KPN de IBM er van de Telecom..

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 03/12/2006 09:21
Nieuwe technieken en vormen van communicatie, daar zullen klanten en beleggers steeds meer mee te maken krijgen.
KPN's bestuur Scheepbouwer CEO en Smits CFO hebben de zaken bij dit bedrijf goed op de rails gekregen. Chapeau voor de heren, maar de beleggers krijgen ook weer animo in dit aandeel.
Wij omschrijven dit aandeel dan ook veelvuldig als de IBM'er onder de telecombedrijven. KPN slokt dan ook steeds meer kleinere en middelgrootte op, die zij zien in haar groei strategie. Zo kopen ze omzet en gelijk een concurrent weg, want autonome groei zou wel kunnen, maar duurt te lang.
Zo weten ze te groeien en al die indianen verhalen, over de groei is eruit, jawel, uit het vaste net, maar de andere onderdelen groeien tegen de "wind" in.
Is in de landbouw niet het gezegde:" met regen en wind komt het gras en gaat het gras"!
Zo zien wij het ook bij KPN, die had eerst last van de wind en nu gaat het voor de wind, het kan verkeren.
En ook wij waren in het begin huiverig voor het aandeel KPN, maar met het vertrek van DIK e.a. en het aantreden van Scheepbouwer, is de wind gaan keren.
Nu heeft KPN de wind in de rug en zal meedoen aan de consolidatieslag in de IT en Telecom.
De Telecom bedrijven worden steeds meer I(C)T bedrijven en andersom. Dat hoorde wij afgelopen vrijdag in de BAVA ook bij Getroncis en daarom zien wij mede door de nieuwe markten ook een goede toekomst voor de IT en ICT branche. Daar valt nog ca. 80% te automatiseren, dus volop werk.
De Telecom sector ziet dat ook en gezamenlijk groeien die twee markten naar en in elkaar.
Berichten kunnen via telefoon/internet uitgewisseld worden en die combinatie is een "zekere". Hier zal het niet bij blijven en andere vormen van dienstverlening staan al voor de deur en worden al gebruikt, zoals telefoon (VoiP) en televisie (IPTV) en wat zal er nog meer komen?
Dat wordt nu ook door de beleggers gezien en dat zal de ondersteuning van de lage koersen van de aandelen IT, ICT en Telecom vormen.
Dit willen wij nog eens duidelijk maken naar onze lezers toe.
KPN geeft ook nog eens een goed dividend en de kleinere ICT bedrijven herrijzen ook.
Wij schrijven daar vrijwel dagelijks over.
Ook is KPN niet beroerd met een ander samen te werken of overgenomen te worden.
En wat wij maar weinig horen is, dat de CEO zelf van KPN vindt dat zijn aandeel op de beurs niet de juiste waardering krijgt/heeft.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL