Pensioenlast en stagnerende omzetgroei drukken bij Wolters Kluwer

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 31/01/2003 08:34
Wolters Kluwer heeft in 2002 een omzetgroei gehad van slechts 1% en dat is onvoldoende voor dit bedrijf.
De omzet kwam uit op EUR 3,9 miljard. De daling van de USA$ heeft de grootste druk gegeven en de educatieve tak. Bij deze divisie ging de omzet zelfs met ca. 2% omlaag naar EUR 300 miljoen. De winst (voor afschrijvingen van goodwill en bijzondere posten) kwam aan de onderkant uit op een + van 7% terwijl men uitging van 7-9% stijging. Het resultaat was totaal EUR 453 miljoen, dus in de 2e helft moet er een stevige daling geweest zijn. In het 1e halfjaar steeg de winst nog met ca. 12%. Er waren vorig jaar ook verkopen van enkele bedrijfsonderdelen en die hadden een duidelijk positieve bijdragen aan de winst. Maar een pensioenlast van EUR 98 miljoen drukte de pret behoorlijk. Daar heeft Wolters dus duidelijk te lijden van het mindere beursklimaat.
Wij hebben Wolters Kluwer op houden staan en vinden dat juist, al zou een druk opde resultaten nog wel even aan kunnen duren. Instappen nog even wachten, doe dat dan in Elsevier, die wordt afgestraft,maar verdient beter.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL