KPN nader bekeken.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 04/08/2006 10:50
Het aandeel KPN is ondergewaardeerd zegt de heer Scheepbouwer.
Welke CEO zegt dat nog meer?
Dat zijn er zeer weinig en daar zouden de beleggers met mee kunnen "surfen", is wel verboden, maar de CEO van KPN zegt het.
Een lezer van ons zegt wel eens tegen de redactie van XEA.nl,
het wordt de beleggers soms ook wel erg eenvoudig gemaakt, “het beleggen"!
Ja, dat is ook zo, maar je moet het wel willen zien/horen en dat is bij KPN.
Het management straalt degelijkheid en bekwaamheid uit en dat hebben wij ook in de AVA, de eerst van de heer Smits CFO gezegd in de rondvraag. De heer Smits zat er slechts een hand vol maanden en hij wist duidelijke antwoorden te geven, waar de vraagstellers mee uit de voeten konden.
Zijn deskundigheid hebben wij toen ook geprezen en daarna hebben wij ook een andere kijk op KPN gekregen. Zijn dieper in de cijfers gedoken en hebben alle gezegden eens nader bekeken/gewogen.
Want de mensen die “nu” aan het stuur zitten, hebben kwaliteit om KPN weer op de rails te zetten en dat is ook gebeurd.
KPN is een soort "media" bedrijf aan het worden en die hebben een andere beoordeling.
Ook heeft het management het "roer" omgegooid en hebben uitbreiding gezocht in de breedte. Nu kan je een kastje kopen en daar haal je TV, Internet en Telefoon uit en dat voor een redelijke prijs.
KPN is het IBM onder de telecom bedrijven. In het verleden kreeg IBM ook concurrentie en wat gaf de doorslag,” degelijkheid, betrouwbaarheid en continuïteit” en daar gaan wij nu ook weer naar toe.
De kleinere zijn in het begin wat goedkoper, maar later blijkt "goedkoop" toch een duurkoop te zijn.
Daarom zal KPN ook weer worden gezien op basis van deze 3 punten, biedt "degelijkheid, betrouwbaarheid en bestaansrecht voor langere tijd" en wat wij ondervonden, je krijgt weer een "persoon" aan de lijn die je te woord staat en "helpt"!
Ook de laatste cijfers van KPN gaven wel aan dat de "keer" er duidelijk weer is. KPN weet waar de "lekken" zitten/zaten en heeft die omgezet in een renderende divisie of onderdeel.
Ook denkt KPN aan haar investeerders en geeft een goed dividend, wel lijden de aandeelhouders van het eerste uur nog pijn, maar wij zeggen altijd, "middelen", dan ben je het snelst uit je verliezen. Het vraagt wel durf, maar als de op de laatste AVA de ontvangst en de presentaties zag hoe KPN dat aanpakte, gaf voor ons een signaal, er zitten mensen die weten hoe het moet.
Wij komen niet voor de broodjes, maar voor de "voorgesprekken" en de presentatie was voor ons een mooie opsteker, die de doorslag gaf.

Dat is het voordeel als je de AVA's (algemene vergadering van Aandeelhouders) bezoekt, kan je "zien horen en voelen", waarin je belegd hebt!

KPN stelde met de cijfers ook nog eens de vooruitzichten naar boven bij voor 2006 en dat hebben wij (red.XEA.nl) ook met de koers gedaan, die kan naar de EUR 11/12 de komende maanden. Het aandeel doet nu ruim EUR 9,10 ex.interimdiv. van 16 cent en daar kan nog meer bijkomen.


tijd 12.50 uur,
Beleggers hebben onze raad opgevolgd, huidige stand EUR 9,42 +21 cent en een omzet van ca. 3,8 miljoen sts.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL