolters Kluwer is aangebroken. Je moet af en toe de bakens verzetten en dat kost pijn. Toch streeft het bedrijf ernaar, om vanaf 2003, weer een jaarlijkse toename van de autonome groei van ca 6,5% te realiseren. Ook de omzetgroei via internet moet sneller omhoog en daarom is er voor dit jaar ca. 100 miljoen euro uitgetrokken om dat te bewerkstelligen.
Ondanks de daling in het eerste halfjaar houden wij toch vast aan een stijging van de nettowinst voor afschrijving van goodwill met ca. 5% over heel 2001.
De beleggers waren er gisteren niet zo zeker van en het aandeel ging in de verkoop. Wij zouden bij een verdere daling bij een koers 20 - 21 euro in fase gaan (bij)kopen.
Er gaat immers geen bel voor hoog of laag!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL